BlackWidow

Zajímavá kniha,která popisuje dětství vrahů a v jaké zrůdy se člověk může proměnit.Někdy si říkám,zda je nějaká hranice,která se nedá překročit,ale při těch bestiálnostech,které se tam objevují,si myslím,že asi ne.

Tenhle díl se mi po Němé dívce líbil nejvíce. Byl napínavý až do konce a Sebastian byl jako vždy bravurní.Docela mi ho je i léto,ale snad mu autoři dopřejí v dalším díle zasloužené štěstí. :-) Billy mě šokoval a jsem zvědavá,jak to s ním nakonec dopadne. Doufala jsem,že by Jenny mohla nahradit Vanju,která mi byla tady nepříjemná,ale kdo ví,co z toho všeho ještě vyleze..:-)

Kniha mě tak dostala,že jsem nemohla přestat číst. Jedná tragédie střídala druhou a fakt,že jedno dávné děsivé tajemství dostihlo tolik lidí byl pro mě šok,který jsem absolutně nečekala. I když určité věci ,které se v knize odehrávají,se dějí i dnes a jen málokdo už tomu věnuje tolik pozornosti,neboť se to bere jako každodenní informace,se kterou se jaksi toho moc dělat nedá.. Jinak Alex Recht a jeho vyšetřovací tým byl zase jako obvykle bravurní...

Tak jako Andělé a Šifra,tak i Inferno mě velice nadchlo a četla jsem to celé jedním dechem. Kniha byla napínavá a zároveň plna zvratů. Moc se mi líbila.

Děj byl napínavý od samého začátku a až někdy v půlce jsem začala tak nějak tušit,kdo bude asi tím vrahem. Velice čtivá kniha,jako obvykle Nesbo nezklamal. :)

Knihu jsem četla na doporučení a nebyla až tak nejhorší. (Četla jsem i horší). Byly tam sice pasáže ,nebo respektive slova, ze kterých mě málem trefil šlak, (devitimilimetrovka, golfík),ale to přisuzuji zřejmě malé slovní zásobě spisovatelky. Jinak děj se dal číst, jen to pak nabralo rychlý konec a bylo hotovo. Prostě kniha, kterou začnete číst ráno a večer už máte hotovo. :) Někdy mi to připomnělo film- To je vražda napsala a nebo Otec Brown..:) zřejmě tím zajímavým spojením bývalá policistka a kněz...:) Ale jako oddechová krimi to šlo :)

Ze začátku jsem si myslela,že kniha nebude ničím zajímavá,moc mě to nějak nebavilo,ale až jsem se dostala k prvním příběhům,tak se mi velice zalíbila. Při čtení mi u některých příběhů běhal mráz po zádech a u některých jsem si i pobrečela..Možná to bylo i tím,že jsem to dočetla právě nyní,kdy si připomínáme památku zesnulých.. Velice to na mě zapůsobilo a alespoň mám o čem přemýšlet...

Knihu mi doporučila známa a dosti mě překvapila. Hlavní hrdinka mi byla od první chvíle velice sympatická,taktéž i Říďa :). Líbilo se mi,jak je celý děj popsán,obzvlášť, když se děj odehrává tady v centru a na ulicích,po kterých denně neustále chodím a na jedné z nich bydlím :-). Velice zajímavé však byly stránky deníku,které popisovali reálné skutečnosti z doby 2.světové války. Je až k nevíře,byť je tolik let po válce,dokáže to pokaždé s člověkem zacloumat.

Trochu slabší kniha,možná zbytečné rozepisování o některých událostech,ale Joona Linna byl zase jako obvykle bravurní. :) Mám jejich knihy moc ráda a těším se na další jejich knihu. :)

Tak tohle byla jízda, prostě paráda. Jak jsem začala číst, těžko jsem se od ní dokázala odtrhnout. Celá série s Martinem Servazem je vynikající a Bernard Minier nám to dokázal v tomhle tom díle, kde mě navíc i překvapil a to tím, že se tam vyskytla další zajímavá a známá postava :-). nebudu psát o koho se jedná, protože ti, kteří ho znají, tak na to přijdou sami a ti, kteří se s ním nepotkali, tak je to zase dobrý tip se s ním v knihách seznámit. :-) Jinak počítám s tím a hlavně se už nemůžu dočkat, ale myslím si, že další díl určitě bude, jelikož ten závěr, tak ten mě dost překvapil a ohromil.. Proto dávám 5 hvězdiček a vzhůru na čekanou dalšího dílu :-)

Zajímavá kniha, která popisuje zážitky z cest a jak funguje dobrý novinář. Stojí si za svými názory a ukazuje, jak funguje novinařina jinde a to vypadá zhruba jinde ve světě. Velice zajímavá kniha.

