berila berila komentáře u knih

Nebudete se bát ničeho zlého Nebudete se bát ničeho zlého John Searles

Opravdu zvláštní kniha, četla se dobře, ale vůbec na mě nepůsobila příjemně. Měla jsem z ní takový stísněný pocit a při čtení mi nebylo dobře "po těle". Další takovou bych vzápětí po této již "nedala".

06.04.2018 3 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Třetí kniha od autora a opět "lahůdka". Co chtít více.

31.03.2018 5 z 5

Lži Lži T. M. Logan

Dobře napsaná detektivka, hezky se četla. Konec byl nečekaný, ale podezření jsem trochu měla. Co mě ale vadilo - to byl naprosto naivní hlavní hrdina a hlavně mě rozčilovala práce policie - máme podezřelého a víc nás moc nezajímá.

07.03.2018 4 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další skvělá kniha od autorky, společně s "Němým křikem" za mě nejlepší. Už aby bylo další pokračování.

22.12.2017 5 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

A opět jsem spokojená, Yrsa nezklamala, napínavé milé počteníčko.

29.11.2017 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Celá trilogie skvělá (maličko horší 2. díl). Věčná škoda, že už autor nemůže nic napsat.

14.07.2017 5 z 5

Bretaňské poměry Bretaňské poměry Jean-Luc Bannalec (p)

Knihu jsem začala číst před delším časem, ale pořád ne a ne se začíst. Tak jsem ji ve třetině odložila. Teď jsem se k ní vrátila a ejhle, najednou mě příběh chytil a začal se mi líbit. Taková pohodová detektivka. Určitě se vrátím k dalším dílům série.

01.02.2025 4 z 5

Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

Opět výborný díl, i když se zvláštním koncem. Určitě bych uvítala další pokračování, ale když nad tím přemýšlím, tak nevím, jestli bych chtěla, aby další díl navazoval na tento.
Přišlo by mi to jako omílání již známého (honba za známým pachatelem, prakticky vyřešené rodinné vztahy, zrušené oddělení atd.).

08.01.2025 5 z 5

Poslední vdova Poslední vdova Karin Slaughter

Sérii mám ráda, ale nemusím tyto teroristické záležitosti, navíc násilí na dětech. Snad také již skončí vztahové eskapády. Určitě půjdu i do dalších dílů.

02.01.2025 3.5 z 5

Vzpomínky Vzpomínky Brian Freeman

Zpočátku mě příběh moc nebavil, ale před polovinou se to rozjelo a svištělo až do konce. Možná pro někoho to má trochu sci-fi nádech, ale v době umělé inteligence si to klidně dokážu představit.

06.12.2024 4 z 5

Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

Další povedený díl této série. Určitě stojí za přečtení.

13.09.2024 4 z 5

Podezření Podezření Brianna Labuskes

Pro mě nová autorka a o to větší příjemné překvapení. Po přečtení jsem hned šla do druhého dílu a opět naprostá spokojenost. Nevím, zda bude série pokračovat, ale nějak tomu nevěřím. Pokud ale bude, tak určitě nezaváhám. K přečtení doporučuji oba díly.

18.06.2024 5 z 5

Místo na slunci Místo na slunci Elizabeth Haran

Dala jsem si odpočinek od thrillerů a psychothrillerů a tohle mi přišlo strašně vhod. Takové silně odpočinkové čtení a určitě budu takto žánry střídat.

18.06.2024 3 z 5

Přiznání Přiznání John Grisham

Od autora jsem ještě nic nečetla. Po tomto thrilleru jsem sáhla na základě hodnocení zde na databázi. V jednu chvíli jsem chtěla se čtením přestat, nesedl mi styl psaní, za to ubírám jednu *. Vydržela jsem do konce a nelituji. Ale pocit ze čtení není dobrý, převládá ve mně taková nějaká beznaděj ve spravedlnost.

22.05.2024 4 z 5

Ozvěna viny Ozvěna viny Charlotte Link

Já jsem nadšená, autorka je skvělá vypravěčka, od čtení se těžko odchází. Hlavní hrdinka mi ale pila krev. Od autorky mám přečteno více knih a vždy jsem byla spokojená.

02.10.2023 5 z 5

To přichází děsy To přichází děsy Aleš Novotný

Jsem zklamaná, mohl to být dobrý thriller, autor psát umí. Ale orientace v postavách a hlavně neustálé přeskakování v čase, to jsem tedy nedala. Musela jsem si vše zapisovat, abych alespoň něco pochopila. Co mi však nejvíce vadilo - vůbec nebyl objasněn počáteční zločin a od něj se část příběhu odvíjela, takže já se za sebe zdráhám knihu doporučit k přečtení.

03.09.2023 2 z 5

Outsider Outsider Anthony Franze

Druhá kniha od autora a opět naprostá spokojenost. Velká škoda, že jsem tady na databázi nenašla další knihu od autora.

16.08.2023 4 z 5

Podíl na smrti Podíl na smrti Deborah Crombie

Taková poklidná detektivka, takže proč ne. Určitě to nebude poslední díl, který si přečtu.

08.08.2023 3 z 5

Podzimní vražda Podzimní vražda Mons Kallentoft

Na autorovo styl psaní si člověk musí zvyknout, ale psát umí. Ale uberu jednu * za ta stále se opakující "háďata". A hrozně mně vadí ta věčně namazaná Malín.

06.08.2023 3 z 5

Před bouří Před bouří Diane Chamberlain

Moje oblíbená románová autorka a další výborný a zajímavý román. Takže spokojenost.

06.08.2023 4 z 5