bibi.r bibi.r komentáře u knih

Benedict Cumberbatch Benedict Cumberbatch Nigel Goodall

Spousta zajímavých informací :),
Pravdou však je, že kniha je psána pro angloamerické čtenáře, protože je tam poměrně hodně názvů různých tv seriálů či tv herců, které tady u nás vůbec neznáme.
Souhlasím s tím, že fotografická příloha mohla být zajímavěji sestavená a mnohem širší.

06.10.2016 4 z 5

Bludiště Bludiště Pavel Čech

Skvělé pokračování :)

05.09.2016 4 z 5

Blbnutí s Oscarem Blbnutí s Oscarem Ivona Březinová

Oscara Wildea zbožňuju, skvělý spisovatel.
Milostná zápletka byla rozhodně na naše poměry netradiční.

26.08.2016 3 z 5

Blázniví donkichoti Blázniví donkichoti Ivona Březinová

Není to špatné, ale jak už níže psali, je to utahané.

23.08.2016 2 z 5

Blonďatá Kerolajn Blonďatá Kerolajn Ivona Březinová

Výborný způsob jak přiblížit klasické spisovatele mládeži, tedy alespoň té dívčí části :).

08.08.2016 3 z 5

To je M. Sasek To je M. Sasek Martin Salisbury

Skvělá a krásná knížka o velmi velmi velmi zajímavém člověku, který je pro nás Čechy (přestože to sám Čech je) neznámou osobností.
Doufám, že postupně vyjdou všechny jeho krásné knihy.

15.07.2016 5 z 5

Zvládneme mateřskou školu? Zvládneme mateřskou školu? Helena Kloudová

Čekala jsem trochu víc, ale šablony, které v knížce jsou se určitě hodí.

28.06.2016 3 z 5

Myšák Eda nechce chodit do školky Myšák Eda nechce chodit do školky Anna Casalis

Knížka je rozhodně skvělá v tom, když potřebujete malému dítěti vysvětlit, že teď bude chodit do školky a vy do práce. Myslím, že to může tento pro děti těžký přechod usnadnit.
Co však zamotalo hlavu, byly podivné obrázky. V knize jsou totiž i různé návodné otázky, které mají podporovat práci s knihou a textem, ale jak má dítě odpovědět na otázku "Jaká zvířátka chodí s Edou do školky?", když vy sami jako dospěláci nejste schopní některé z nich poznat. Obrázek jsem ukazovala několika lidem a shodli jsme se, že je to jakýsi podivný hybrid mezi medvědem/bobrem/zajícem/myší. Těžko říct. Otevřete knížku a zkuste mi napovědět :D.

28.06.2016 4 z 5

Vrány z Hruškovic Vrány z Hruškovic Aldous Huxley

Moc pěkný příběh :)

27.06.2016 4 z 5

Červené Karkulky Červené Karkulky Jan Susa

Rozhodně pobavilo :D.

23.06.2016 4 z 5

Pohádka o tom, jak přišla kukačka o chocholku Pohádka o tom, jak přišla kukačka o chocholku František Hrubín

Ilustrace suprové.
Hrubínovi verše jinak téměř vždy skvělé, tentokrát trochu slabší.

23.06.2016 3 z 5

Co svět neviděl Co svět neviděl Lilly Eisenschimml

Rozhodně velmi netradiční pohádky, které stojí za přečtení.

22.06.2016 4 z 5

To je Austrálie To je Austrálie Miroslav Šašek

Naprosto okouzlující. Možná proto, že na rozdíl od Paříže, Austrálii neznám a doposud jsem ji nenavštívila, mi kniha přišla báječná. Stručně, jasně, jednoduše, zajímavě a poutavě kniha představila tento pozoruhodný kontinent se vším všudy.

10.06.2016 5 z 5

Serpens Levis - Ve smyčkách hada Serpens Levis - Ve smyčkách hada Michal Kocián

Opravdu je to pro děti?

30.05.2016 3 z 5

Žabák Valentýn a malinově červené autíčko Žabák Valentýn a malinově červené autíčko Burny Bos

Pro děti 3+

Příběh o netradičním přátelství. Jen mě teda překvapil konec. Já asi vážně čekala, že bude nějaký princ nebo že to prostě skončí jinak :D.

30.05.2016 3 z 5

Na útěku! Na útěku! Eva Lindström

Příběh se mi fakt líbil, jen jsem očekávala, že na konci bude nějaké poučení o tom, že utíkat z domova není srpávné :D. A ono to vypadá, že utéct z domova a nasáčkovat se k někomu cizím, kdo se o nás bude starat, je vlastně strašně príma. "Jaksi nevýchovné :D".

27.05.2016 3 z 5

E-den E-den Mikäel Ollivier

Začátek byl poměrně hodně dobrý, ale ten konec zbytečně uspěchaný.
PS: Nejvíc mě dostala zmínka o filmu s Leonardem DiCaprio Juniorem :D.

16.05.2016 3 z 5

Dva ve fraku Dva ve fraku Rudolf Čechura

Čtení bylo příjemné a hezké, ale některé příběhy se mi zdály nedotažené, tak nějak mi u nich chyběla ta pořádná pointa.
Ilustrace super :).

11.05.2016 3 z 5

Žil jsem jako kniha Žil jsem jako kniha Janet Tashjian

Mrzí mě, že potenciál zápletky s novinovým článkem nebyl dostatečně využit, tak nějak to vyšumělo. Navíc jsem tam nějak vůbec nezaznamenala u Dereka nějaký pokrok ohledně obliby knih a čtení. Škoda.

06.05.2016 2 z 5

Vánoce z celého světa Vánoce z celého světa Mária Nerádová

Knížka je opravdu velmi hezky ilustrovaná, ale textově (popisně) je velmi chudá.

11.04.2016 3 z 5