Velice zajímavá kniha, ve které je plno receptů na méně známá jídla ale i známá. Moc se mi líbilo povídání o různých tradicích,které se tu na Ostravsku dodržovaly a některé se ještě i dodržují. Pamatuji si i na určitá jídla,která mi babička jako malé vařila.. To když byl"kermaš nebo odpust" a museli být napečené koláče s" pečkama,mákem,povidly,ořechy nebo tvarohem"...a nebo na Vánoce musela být vánoční omáčka z povidel,mandlí,oříšků,rozinek... Tahle kuchařka mi tak trochu vrátila a připomněla moje dětství... :)))

Tak trochu zvláštní styl knihy. Některé povídky byly takové o ničem,některé se tak nějak daly. Nevím,zda to bylo nějak zkráceno,nebo zda byly povídky celé,ale některým jakoby chyběl děj nebo byly v půlce ukončeny. Očekávala jsem trochu něco jiného.Příště si raději zvolím celou knihu,než nějakou povídku.

Moc pěkná kniha. Děj byl napínavý a i když jsem nějaké tušení měla,konec mě dosti překvapil.Doufám,že i ostatní knihy jsou tak napínavé jako tato. :)

Konečně jsem po velkém úsilí knihu dočetla. Vůbec mě nijak neoslovila,děj se mi šíleně táhl a jen ten konec mě trochu překvapil,jinak nic. Hlavní hrdinka byla zahořklá,sebelítostivá,jen ty deníky trochu tu knihu oživily. Jelikož nemám ve zvyku knihy nedočíst,tak jsem se hodně přemáhala,abych se dobrala konce. Rozhodovala jsem se mezi 3 až 2 hvězdičkami,ale nakonec jsem dala 3 a to jen díky těm deníkům..

Smutné příběhy hrdinů,kteří doplatili na totalitní režim a jejich poskoky. Ještě smutnější je ovšem fakt,že po pádu totality,se z těch největších udávačů stali zase ti největší, ale zloději...

Zajímavé čtení o dodnes nevyjasněném úmrtí Ivana Luťanského,který záhadně zahynul,mě překvapuje,jak moc musel být někomu proti srsti,když si dal tak velkou práci a vše připravil a na chystal,aby to vypadalo tak,jak je to popsáno,ale přitom určitá svědectví a indície vůbec do sebe nezapadají... Je škoda,že české herectví přišlo o tak nadané a dobré herce,jako třeba Jan Libíček...

Na knihu jsem si v knihovně pěkně počkala,než na mě přišla řada. S velkým očekáváním jsem se pustila do čtení,abych věděla,proč je všude kolem ní tolik povyku. No docela jsem se u ní pobavila.První díl se teda ještě dal,druhý už jsem četla nějak násilím,ale u třetího jsem už stránky přeskakovala a těšila se na konec. Snad nic horšího už být nemůže..připadalo mi to,že se jaksi autorka nemůže dobrat konce,respektive jak to co nejrychleji dokončit,aby to mělo aspoň nějakou hlavu a patu. Hodně uvažuji o další knize,ale to jen z důvodu,že se jedná o další díl a já mám ráda ,když dočtu celé dílo i za cenu,že to bude stát za houby. :)

No nevím,jak to říct,ale tohle je zatím moje první kniha,kterou jsem nedočetla až do konce. Skončila jsem někde ani ne v polovině a pořád jsem nevěděla,o čem to vlastně čtu. Uvažovala jsem,že to zkusím znova,od začátku,ale pak jsem to vzdala.Nezaujalo mě to,motalo se mi tam všechno dohromady.Já osobně knihy s takovou tématikou nebo přímo sci-fi nemám ráda. Nejsem toho vyznávačem. To raději přečtu 2 knihy,které obsahují brutální nebo prostě jen nějaké vraždy,než jednu knihu sci-fi.