BikePacker BikePacker komentáře u knih

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Tahle kniha je absolutní pecka & bomba!!! Pan Adam Dolník umí neuvěřitelně poutavě vyprávět. Z knihy je na každé stránce cítit, jak ho tato práce baví a jak tímto řemeslem (?) žije. Je neuvěřitelné, co všechno jsou lidé schopni (druhým) udělat kvůli penězům, viz unesený a zavražděný muž, kterého uchovávali v mražáku a pokaždé, když se příbuzní dožadovali důkazu, že dotyčný žije, tak ho z toho mražáku vytáhli, dokonale nalíčili a poslali foto. Za mě zatím nejlepší kniha od pana Moravce.

03.01.2025 5 z 5

Miluj sám seba, akoby ti šlo o život Miluj sám seba, akoby ti šlo o život Kamal Ravikant

Knihu jsem nebyl schopen po cca 20-to stránkách číst dál. Pro mě brak a naprosto zbytečná kniha. Pár zajímavých a podnětných myšlenek v ní je, ty by se však s přehledem vešly na dvě strany. Z knihy jsem si neodnesl absolutně nic, takže šla do světa.

03.01.2025

Jako vždycky Jako vždycky Morgan Housel

Na tuto knihu jsem se moc těšil, protože předchozí autorův počin (Psychologie peněz) byl fenomenální je to kniha, kterou si člověk může znovu přečíst každý rok a pokaždé mu něco nového dá. Druhé knize autora dávám čistě ze soucitu dvě hvězdičky s dovětkem, že znovu bych si ji nekoupil. Ne, není špatná, ale ve srovnání s tou první je taková nemastná & neslaná, jako by autor nevěděl, o čem pořádně psát a přešlapuje tak na místě. Stran zaujetí čtenáře a vtáhnutí do problematiky se v žádném případě nepodařilo navázat na předchozí knihu. Možná si dal autor příliš krátkou dobu (rozuměj odpočinek či odstup) od té první, přeci jen dva roky jsou jen dva roky.

01.12.2024 2 z 5