blondiebooktalk blondiebooktalk komentáře u knih

Můj důvod žít Můj důvod žít Michaela Dopitová

Hlavní postava Nina, se stará nejen o celou domácnost ale také o poplatky a další věci, protože její matka je alkoholička. Do toho všeho ještě chodí do školy a pomáhá těm, kteří to potřebují. Nezbývá ji ale moc energie a začíná to na ní být vidět.

Damián je synem bohatých rodičů, na kterého je vyvíjen neustálý tlak být nejlepší. On sám ale takový být nechce a tak utíká na párty, bere drogy a pije. Jednoho dne se mu to ale vymstí, protože si způsobí smrtelnou nehodu.

Aby Damián napravil své činy, je pověřen být strážným andělem Niny, kterou si měl jednou vzít. Musí teď po své smrti zajistit, aby měla krásný a spokojený život.

Co když jsou tito dva spřízněné duše? Dokáže jejich láska obstát, ikdyž je Damian po smrti?

Co to bylo? To bylo něco úžasného! Absolutně jsem nevěděla do čeho jdu a jsem nadšená! Totálně mě tahle kniha dostala.

Příběh je vyprávěn z obou pohledů našich hlavních postav, je to smutné, dojemné, ale zároveň krásné a věřím, že plno lidem bude při čtení do pláče.

Nádherný příběh o lásce a o tom, že i druhá šance může být ta správná.

16.11.2024 5 z 5

Pekelnice Hjó Pekelnice Hjó Mina Ikemoto Ghosh

Hjó Hakai pochází z vesnice, na kterou právě byla seslána kletba. Hjó odcestuje se svým bratrem na ostrov Onogoró, kde spolu žijí lidé a bohové. Jelikož je Hjó pekelnicí, nejede na ostrov jen tak, ale chce získat lék na kletbu, která sužuje její vesnici a udělá pro to takřka cokoliv… Co když se ale něco trochu zvrtne a Hjó bude muset pátrat po jiných věcech, než je pouhý lék?

Začala bych zpracováním knihy, protože to je neskutečná nádhera! Uvnitř knihy najdeme plno nádherných kreseb v manga stylu skoro na každé dvojstraně a příběhu to dodává neskutečný šmrnc. Obálka na mě možná trošku působí více čínsky než japonsky, ale to je jen maličkost. Uvnitř najdeme i některé nepřeložené japonské kanji znaky a celkové zpracování je vážně famózní.

Uvnitř knihy je opravdu hodně postav, nalezneme zde i různé zvláštní praktiky a nechutné scénky (kusy střeva, krev atd.). Začátek jsem četla asi třikrát, než jsem se do příběhu vůbec dostala, ale nakonec jsem se začetla a spolu v kombinaci s manga obrázky jsem si knihu užila.

Možná bych Pekelnici Hjó nazvala takovou YA fantasy detektivkou, protože zde hlavní hrdinka vyšetřuje záhadnou vraždu. Bylo to zvláštní, složitý a možná spíš pro trochu starší čtenáře, než nakladatel uvádí.

Hodnocení: 4,5/5

~ za tuto krásku moc děkuji @humbook_blogeri @humbook #spoluprace

24.09.2024 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

V temných, špinavých dolech Endovieru si trest nadoživotí už rok odpykává osmnáctiletá dívka jménem Celaena, kterou od malička trénovali na to, aby se stala nejlepší vražedkyní.

Solné doly, kde Celaena pobývá, navštíví korunní princ Dorian spolu s kapitánem stráží Chaolem. Princ chce dát Celaeně nabídku, aby se stala jeho soutěžící v turnaji o titul králova bojovníka. Cealena tuto nabídku přijme, a tak se z temných dolů přesouváme do skleněného hradu, kde klání proběhne. Pokud Celaena turnaj vyhraje a stane se královou bojovnicí, dočká se možná jednou i úplné svobody..

Abych pravdu řekla, tak začátek knihy mě vůbec nenadchl a měla jsem chuť přestat číst. Nějak se to zlomilo tam, kde se dostáváme do hlavního příběhu a stává se z toho naprostá pecka!

Postavy jsou skvělé, Cealena má super charakter a Dorian s Chaolem jsou sympaťáci, nevím kterého z nich mám radši. Jsem vážně nadšená a musím si v této nové, upravené edici s ořízkami koupit i další díly.

Co vy? Jste tým Dorian nebo Chaol? Já se asi zatím přikláním k Chaolovi.
~ za tuto nádhernou knihu děkuji @humbook_blogeri @humbook #spoluprace

22.08.2024 5 z 5

Kde jsme ještě nebyli Kde jsme ještě nebyli Kasie West

Hlavní hrdinka Noah je na letním road tripu karavanem se svou rodinou a nejlepší kamarádkou matky, která sebou vzala i její tři děti. Mezi nimi je i Skyler, bývalý nejlepší kamarád Noah z dětství. Přestali se stýkat od doby, co se Skyler přestěhoval a časem omezili kontakt pouze na pár lajků na Instagramu. Noah je na Skylera těší, ale když se setkají, vypadá to, že Skyler by ji nejradši neviděl. Stalo se mezi nimi něco? Udělala snad Noah něco špatně a dokážou obnovit své ztracené přátelství zpět?

