Bookgirl Bookgirl komentáře u knih

Krverůž Krverůž A.G. Howard (p)

Tak tohle bylo něco! Jednoznačně jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Skvělé prostředí, postavy a spousta napětí. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a četla jsem ji i ve školních hodinách. Rune mi jako hlavní hrdinka četla a Etalona jsem si naprosto zamilovala! Romantická linka mezi nimi byla úžasná. Určitě moc doporučuji!

22.09.2017 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Úžasná, dechberoucí fantasy knížka, od které jsem se doslova nemohla odtrhnout.

27.03.2017 5 z 5

Dcera Dcera Kiera Cass

Celkový dojem ze čtení je dobrý. Kniha mě sice ze začátku nebavila, ale potom se to spravilo.
Bylo to přinejmenším zajímavé. Už se těším na další díl a hlavně doufám že to America přežije!!!

Kritika: Eadlyn mě neskutečně štvala! Vím ale, že se tak chovat musela, jinak by to nebylo ono. Nejvíc mě mrzí, že America přišla o svoji povahu.

19.01.2017

Rebelové vln Rebelové vln Sara Raasch

Originální, napínavý a zvratů plný příběh. A panebože ten konec?! Rychle mi někdo dejte pokračování. Rozhodně oceňuji skvěle popsané a vytvořené prostředí a zajímavé postavy.

22.02.2019 5 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Nevím, ale tohle mě prostě nějak...nenadchlo? Námět byl rozhodně zajímavý a k zamyšlení a místy mi běhal mráz po zádech,ale... Asi to bude tím, že to prostě není můj žánr. Vracím se zpátky k fantasy.

21.10.2018 1 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Tohle byla rozhodně jedna z nejlepších knih za letošní rok. Pořád ještě rozdýchávám neuvěřitelnou propracovanost světa, charaktery všech postav, které jsem si neuvěřitelně zamilovala a z nichž každá má svůj vlastní příběh a osud, napínavost knihy, akce a všechny ty věci a drobnosti které dělaly tu knihu tak strašně originální. Byla to pro změnu kniha, kde nebylo všechno růžové a přeslazené a já opět jenom těžko hledám slova kritiky. 5/5 a dala bych i mnohem víc.♥

20.08.2018 5 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Krása, nádhera,dokonalost.....Jedním slovem Sarah. Knížka mě neuvěřitelně bavila, opět byla plná akce a napětí, čtivě napsaná a zkrátka není snad jediná věc, nebo řádek, který bych celé knize mohla vytknout nebo který by se mi nelíbil. Knížka vás donutí brečet, smát se i křičet. Nemůžu než doporučit.

01.04.2018 5 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Geniální knížka, která se neuvěřitelně rychle četla, měla spád, byla vtipná a splnila všechna moje očekávání. Určitě znám plno lepších knížek, ale u téhle jsem si úžasně odpočinula a vážně mě bavila. Všechny postavy byly moc sympatické. Doporučuju jako skvělou oddechovku, která vás zaručeně bude bavit.

10.01.2018 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

NAPROSTO ÚŽASNÁ MEGA DOKONALOST!!!!!! Tuhle knížku jsem milovala a četla jedním dechem od začátku do konce. Zamilovala jsem se do Jeřába a přestože mě nejdříve štval, oblíbila jsem si i Aediona. Neuvěřitelně mě štve, že další díl dostanu až na Vánoce. Hrozně moc doporučuju!!!!!♥♥♥♥♥♥

18.12.2017 5 z 5

Běsnění Běsnění A.G. Howard (p)

krásná kniha! Když jsem ji viděla, musela jsem si ji hned koupit. Rozhodně toho nelituji. Kniha byla opravdu skvělá. Možná ne tolik, jako samotná série, ale i tak super!

01.02.2017 5 z 5

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Měla jsem od knihy opravdu velká očekávání a ačkoliv nebyla úplně špatná, tak jsem byla zklamaná. Nápad byl super, ale celé to bylo hrozně nepřirozeně napsané a já jsem někdy musela protáčet oči. Na to že mám tenhle žánr opravdu ráda, jsem byla vážně naštvaná. Rozhodně slabší průměr.

08.02.2019 2 z 5

Lov stínu Lov stínu AdriAnne Strickland

Jedna z těch knih ze kterých sice neumírám, ale nemám jim prostě co vytknout. Skvěle se to četlo, mělo to spád, akci, napětí, nečekané zvraty a přesně tu správnou dávku citů. Postavy byly opravdu sympatické a vlastně všechny hlavní postavy jsem si zamilovala. Ačkoliv sci-fi obvykle nečtu, tak tohle bylo opravdu dobré a originální. Určitě doporučuji.

