betule3 komentáře u knih
Do této knížky jsem se pustila po mnoha doporučeních a přečteních spousty pozitivních recenzí. Ze začátku mě zaujalo, jak rychle se příběh rozjel. Ani jsem se pořádně nezačetla, a už tam bylo plno akce. Potom ale přišlo asi 100 stránek, kdy mi přišlo, že se vůbec nic nedělo. Příběh se táhnul a postavy mě začínaly akorát tak štvát. Potom se vše ale zase rozjelo, a já zbytek přečetla na jeden zátah.
Autorka si dobře poradila s propojením našeho a fantasy světa, všechno dávalo smysl a nevyvolávalo zbytečné otázky. Postavy mi k srdci vyloženě nepřirostly, ale ani mi nějak zásadně nevadily. Další díl si nejspíš přečtu, protože mě upřímně zajímá, co se bude dít dál.
Královna ničeho je podle mě nejlepší díl ze série. Příběh byl přímo napěchovaný akcí a zvraty, takže knihu prostě nešlo odložit. Zdá se mi, že zde autorka konečně naplno využila potenciál, který vílí svět nabízel. Cardana jsem si zamilovala snad ještě víc než předtím, je to neskutečný miláček. :) Možná proto mě trochu mrzelo, že nedostal více prostoru. Na druhou stranu myslím, že to autorka vynahradí v chystané novele.
Jednu hvězdičku ubírám za konec, který byl dle mého názoru zbytečně moc uspěchaný.
Celá série mi přijde opravdu silně průměrná, ale má v sobě takové speciální kouzlo a jiskru, že se do ní určitě někdy pustím znovu.
Tahle knížka mě neskutečně zaujala svou anotací, po jejíž přečtení jsem věděla, že si Everless prostě musím koupit. Začalo to jako miloučký, návykový fantasy příběh, kterých jsem už četla mraky. Měla jsem jistou představu, jakým směrem se příběh bude odebírat, takže jsem nečekala moc žádné překvapivé zvraty. A zhruba do třičtvrtě knihy opravdu žádné nepřišly. Děj hezky ubíhal - pro někoho by to možná mohlo působit zdlouhavě, ale já jsem si poklidnou atmosféru užívala. Ke konci přišlo najednou ohromné množství zvratů a hlavně informací. Po přečtení toho stále spoustu nechápu a tak nějak jsem se do celého příběhu zamotala. Doufám ale, že se vše v dalším díle vysvětlí.
Romantická linka byla... divná - to je jediné slovo, které ji podle mě přesně vystihuje. A to říkám já, člověk, který romantiku v khihách bezmezně miluje a vždy obhajuje.
MOŽNÝ SPOILER: Plot twist s vyvolenou hrdinkou jsem čekala, ale stejně jsem doufala, že nenastane. Ve spoustě knih je pojat skvěle, že mi to ani nepřijde tak neskutečně otravné a tuctové. Tady mi to úplně nesedlo.
Když si teď pročítám, co jsem napsala, přijde mi, že celá recenze vyznívá dost negativně. To nebyl úplně záměr, protože mně se kniha ve výsledku docela líbila, byť se rozhodně nedostane na příčku mých absolutních oblíbenců. Měla jsem ráda povahu hlavní hrdinky, byla taková příjemně lidská. Čtení jsem si užila, což dokazuje fakt, že jsem knížku zhltla prakticky za den.
Knih jako je tahle jsem četla už nespočet. Všechny je spojuje hlavně extrémní čtivost , která se tady opět dostavila. Postavy byly všechny sympatické a dobře napsané. Není to to nejlepší dílo z tohoto žánru, které se mi kdy dostalo do rukou, ale rozhodně stojí za přečtení. Celkově to pro mě byla skvělá odpočinková kniha na jeden večer.
Po přečtení trilogie Griša jsem se na Šest vran hrozně těšila. Ze všech stran se ke mně donášelo, že tahle knížka je oproti Griše úplně jiný level, prostě mnohem lepší ve všech směrech. O to víc jsem byla proto překvapená, když mě začátek vůbec nebavil. Prvních cca 150 stránek mi přišlo, že se absolutně nic nedělo, rozjezd byl neskutečně pomalý. Dokonce jsem přemýšlela, že knihu nedočtu, což se mi stává opravdu zřídka.
Potom ale přišel zlom a já jsem zbytek zhltala za dva večery. Najednou přišly ty zvraty a akce, které jsem tak postrádala a v které jsem pomalu už ani nedoufala. Musím říct, že oproti Griše jsem si tady naprosto zamilovala postavy, miluju je snad úplně všechny. :D Připadají mi i mnohem propracovanější a celkově zajímavější.
Ve výsledku jsem tedy s knihou vlastně spokojená, ale ten rozjezd jsem teda silně nedávala. :D
Tak tohle byla fakt jízda! Rozhodně jedno z nejlepších zakončeních série,co jsem kdy četla. Příběh byl stejně čtivý, jako jsme na to byli zvyklí z předchozích dílů. Autorka zde vůbec nešetřila zvraty a napětím, kniha se prakticky nedala odložit.
Závěr jsem upřímně nečekala, moje odhady po přečtení předchozího dílu byly naprosto jiné. :D
Vzhledem k tomu, že naprosto miluju měsíční kroniky, nemohla jsem tento komiks vynechat. I když na komiksy obecně moc nejsem, tenhle mě mile překvapil a jeho čtení jsem si moc užila. Velmi mě zaujalo výtvarné zpracování, hlavně co se týče barev - nahodily opravdu tu pravou atmosféru. Chvíli jsem si musela zvykat na vzhled postav, protože většina z nich se v mých představách dost lišila.