Tohle byla další super westovka, tentokrát z krásného letního prostředí road tripu. Knihu jsem si užila a ten krásný romantický příběh mě bavil, mám ráda, když se hlavní postavy dostanou od kamarádství k lásce. Celkově vzato, pokud hledáte krátký a roztomilý YA příběh s nějakou hloubkou, knihu si určitě přečtěte.

Hodnocení: 5/5

25.06.2024 5 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Pokud chcete slow-burn romantiku, tahle kniha bude přesně pro vás. Pojďme se mrknout na novinku od Mariany Zapaty - Stačí si počkat.

Diana se po smrti svého bratra stala opatrovnicí dvou jejích synovců - pětiletého Louieho a jedenáctiletého Joshe. Hned po nastěhování do nového domu uvidí Diana na ulici rvačku a půjde jednomu muži pomoct. Diana ovšem nečeká, že na ní bude nepříjemný a pošle ji pryč. Ona se ale nenechá odradit a doprovodí ho i přes jeho nevrlost domů, kde se setkává s Dallasem, bratrem napadeného. Záhy Diana zjišťuje, že nejen, že Dallas je její nový soused, ale že je zároveň trenérem baseballového týmu, ve kterém její synovec Josh hraje..

Popravdě jsem od Zapaty ještě nic nečetla a tohle byla má první kniha od ní. Ze začátku jsem se pořádně nemohla začíst, mělo to vážně pomalý rozjezd, ale postupem času už to šlo a nakonec mi to celkem rychle uteklo, i když to bylo dost natahované. Hlavní postavy jsem si oblíbila, Dallase si podle mě každá čtenářka okamžitě zamiluje, je fakt dokonalej. Co se týče synovců, tak ti byli naprosto úžasní, to, jak se s tetou popichovali, jak spolu vycházeli, zkrátka super.

Abych pravdu řekla, já úplně ty slow-burn romance nemusím, takže do jiných knih od Zapaty asi nepůjdu. Každopádně i tak se mi kniha Stačí si počkat líbila a pokud jste fanoušci pomalé romantiky, běžte do ní.

17.05.2024 4 z 5

January a Deset tisíc dveří January a Deset tisíc dveří Alix E. Harrow

Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá January Scatlerová, která se tak nějak toulá po světě a není se svým životem úplně spokojená. Žije se svým pěstounem panem Lockem, který zaměstnává i jejího otce, ten je ale neustále pracovně pryč. Díky panu Lockovi se January ocitá ve společnosti vysoce postavených lidí. Jednoho dne January objeví Dveře a její život se náhle změní...

Příběh plný zajímavostí, tajemství, napětí ale zároveň hledají sebe sama, taková je kniha January a Deset tisíc dveří. V příběhu najdeme mnoho hlubších významů a celkově je kniha hodně na zamyšlení.
Začátek knihy mě absolutně nebavil a neustále jsem se ztrácela a měla chuť se čtením skončit. Po pár dnech jsem knihu znovu rozečetla a konečně jsem se dostala k nějakým zajímavějším částem, které mě alespoň trochu vtáhly do děje. Autořin jazyk a její příběh asi nesedne každému, protože je to celkem náročné čtivo při kterém je důležité dávat opravdu dobrý pozor. V knize sledujeme dvě dějové linky - jedna je o January a jejím příběhu a druhá je o knize Deset tisíc dveří.
V cca půlce knihy to začalo být zajímavé a kniha mě celkem bavila, ne že by to byl úplně můj šálek kávy, ale špatné to nebylo a určitě si knihu mnoho čtenářů oblíbí. ????

25.11.2020

Dcera ztracených bohů Dcera ztracených bohů Alžběta Komrsková

MILUJU TUTO KNIHU a zařadila se mezi mé top knihy.
Arisbé odmalička žije na ostrůvku Nisída, který se nachází uprostřed Achájského moře. Nikdy nepoznala okolní svět a její touha je tak silná, že se rozhodne porušit pravidla a vstoupí do Labyrintu. V útrobách Labyrintu se skrývá děsivá nestvůra a ten kdo ji porazí má možnost nastoupit na loď a ostrov opustit. Přežije Arisbé nebo v Labyrintu umře?
????????
Příběh inspirovaný bájí o Mínotaurovi z Labyrintu, který je naprosto čtivý, napínavý a vtáhne vás do děje hned po pár stránkách a už nepustí. Řecký svět je krásně popsaný do detailů a Arisbé je neskutečně sympatickou a odvážnou hlavní hrdinkou, díky které jsem si celou dobu knihu užívala. Uvítala bych jí klidně delší, protože se četla se pěkně a svižně. Opravdu mě mrzí, že jsem knihu dočetla.
PS: Asi ve čtvrtině knihy na nás čtenáře čeká překvapení, které jsem já osobně fakt nečekala! ????

24.09.2020 5 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote