Bibionyka komentáře u knih
Dusná a temná atmosféra tohoto románu dýchá na čtenáře z každého řádku, ale čte se to dobře. Zajímavé zamyšlení, kam až může zajít totalitní režim.
Velmi zajímavá a poučná kniha, kterou by si měl přečíst každý člověk, úplně každý!
Nejpovedenější Vieweghova kniha. Nenáročná a přesto velice dobře zpracovaná satira.
Čtivá satira přivádí nás čtenáře k zamyšlení. Orwell měl velmi dobrý smysl pro alegorii.
Kniha ukazuje život lidí v daném regionu formou, která mě tak trochu nudila. Děj je pro mě nezáživný, ale podotýkám, že se jedná jen o můj osobní názor.
Moc tyhle válečná témata nevyhledávám, protože jsou vždy znepokojující a děsivé. Ale je to každopádně zajímavý náhled do duše válečného zločince a napsáno je to čtivou formou.
Tahle kniha se Páralovi opravdu povedla, dle mého názoru jeho nejlepší. Líbí si mi zde i střídaní vypravěče a formy vyprávění, což mi v některých jiných dílech většinou vadí.
Moc hezká kniha, která dokáže čtenáře opravdu dojmout. Napsáno velmi čtivou formou.
Myslím, že právě takhle má vypadat pořádný psychologický román! Naprosto precizně vykreslené hlavní postavy, na jedné straně psychopatický manipulátor a na straně druhé klasická oběť trpící naivitou a nízkým sebevědomím. A k tomu šílený příběh plný napětí a zvratů.
Nenáročná zábava, dost jsem se zasmála, takže kniha splnila svůj účel.
Nádherná kniha, která dokáže čtenáře dojmout. Není to horor, jak by čtenář u Kinga očekával, je to spíše taková krásná smutná pohádka.
Je to krásně "šílené." Takovou zvláštní směsici všech možných bizarností dokáže nakombinovat jen Irving a moc se mi to líbí.
Je to sice zřejmě určeno pro náctileté, ale každá čtenářka si jistě zavzpomíná na svoje nejlepší léta k v životě. Oživilo mi to moje vzpomínky a proto se mi to dost líbilo.
Mně osobně to připadá jako napodobenina Forresta Gumpa s tím, stoletý stařík je víc dramatičtější a méně vtipný.
Vtipná kniha a dobrý satira vykreslující českou povahu.
Asi nejšílenější věc, co jsem kdy četla, ale k Irvingovým knihám šílenost neodmyslitelně patří a mám ji ráda. :-)
Trochu mi to připomíná knihu Mnich, který prodal své ferrari. Obě působí jako pohlazení na duši.
Je to smutné až hořké, ale čte se to velmi dobře a je to napsané způsobem "přístupným" pro každého čtenáře.
Na můj vkus příliš roztříštěné, komplikovaně propletené a náročné na paměť.