Blaufik Blaufik komentáře u knih

Zlo Zlo Ben Sanders

Myslím, že pokud jste milovníky kriminálních příběhů se spoustou zvratů, tak je tato kniha tou, po které byste měli sáhnout. Napětí střídá akci a v podstatě zde není čas pro hluchá místa.
Já jsem si čtení této pecky naprosto užila.

31.12.2016 4 z 5

Noční pes Noční pes Jane Elson

Pro všechny milovníky psů, kteří si chtějí počíst o jednom přátelství a velké záchranné akci. Zvlášť díky rozdělení kapitol bude bavit jak kluky, tak holky (i jejich rodiče).

Já osobně knihu rozhodně doporučuji, myslím si, že je důležité ukázat dětem, že pořízení nového psího kamaráda je důležitý krok, který není jen o vybírání nejroztomilejšího štěněte podle fotky. Je důležité tento krok neuspěchat, pořádně promyslet a v neposlední řadě dát šanci i těm, kteří se už narodili, ale štěstí jim, bohužel, zatím nepřálo.

30.04.2022 5 z 5

Pod dohledem Pod dohledem Lisa Jewell

Za mě se jedná o povedený kousek, u kterého je velice snadné zapomenout na okolí i čas a strávit s touto knihou příjemné chvíle, kterých rozhodně nebudete litovat. Hlavně tajemno, které se nese celým příběhem, je jistě bonusem, který donutí čtenáře, nejen vnímat příběh jako takový, ale doslova se do něj pohroužit.

13.04.2022 5 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

Celkově jsem byla z knihy zklamaná a nemyslím si, že za to mohlo pouze mé velké očekávání. Na to, že se jednalo o autorčinu druhou knihu, která u nás vyšla, tak takto opravdu ne. Přesto věřím, že si příběh své spokojené čtenáře jistě najde.

05.02.2022 2 z 5

Krásné věci Krásné věci Janelle Brown

I když se většinu času pohybujeme v příběhu, který plyne pohodlně, jako říčka údolím, tak poslední třetina dostane pořádné obrátky a autorka si pro čtenáře nachystala i pár zajímavých zvratů, které báječně zahýbou celým dějem.

Za mě se jedná o opravdu povedenou knihu, jejíž čtení mě nesmírně bavilo a rozhodně se nestydím ji doporučit dál. Myslím si, že by byla škoda kolem Krásných věcí projít jen tak, bez povšimnutí.

15.11.2021 4 z 5

Tak sladce voní domov Tak sladce voní domov Anna Šmalcová

Za sebe nemohu jinak, než doporučit a to všemi deseti. Zvláště, pokud vzpomínáte na báječné koláče své babičky, ale bohužel nemáte ten správný, osvědčený, recept. Pevně věřím, že si tady každý najde to své a bude tuto kuchařku střežit jako oko v hlavě.

05.10.2021 5 z 5

Strom splněných přání Strom splněných přání Jenny Gladwell (p)

Strom splněných přání je poměrně příjemnou romancí, u které si čtenář hezky odpočine a dokáže se naladit na vánoční atmosféru nejen díky prostředí zasněženého Norska. Myslím, že jeho přečtení rozhodně nebudete litovat.

30.08.2021 3 z 5

Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Pokud vás kniha zaujala, tak si ji rozhodně přečtěte. I když se nejedná o autorčinu nejlepší knihu, tak rozhodně nepostrádá čtivost a v konečném důsledku dokáže zabavit. Přesto si dovolím tvrdit, že Lisa Jewellová má rozhodně na víc.

27.08.2021 3 z 5

Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Celkově se nejedná o špatnou knihu, opravdu mě bavila, hlavně tedy první polovina. Osobně bych dala přednost klidnějšímu tempu po celou knihu, ale i tak nemůžu říct, že by se jednalo o špatný příběh.
Rozhodně se jedná o knihu vhodnou na nějaký odpočinkový víkend.
Neurazí, ale ani nenadchne a to je škoda, protože autorka umí psát opravdu poutavě.

21.08.2021 3 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Kniha není úplně tím, na co jsme u autora zvyklí. Ale i tak to vůbec nevadí. Příběh o malé holce, která se snaží přežít v lese, kde zabloudila, je totiž napsaný dobře. King má vypravěčský dar a ten zde využívá opravdu hojně.