Kdyby komiks nebyl jakýmsi "bonusem" k měsíčním kronikám asi by mi připadal poněkud bez pořádného děje, ale vzhledem k informacím ze základní série mi to přišlo tak akorát. Milovníkům měsíčních kronik rozhodně doporučuji.
Ze začátku jsem se vůbec nedokázala začíst, myslela jsem si, že knihu odložím. Potom jsem se tím ale prokousala a nakonec se z toho vyklubal celkem povedený příběh. Líbil se mi svět, dělení krví mi přijde velmi originální. Mým největším problémem s touto knihou je určitě hlavní hrdinka, která je mi teda extrémně nesympatická. Dost často jsem měla chuť vlézt do příběhu a pořádně ji proplesknout. Co se týče "milostného trojúhelníku" byl mým favoritem Cal, i když mu také moc úplně nevěřím. Do dalšího dílu se pustím, protože jsem na pokračování celkem zvědavá, ale vysoká očekávání moc nemám, vzhledem k hodnocení a recenzím.
POZOR SPOILER
Absolutně jsem nechápala naivnost hlavní hrdinky,co se týče Mavena. Princ, který se chce všeho vzdát, bojovat proti vlastním lidem, zamilovat se do svého nepřítele, zapomenout na vše, čemu dříve věřil... jako vážně? Mare tam po odhalení jeho pravých úmyslů reaguje neskutečně překvapeně a ublíženě, což mě teda děsně vytočilo.
Za mě nejlepší díl z celé série. Alina bya sice ze začátku opět napřesdržku, ale na to už jsem si docela zvykla v minulém díle. :D Děj mi tady ubíhal asi nejrychleji a musím se přiznat, že některé zvraty mě neskutečně překvapily. Konec byl sice trošku odfláknutý, ale i tak je to podle mě skvělé zakončení série.
Tenhle díl mi přišel dost výplňkový, protože se tam vlastně nic moc důležitého nestalo (kromě větší manipulace ve snech). Knížka je ale přesto čtivá a rychle ubíhá, takže na léto je fajn.
Dreamologie je klasická letní oddychovka. Oceňuji nápad, který je opravdu originální. Knížka je čtivá, roztomilá a taková miloučká, přesně na čas, když se vám nechce nad ničím moc přemýšlet.
Příjemná oddechová kniha. I když jsem čekala, že většina děje se bude odehrávat v knihovně, byl příběh velmi zajímavý a extrémně čtivý.
Druhý díl byl rozhodně slabší, než první. Přišel mi dost výplňkový, protože se tam toho zase tak moc nedělo. Ale ke konci se to konečně rozjelo a začalo mě to opět bavit. :)
Mám pocit, že poslední dobou narážím na samé skvělé fantasy série a Ódinovo dítě je rozhodně jednou z nich. Moc mě zaujal svět, který byl propracovaný do toho nejmenšího detailu. Sedla mi i hlavní hrdinka, čehož jsem se ze začátku trochu bála. Za mě skvělé počtení a rozhodně doporučuju!
Měsíční kroniky je jedna z mých nejoblíbenějších sérií, ale povídek jsem se kvůli recenzím celkem bála. Ale nakonec mě tato kniha moc bavila. Jen u některých povídek mi přišlo, že se nedozvídáme žádné nové informace, protože vše už bylo zmíněno v nějaké z knih. Nejvíc mě samozřejmě zaujala poslední povídka (koho taky ne), tu bych mohla číst pořád dokola. :)
První polovina knihy se mi zdála dost průměrná a nechápala jsem, co na Nocte všichni vidí. Potom jsem se začítala víc a příběh mi už tolik nevadil. No.... závěrečné rozuzlení jsem fakt nečekala. Po přečtení jsem jen seděla, koukala do zdi a v hlavě se mi honily myšlenky jako "Jsem totálně zmatená," "Tohle vůbec nechápu," nebo "Co jsem to sakra právě přečetla". A myslím to v pozitivním slova smyslu. Všechno, co se mi předtím zdálo přitažené za vlasy, najednou mělo svoje opodstatnění a dávalo to smysl.
Kniha se mi tedy nakonec opravdu líbila, ale nemůžu dát všech 5*, protože jsem se v první půlce musela do čtení dost nutit.
Tak třetí díl opět naprostá pecka. A i když jsem měla celkem jistou představu o tom, jak vše dopadne, příběh se odehrával úplně jinak. Kerstin Gier prostě ví, čím čtenáře zaujmout. Celou sérii rozhodně doporučuji a všem dílům dávám 5*.
Tuhle knížku jsem kdysi dávno již četla a jediné, co jsem si pamatovala bylo, že se mi neskutečně líbila. :D A to se nezměnilo ani po opakovaném přečtení. Děj je velmi chytlavý a taky šíleně zamotaný (jsem opravdu zvědavá, jak se bude dál vyvíjet). Musím ocenit také popis prostředí, který mi zde moc sedl.
Kniha naplnila má očekávání. Příběh byl napínavý a čtivý. Hlavního hrdinu jsem si okamžitě zamilovala. Jen mě občas štvala Hannah, protože mi přišlo, že ze sebe občas dělala až moc velkou "chudinku". Jinak ale nemám co vytknout a rozhodně doporučuji.
Stejně jako první díl byla i tato kniha skvělou oddechovkou. Žádné velké akce ani překvapivý děj, ale stálo to za to. I když první díl se mi líbil o něco více, protože mi Aston nebyl moc sympatický. Určitě si přečtu i další díly.