13.01.2019 5 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Tak tohle bylo doopravdy dobré. Tato série je s každým dílem lepší a toto byla jedna z nejčtivějších, nejnapínavějších a nejakčnějších knih které jsem kdy četla. S klidem mohu říct, že jsem se ani chvíli nenudila a nemohla jsem se odlepit. Jen málokdy se stane, že by mi opravdu k srdci přirostly všechny postavy a že bych tak nesnášela hlavní záporáky jako tady. Opravdu mě neustále fascinuje nádherný styl psaní a celková propracovanost světa i jednotlivých postav. Celá závěrečná akce a bitva byla opravdu dechberoucí a i realistická. Rozhodně nemám ten useknutý pocit, který mám často na konci série. Není co vytknout.

02.01.2019 5 z 5

Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Milá, opravdu čtivá knížka se skvělým a zajímavým námětem starého hotelu. Docela mi to utíkalo, ačkoliv mě vytáčelo, že se tam vlastně nic neděje. Konec byl doopravdy napínavý a hrozně se mi líbil, ale mrzelo mě, že se tím odehrál prakticky celý příběh na posledních 50 stránkách. Některé věci byly navíc neuvěřitelně přitažené za vlasy a donutily mě neustále si říkat "wtf". Vzhledem k sérii Drahokamy kterou mám opravdu ráda, jsem prostě měla příliš vysoká očekávání, takže za mě takový lepší průměr.
3.5*

02.01.2019 4 z 5

Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Za mě ještě lepší, než první díl. Bylo tam víc akce, dimenzí, romantiky... vlastně všeho. Docela hodně jsem se i smála a ten konec teda jako "cože?!". Takže ačkoliv žádná část nepřekonala moji oblíbenou z prvního dílu v carském Rusku, tak celkový dojem z knihy byl ještě lepší.♥

17.10.2018 5 z 5

Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Čtení téhle knížky jsem si jednoznačně užila. Celý příběh měl spád a byl napínavý a čtení mi utíkalo skoro více, než by mi bylo milé. Začala bych světem, který byl opravdu velmi dobře promyšlený. Celkový motiv rozděleného města a společnosti byl neuvěřitelně zajímavý a určitě se daly najít nějaké ty "nové" věci na které jsem ještě ve fantasy knížce nenarazila. Z postav bych vypíchla celkovou promyšlenost všech tří kategorií monster a to samozřejmě hlavně sunajů. August a Ilsa byli určitě mé nejoblíbenější postavy. I Kate byla řekla bych docela originální hrdinka, což dnes už není vůbec jednoduché.
SPOILER
Lea a Katina otce jsem jako záporáky tušila celou dobu, ale i tak byla odhalení docela působivá a v některých chvílích jsem si rozhodně okusovala nehty.
KONEC SPOILERU
Celkově bych řekla, že to bylo zase něco trochu jiného a bylo to naprosto úžasné. Líbil se mi motiv hudby, který se nám prolíná jak názvem a obálkou, tak i celou knihou. Moc doporučuji všem a určitě se pustím do dalšího dílu.♥

12.10.2018 5 z 5

Ledová jako sníh Ledová jako sníh Danielle Paige

Moje hodnocení knihy se měnilo s každou další stránkou. Začátek mi přišel hrozně zajímavý a naprosto boží a originální, takže jsem si říkala: ,,Jo, tohle je přesně to, co jsem chtěla." Pak se Snow najednou ocitla v Algidu a strašně moc věcí se odehrálo tak najednou, že jsem se v tom absolutně nemohla orientovat. V tu chvíli jsem byla neuvěřitelně zklamaná a najednou jsem nevěděla, co si mám myslet. Následně s každou další částí se mé hodnocení zlepšovalo.
SPOILER
Ta část v Claretu mě neuvěřitelně nadchla a líbil se mi i konec. Bylo na měm něco, co mě přinutilo těšit se na další díl. Král Lazar mě trochu zklamal a čekala jsem, že se bude více řešit "temná stránka" Snow, kterou jsem tak nějak vytušila z anotace. Celkově jsem od knihy čekala něco jiného, ale líbila se mi a jsem zvědavá na další díly. Hodnotila bych třemi hvězdičkami, ale kniha mi pak dlouho ležela v hlavě a měla jsem z ní zvláštní pocit, který mě donutil jí dát 4*.

03.09.2018 4 z 5

Černé znamení Černé znamení Sebastien de Castell

Možná o malinko slabší než první díl, ale pořád boží.♥

30.07.2018 5 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

I když jsem tak nějak celkem od začátku věděla (tušila) jak to dopadne, bylo tam hodně věcí které jsem nečekala. Všechny postavy jsem měla ráda a bylo fajn, jak se vyvíjely. Na začátku bylo vyšetřování trošku o ničem a pořád se opakovalo. Pak už měla kniha spád a užívala jsem si ji. Takže za mě naprosto skvělá knížka s napětím a takovou celkem aww romantickou zápletkou, která skončila na můj vkus až moc otevřeně.♥

12.06.2018 5 z 5

Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Skvělé postavy, příběh, zápletka. Někdy možná trochu pomalejší, ale nevadí. Úžasná knížka.♥

15.02.2018 5 z 5