bibi70 komentáře u knih
Poutavý příběh Čecha, jenž se jako mladík po životních nezdarech ve své domovině rozhodl radikálně změnit svůj život a vydal se do neznáma - Austrálie. Navzdory všem počátečním překážkám tam nalezl nový domov, řadu přátel, založil rodinu a dodnes v této daleké zemi, už jako dospělý, žije. Autor o svých zážitcích a nesčetných dobrodružstvích vypráví s nadhledem, upřímně a zajímavě. Ocenila jsem řadu zasvěcených informací o Austrálii a nadšené vyprávění o tamní přírodě.
Při čtení této skvostně napsané knihy jsem se nesmírně bavila. Je obdivuhodné, jak si autor dokáže udržet nadhled a humor i v ošemetných situacích. Stává se mi to málokdy, ale po přečtení jsem začala číst znovu, nemohla jsem se nabažit.
Kniha, na kterou se nezapomíná. Lékař na sídlišti je příběh mladého doktora, jehož prvním působištěm je sídliště. Veselé i smutné příběhy s pacienty, neustálé problémy s předsudky, špínou, těžkými podmínkami, nedostatkem spánku, tomu všemu lékař čelí odhodláním vykonávat co nejlépe své povolání a pomáhat lidem. Také Matka Santerrová je působivá četba, sledujeme životní příběhy statečné ženy, kterou nezlomí bída, úmorná dřina, nedostatek jídla, válečné útrapy ani tragické události v rodině, žena, kterou čtenář lituje a současně obdivuje.
Poutavě zachycené příběhy dvou významných brněnských rodin, do jejichž osudů dramaticky zasáhla historie.
Knížka, která je dokladem, že i záludný pravopis je možné zvládnout bez trápení. Je chytrá, vtipná, zábavná.
Tuto knihu, celou ušmouranou a poškozenou jsem našla v antikvariátu a stála pouhou pětikorunu. Přečetla jsem horu knížek, ale žádná se mi tak nedostala pod kůži. Není to čtení na jedno odpoledne, odkládala jsem ji a přemýšlela o plíživém zlu, jež zde autor tak mistrně vykreslil. Navíc je napsaná krásným jazykem.
Důmyslně vystavěný příběh s mrazivým podtextem.
Bavit lidi není žádná legrace a zarputilý hrdina této hořce úsměvné knihy to nemá lehké. Kultivovaný jazyk, svižný děj, dokonalá znalost prostředí i lidských povah, nadhled a humor jsou zárukou příjemného čtenářského prožitku.
Napsat trefné parodie na díla známých autorů vyžaduje hodně velký spisovatelský um. Nejvíc se mi líbí Dva lektorské posudky, jsou skvostně napsané a velmi vtipné.
Hravé a vtipné básničky ke slavným i méně známým obrazům. Chytrá a poučná knížka, k níž se ráda opakovaně vracím.
Právě jsem dočetla. Vtipné, veselé básničky. Děti je určitě ocení. Pobavily i mne a to už dávno dítě nejsem.
Vynikající knížka, při jejím čtení jsem se skvěle bavila.
Knihu Uvězněni jsem četla v parném létě a mrazilo mě, tak sugestivně dokázala autorka popsat strastiplné putování skupinky lidí v bludišti podzemních jeskyní a jejich zoufalou snahu vyváznout a zachránit se. Je to kniha, od níž se člověk nemůže odtrhnout a až do konce čte se zatajeným dechem.
Úchvatný milostný příběh, v němž je něha, tajemno a krutost.