Blaufik Blaufik komentáře u knih

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Za zavřenými dveřmi je skvělá kniha, která vás chytí už na samém začátku a pustí až po dočtení poslední strany.Napětí, které provází ruku v ruce obavy a strach jsou hlavním motorem celé knihy a já tleskám. Jedná se o kousek, který si prostě musíte přečíst.

24.09.2017 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu určitě doporučím každému milovníkovi psychothrillerů, jedná se o povedený kousek v němž napětí pomalu narůstá a vyústí v opravdu nečekaný závěr. Kniha se díky stylu, jakým je napsána čte doslova jedním dechem a já jsem velice ráda, že jsem se do čtení této pecky pustila.

Více v mé recenzi v záložkách.

31.03.2017 5 z 5

Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Vypůjčený čas je skvělý nejen v tom, že je čtivý, což autorka předvedla už v předchozí sérii, ale je také skvělým mixem scifi příběhu propojeného s tím detektivním.
Zuzana Strachotová prostě umí a myslím si, že se s lehkostí dokáže vyrovnat i zahraničním spisovatelům. Díky svým nápadům bez nesmyslných kombinací působí její příběhy lehce a opravdu čtivě.
Za sebe rozhodně doporučuji a přeji příjemné počtení.

05.11.2023 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Julie Caplin si dala záležet a tak klade důraz nejen na popisy okolní krajiny, ale také na pečení, a právě díky tomu je tato kniha tak jedinečná. Domácí příjemná atmosféra z ní opravdu sálá a čtenář tak nemá problém se do knihy opravdu ponořit.

Nejen díky obálce, ale také díky tématu je kniha vhodná i jako vánoční čtení, kdy se zachumláte do teplé deky, za okny bude padat sníh a vy si budete tento příběh užívat s horkou čokoládou na svém stolečku.

19.10.2021 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

I když spousta čtenářů, včetně mě, postrádá Eriku a její tým, tak si myslím, že série s Kate se autorovi opravdu povedla. Hlavní vyšetřovací duo je sympatickou dvojkou a vyšetřování jim jde pěkně od ruky. Už se těším, až vyjde další díl. Pevně doufám, že to bude co nejdříve.

17.12.2020 5 z 5

Svědectví Svědectví Stephen King

Díky tomu, že King zvládl vdechnout svým postavám život, tak své vyprávění vystřelil o level výše. A tak to mám ráda. Postavy, ke kterým přilnu a věřím jim, že jsou skutečné. Díky tomu se kniha těžko odkládá a když už ji čtenář nečte, tak nad ní přemýšlí.
A tak to má být.

Bitva mezi dobrem a zlem byla třešničkou na dortu, který jsem si opravdu vychutnala do posledního drobečku. A s nikým jsem se nedělila! Opravdu se nedivím tomu, proč je kniha tak chválená. Rozhodně doporučuji všem milovníkům postapokalyptických románů, zvláště milovníkům dlouhých knih.

16.12.2020 4 z 5

Láska ve světě lichých ponožek Láska ve světě lichých ponožek Marie Vareille

Láska ve světě lichých ponožek je takovou příjemnou směsicí emocí. Budete zde cítit nejen zvědavost, ale také radost, humorné pasáže vás rozesmějí a ty vážnější možná doženou k slzám. A to je v pořádku, myslím, že díky tomu si knihu dokážete lépe užít. Tato fialová "sedmiláska" se tak stane knihou, na kterou nezapomenete po jednom dni, ale jistý druh pocitů ve vás zůstane i dlouhou dobu po dočtení.

23.11.2020 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Myslím si, že se jedná o jednu z těch lepších knih, které autorka dokázala napsat. Ať už díky tématu nebo díky tomu, jak se zvládla popasovat s popisem emocí.
Jen malé upozornění pro fanoušky B. A. Paris - opravdu se nejedná o thriller.

15.11.2020 4 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Celkově kniha rozhodně nebyla špatná, rozpoutání války mezi obyvateli městečka, kvůli jejich chamtivosti, bylo skvělou volbou u které se čtenář skvěle pobaví. Přesto však autor mohl některé z postav vynechat. Celkově by kniha získala na dynamičnosti a zároveň neztratila nic ze své čtivosti.
I přes to však knihu řadím mezi mé oblíbené a v budoucnu se k ní ráda vrátím. Vykutálený Leland Gaunt, novodobý rytíř Alan Pangborn a sympatická Polly mi za to rozhodně stojí.

20.10.2020 4 z 5

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Tato kniha protkaná zoufalstvím, chutí bojovat a pořádnou dávnou emocí je něčím, co vás rozhodně chytne, i když se nejedná o nějaký mimořádný kousek.
Přesto má v sobě jakousi jiskru, která vás ke knize připoutá a nepustí dříve, než s poslední stránkou.

18.09.2020 4 z 5

Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Věřím, že mnoho čtenářů Temné věže muselo být naštváno. King v této knize nejen, že v podstatě pozastavuje pouť za Temnou věží, ale zároveň v této knize prolíná hned několik žánrů, včetně fantasy, romantiky nebo westernu.

Přesto je Čaroděj a sklo naprosto fantasticky napsaná kniha, Podle mě se jedná o nejlepší knihu z celé série (zatím) a jsem opravdu zvědavá, kam se autor hodlá posunout a už se neskutečně těším, až se zase setkám s naším Ka-tet.

02.09.2020 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Já jsem si opravdu tento sluncem nabitý a solí provoněný příběh užila až do poslední stránky a věřím, že všechny milovnice Julie Caplin na tom budou stejně jako já.
Zvláště prostředí Chorvatska je popsáno opravdu hezky, včetně jeho přístavů, přírody a tamních barů a restaurací. Člověk má při čtení chuť okamžitě vyrazit prozkoumávat místa v knize na vlastní kůži.

23.06.2020 5 z 5

Med v hlavě, marmeláda v srdci Med v hlavě, marmeláda v srdci Hilly Martinek

Hilly Martineková píše opravdu příjemným stylem u kterého si báječně odpočinete, byť se nejedná o téma, které by bylo úplně k smíchu. Přesto se nejen pokusila, ale také vytvořila humorný román, který pohladí na duši.
Také se nesnaží hrát na něco, co není a zbytečně netlačí na city. Všechno krásně plyne a vy celý příběh přijímáte takový jaký je. Humorný, ale také citlivý a dojemný.

13.06.2020 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Za sebe knihu rozhodně s velkým nadšením doporučuji. I přes to, že se jedná o zápornou postavu, si jistě Timothyho oblíbíte a pokud v sobě máte alespoň špetku zvrhlíka, tak si tento příběh prošpikovaný hádankami a černým humorem, jistě užijete, stejně jako já.

08.09.2019 5 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Čas od času si ráda přečtu nějaký erotický román, však proč ne, že?
Tady mi však chybělo to, co mám na těchto knihách tak ráda, to vzrušení, sexuální napětí, ta jiskra mezi hlavními hrdiny. Celé mi to přišlo takové ploché, nijaké. Vůbec jsem hlavním hrdinům tu jejich vzájemnou přitažlivost nevěřila.
Ano, byly zde sexuální scény, ale neměly tu pomyslnou jiskru, kdy tomu co čtete pomalu věříte. Jedná se o průměrný román, který rozhodně nenadchne, ale také neurazí. Bohužel nezaujal tak, jak jsem si představovala, což je škoda.

30.07.2019 3 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Bohužel celá kniha na mě působila jako béčkový horor. I když autorka píše čtivě a poutavě a i když bylo téma určitě zajímavé, tak já jsem rozhodně čekala něco jiného. Nedostavil se u mě ani strach, a ani pocit, že jsem přečetla nejlepší nebo nejděsivější knihu tohoto roku. Dobrou možná, ale dobrý je za tři, víc s klidným svědomím opravdu dát nemohu. Upřímně nechápu ten humbuk okolo, ale asi je někdy fajn, plout si tak svým tempem proti proudu.

16.04.2019 3 z 5

Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Pokud vás láká kniha, která se bude dotýkat tématu Magdaleniných prádelen, tak po Nechtěných rozhodně sáhněte. Autorka totiž píše stylem, kdy lze jen těžko rozeznat fakta od fikce a díky tomu na vás čeká příběh plný drsného zacházení, bezmoci a utrpení, doplněný silnou touhou zjistit, co přesně se stalo nejen Ivy, ale také ostatním dívkám.

24.03.2019 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Ano, jedná se o romantiku, které se nevyhýbá jistá dávka předvídavosti a klišé, a přesně tak je nutno ke knize přistupovat. Jako k romantické knize, která díky svému tématu doslova pohladí po duši a vy si její čtení příjemně užijete.
Osobně knihu doporučuji všem ženám, které potřebují vydechnout u knihy, která doslova zahřeje. Já sama jsem se nemohla odtrhnout a čtení si náležitě vychutnala. Rozhodně si nenechám ujít další autorčinu knihu, která nás tentokrát zavede do Brooklynské pekárny.

14.03.2019 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Kniha mi svým stylem připomněla Noční lov, a to hlavně odhalením pachatele v průběhu vyšetřování. Zvraty, které v knize jsou, mi také chvílemi daly trochu zabrat. Bylo mi líto určitých událostí, nicméně si zase říkám, že jich autor chce nejspíš využít v dalších dílech, na které jsem upřímně zvědavá.
Rozhodně se však nemusíte obávat toho, že byste se u čtení nudili a děj si jen tak plynul, jako voda, která líně teče údolím. Myslím si, že to u autorových detektivek opravdu nehrozí.

27.11.2018 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Mám takový dojem, že se Robert Bryndza pořádně nadechl, protože to, co stvořil v této knize je opravdu neskutečné. I když se jedná o styl, na jaký u něj nejsme úplně zvyklí, nemůžu jinak než nadšeně a s velkým potleskem vykřiknout "Skvělé!"
Troufám si tvrdit, že se jedná zatím o nejlepší knihu, kterou Robert napsal. Všechno je opravdu pečlivě promyšlené a čtenář se stává posedlým v touze držet knihu v ruce a číst a číst.

06.11.2018 5 z 5