be_pa
![Ty nejsi moje spřízněná duše Ty nejsi moje spřízněná duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474680/ty-nejsi-moje-spriznena-duse-gHr-474680.jpg?v=1626086500)
Příjemné čtení, jen trochu natahované. A zase mi byl sympatičtější Devon. Ti chlapy v romanťárnách mají s těmi ženskými protějšky svatou trpělivost :-)).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pan Romantik Pan Romantik](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458300/pan-romantik-GHF-458300.png?v=1629539082)
Autorka píše čtivě, příjemně se četlo. Také mě mile překvapil překlad, přirozená čeština, navíc bez hrubých chyb a překlepů. To už jsem dlouho u knížek tohoto žánru nepotkala. Profese Pana Romantika by ve skutečném životě byla třeba. Hodně by se zkrátily fronty u psychologů.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Cizí myšlenky Cizí myšlenky](https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62904/cizi-myslenky-62904.jpg?v=1297075494)
Napínava kniha se zajímavou zápletkou. Bavila jsem se. Jen mi trochu řušilo pár věcí.
Velký SPOILER: V první části knihy byl Dane na ránu. Už tak psychicky vyčerpanou Marlii ještě šikanuje. V této části jsem jeho postavě moc nevěřila, že by k ní choval nějaké city. Kdyz příběh graduje, nechají Marlii překvapivě bez dohledu v práci i doma. A Dane ji pak přispěchá do vlastního domu na pomoc a musí vyrazit dveře, ještě navic zpevněné, místo aby použil klíč :-).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Výměna rolí Výměna rolí](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473513/vymena-roli-vPK-473513.png?v=1627538904)
Moc jsem se bavila. Typická romantika, ale podaná jinak. Rozmazlený chlap není nic výjimečného, ale tady jeho hospodyňka za to alespoň dostává zaplaceno :-)). Oba se mi líbili, zasmála jsem se. Mj. při jejich hovorech s OJ a o OJ. No a epilog - to byla perla.
Život s paparazzi za zády je děs. Zase jsem si potvrdila,že je normální, když mám z bulváru husinu a nečtu ho. Většina informací je výplod hov..din. Přesně jak to tu autorka popisuje.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134069/padesat-odstinu-sedi-5ZJ-134069.jpg?v=1635013432)
Série 50ti odstínů byla vlastně moje první četba "erotických" knížek. Dřív jsem se o tento žánr nezajímala, ale taky jsem podlehla mánii 50ti odstínů. Zajímavější mi přišel pohled očima Greye, který bojoval se svými démony. Tehdy při čtení se mi příběh líbil. Brala jsem to tak, že děj není zase až tak důležitý :-). Teď po letech při logování na tento web už hodnotím jinak.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Cizinka Cizinka](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37101/cizinka-lPC-37101.jpg?v=1591288088)
Určitě nejsem jediná, která nejdříve viděla seriál v televizi a teprve pak vzala do ruky knížku. Příběhy o cestování časem čtu ráda. Série se mi líbila. Hlavně první díly o válce skotských horalů. I drobné historické reálie, co se v sérii objevily, mě zajímají. Další díly už mi přišly trochu natahované, ale stále čtivé. Osidlování Ameriky z principu moc nemusím, ale osudy Claire a Jamieho v Americe jsem si s přečetla.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Manželská smlouva Manželská smlouva](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155959/manzelska-smlouva-IoC-155959.jpg?v=1587227645)
Celá série je čtivá. Hrdinové jednotlivých knih se znají, v každém dílu se náznakem objevují i ostatní. Část se odehrává v Itálii, kde vše řídí maminka „mama Conte“. Dívky si ženichy přičarují :-). Stejně tak pak i v sérii Hledání.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Trhlina Trhlina](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355445/trhlina-4EX-355445.jpeg?v=1645463355)
Audioknihu mi doporučila kolegyně hláškou "fučí, fučí, ovečka se pase". Napínavé, má to atmosféru. Mám teď o čem přemýšlet.
Jen jsem na konci čekala zvětší WOW.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rockový risk Rockový risk](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297401/rockovy-risk-sZf-297401.jpg?v=1463497375)
Jen velmi zřídka se vracím k přečteným knížkám znovu, ale tahle série je pro mě taková KPZ. Když nemám co číst, vrátím se k ní. Všechny čtyři příběhy jsou dobře napsané, příjemně se čtou. Vtáhnou do děje a člověk té chemii mezi hlavními hrdiny věří. Jsou vtipné. Lena se svými průpovídkami vede, rozesměje mě hoodně často.
Super odpočinkové počtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rozhodně ne on Rozhodně ne on](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517994/rozhodne-ne-on-Ege-517994.jpg?v=1690972790)
Milá knížka. Bavila jsem, často i smála. Škoda, že byla hodně krátká, jen zjednodušeně naznačené zápletky... a hned konec kapitoly. Druhý epilog byl úplně zbytečný.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![O té noci O té noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335308/o-te-noci-ztB-335308.jpg?v=1510043134)
Bavila jsem se. Vlastně to byl klidný příběh, bez velkých zvratů, s vtipnou zápletkou. Obě postavy mi byly sympatické. Jen jsem měla chuť popadnout tužku a dělat čárky za stále se opakující výrazy, přitom by stačilo občas ubrat pár přívlastků a někdy napsat jen "kolega","moje vedoucí". Souhlasím s Luciska13.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184490/zakazana-pritazlivost-184490.jpg?v=1386847827)
Po hoodně dlouhé době čtu českou knížku a moc se mi líbí, jak autorka píše. První díl série byl krásně vtipný, místy napínavý , s dobrým koncem. Super. Druhý díl také výborný. Už se tvrďáci začali zjemňovat.