17.05.2021 3 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Rozhodně se nejedná o milostný příběh. Ne, tato fialová nádhera je příběhem o přátelství a i když byla na můj vkus moc strohá, a moc se mi nelíbil ani samotný závěr, který byl opravdu mimo, tak se mi kniha jakýmsi způsobem docela líbila. Rozhodně mě donutila přemýšlet a přiznám se, že mě donutila plakat. I když to od autorky byl takový malý kalkul, kterému jsem, bohužel, podlehla.

13.05.2021 3 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Autorka píše opravdu neskutečně čtivě a stránky doslova utíkají pod rukama. Rozhodně jsem nečekala, že budu až tak mile překvapená jejím stylem. Díky tomu jsem knihu přečetla za pár dní a to jen proto, že jsem neměla moc času.

09.05.2021 3 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Kdyby autorka stvořila alespoň o jednu postavu navíc, ke které by čtenář mohl nějakým způsobem získat alespoň trochu sympatií, trochu šlápla na plyn a neopakovala některé scény, tak se mohlo jednat o slušný a dechberoucí thriller. Kladná a na vše připravená Anna tohle bohužel nezachrání.

28.02.2021 2 z 5

Moje motýlí zahrada Moje motýlí zahrada Elke Schwarzer

Myslím si, že se jedná o opravdový motýlí skvost, díky kterému se dozvíme spoustu užitečných informací o tom, jak tyto krasavce nalákat na své zahrádky a balkony.
Je opravdu důležité, abysme na tyto tvory nezapomínali a snažili se jim vytvořit příjemné prostředí, které je nejen naláká, ale hlavně je nakrmí.

31.12.2020 5 z 5

Plašmyška Plašmyška Kateřina Kubalová

Plašmyška děti nenásilnou formou poučí o tom, že je v pořádku se zastat slabšího a že by byla škoda, kdyby se děti zbytečně bály. Na světě je totiž k vidění spousta zajímavých věcí.

09.11.2020 5 z 5

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Ano, mohlo by se na první pohled zdát, že autorka vzala dnešní nelehkou situaci, dva zavřené lidi a uplácala příběh plný romantiky a klišé. Možná to tak i bylo. Ale je potřeba říci, že Rande na balkoně je opravdu kouzelnou jednohubkou, kterou stačíte slupnout za jedno odpoledne a v břiše budete mít strašně příjemný pocit.

Netvrdím, že se jedná o bůhví jakou literaturu, ale tato humorná romantika vás pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. A o to jde především, ne?

01.11.2020 3 z 5

Neviděla jsem tě přicházet Neviděla jsem tě přicházet Hayley Doyle

Věřím, že si tato kniha najde své nadšené čtenáře, ale já mám tentokrát docela vlažný pocit. Čtení mě fakt bavilo a námět se mi opravdu líbil, ale celé se mi to nakonec zdálo ušité horkou jehlou. Zvláště od poloviny ke konci. Je mi líto.

12.09.2020 3 z 5

Vypůjčený život Vypůjčený život Ashley Farley

Tato sedmiláska se jistě řadí k těm lepším. Byla milá, uvěřitelná, romantická, silná a kouzelná. Takový perfektní mix, který jistě potěší každou zralou ženu a ukáže jí, že na životní změnu není nikdy příliš pozdě.

07.09.2020 4 z 5

Čtyři strany mince Čtyři strany mince Lukáš Záleský

I když se jedná o hororově laděné povídky, tak nepočítejte s tím, že si budete od strachu okusovat nehty. Zas až tak mrazivá kniha není. Ovšem pár krušných chvilek u ní jistě zažijete. Pokud jste milovníkem povídkových knih, rádi se trošičku bojíte a podporujete české autory, tak neváhejte a knihu si přečtěte.

18.08.2020 5 z 5

Víš, kdo se dívá? Víš, kdo se dívá? Catherine Ryan Howard

Těžko říct, koho by kniha mohla zaujmout natolik, aby z ní byl nadšený. Já osobně jsem v ní viděla potenciál, ale bohužel jsem byla opravdu zklamaná. Je to škoda, nápad byl opravdu skvělý, ale zasloužil si lepší zpracování. No, možná někdy příště.

23.07.2020 2 z 5