A tenhle poslední díl je podle mne už slabší.
Ani mi nevadilo, že vlastně nikde konkrétně nezazní, jaké kšefty ta zlá mafie vlastně provozuje.
SPOILER: Emily je o hodně mladší než Henry, chápu. Ale v první půli se s bratry chová jak náctiletá, prostě lolitka. Velké tajemství z předchozích dílů znají všichni, divné. O Silvestru už je Emily na zabití (i když o tom žertovat nesmí ). Plyšákovi jsem fandila. Za mne nejvýše 3.5 hvězdy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bezpečný přístav Bezpečný přístav](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129448/bezpecny-pristav-643ae6d4b7553.png?v=1681581781)
Znám film. Líbil se mi. A právě proto jsem dlouho odkládala čtení knížky, abych nebyla překvapená, že je o něčem jiném. Ale tentokrát se film hodně drží knižní předlohy (na rozdíl např. od Virgin river) a oboje stojí za pozornost. Příběh mě pohltil a pustil až na poslední stránce. Dávám 5 *.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Záležitost lásky Záležitost lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426849/zalezitost-lasky-q9B-426849.jpg?v=1574782898)
Suprově vše shrnul/a moudivlacek. Bavila jsem se. Trochu napětí, trochu špičkování, chemie mezi hrdiny fungovala.
Jen to stálé vysvětlování, že jsou agenti pracující v utajení a jejich případy jsou pro agenty pracující v utajení, že půjde do Týmu pro záchranu rukojmích a jde do Výcvikové školy nových operativců, atp.... Kdybych měla v kapse pořád tužku, dělala bych si čárky !!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dej mi Království Dej mi Království](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490608/dej-mi-kralovstvi-ooN-490608.jpg?v=1644920590)
Tak tady určitě nepatřím do správné cílové skupiny. Podle mne dost uspěchané. Příběh posazený do pro hodně čtenářek poutavého světa modelingu, by to mohl být zajímavý, ale děj těká z místa na místo, nikde žádné podrobnější rozebraní situace nebo myšlení hrdinů.
SPOILER: Layla dokázala zmanipulovat všechny Oliverovi přátele a po 3 týdnech od seznámení přemluvit, aby mu roky lhali. Na Oliverově straně jsem neviděla žádný podíl viny, jedině tak to jedno přespáni u Tessy.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zrádná říše Zrádná říše](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474664/zradna-rise-LGc-474664.jpg?v=1626086332)
Série se rychle četla. Škoda, že někdy děj působil dětsky naivně, někdy překombinovaně - hlavně závěrečné rozuzlení příběhu. SPOILER: To, co celé tři díly nemělo řešení, na konci bylo prekvapivě přijato bez komentářů.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11647/libej-me-kdyz-spim-11647.jpg?v=1237036552)
Zase všemocný a 'spravedlivý' Velký bratr. Ale knížka se mi četla dobře. Příběh byl napínavý a v současném světě, kde jsou peníze vždy až na prvním místě i uvěřitelný. Oběma hrdinům jsem fandila. Jen jsem jim vždy nevěřila jejich chladnokrevnost a zodpovědnost, párkrát je autorka nechala chovat se naivně, nezkušeně.
SPOILER: A za závěr, který byl přeslazený, bez jakéhokoli vzájemného vysvětlování, dotčenosti, nebo i omluvy, dávám jednu hvězdu dolů. Nepochopila jsem ani odhalení skauta zabijáků Rogerse. V knize je popisovaný jako záporná postava, která přemlouvá náctileté ke kariéře agentů... a v závěru je z něj kladný hrdina.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Policie Policie](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193103/harry-hole-policie-pLm-193103.jpg?v=1421827511)
Napínavé, na mne trochu moc drastické krve, ale výborně se četlo a moc se mi kniha líbila. Jen jsem udělala chybu, že knihy beru napřeskáčku. Už se mi nebude chtít číst předchozí díl, když jsem tady postřehla pár hintů.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Netopýr Netopýr](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145158/netopyr-tZy-145158.jpg?v=1639322482)
Moje druhá knížka tohoto autora. Podle první, tou byl Pentagram, byla tato "klidná", proložená krátkými popisy přírody, historie Austrálie a jejích původních obyvatel Austrálců. Líbila se mi i proto, že jsem poslouchala audio výborně namluvené Hynkem Čermákem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Adamův pád Adamův pád](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/1300/adamuv-pad.jpg?v=1728650172)
Bavilo mě špičkování mezi oběma postavami i líčení práce fyzioterapeuta, který musí být z velké míry i psycholog. Celkově se jedná o knihu s vážným tématem, ale s jednoduchým předvídatelným dějem.