Booksastherapy Booksastherapy komentáře u knih

Zvrácené příběhy Zvrácené příběhy DarkRomanceQueen (p)

Co od Zvrácených příběhů očekávat? Čtyři povídky, každá úplně jiná, ale zároveň velmi podobným způsobem zvrácená. Nejsou vhodné pro čtenáře mladší 21 let, protože jestli něco na těch 210 stránkách chybí, je to cenzura.

Jste ostřílení milovníci dark romance? Tyhle temné temné jednohubky vaše černé dušičky určitě potěší.

Je pro vás dark romance něčím nepoznaným, ale zároveň vás to láká? Ideální. Tady si můžete otestovat svoje hranice hned čtyřikrát.

Přestavuji vám zvrácené degustační menu o 4 chodech!

První dvě jednohubky jsou takové, řekněme, lehčí, stravitelnější. Možná takový aperitiv, aby se čtenář dostal do dark nálady. Osudový pohřeb a Svět budoucnosti - krátké, neotřelé a lahodně temné.
Užili jste variaci dvou předkrmů? Chuťové buňky jsou nažhavené a chcete víc? Můžeme se vrhnout na hlavní chod - povídku Dominant. Zde dostanete naservírované velké sousto. Pochutnáte si na dávce násilí se špetkou něhy a vydatnou náloží erotiky s prvky BDSM. Tato povídka je nejdelší a věřím, že zvrácenosti si užijete dosyta.
A jelikož v tom nejlepším se nemá přestávat (kdo vymyslel to přísloví, které tvrdí opak?), jako sladká tečka se podává Sanatorium Darkevil. Tenhle dezert jsem si já osobně užila moc. Děkuji za krátkou prohlídku, doktore Darksone! A protože je to jen ochutnávka k celé knize, nemůžu se dočkat až se mi knižní delikatesa jménem Sanatorium Darkevil dostane do rukou.

10.12.2024 5 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

Dark romance balancující na hraně a ještě s detektivní zápletkou? V reálném životě miluju zaběhlé stereotypy. O to víc mě v knihách láká vystoupit z komfortní zóny. Takže asi chápete, že tuhle kontroverzní záležitost jsem si nemohla nechat ujít.

Adeline se rozhodne žít sama v historické vile na samotě, kde v minulosti zavraždili její prababičku. Tím nám vzniká i zajímavá detektivní zápletka. Světě div se, prababi Gigi měla taky svého stalkera. Spousta jejích myšlenkových pochodů postrádá logiku, ale víte co? Mě to do příběhu prostě sedlo. A když jsem četla dál, chápala jsem celou její povahu víc a víc.

Zade. Charismatický zjizvený, potetovaný týpek, který si vytvořil vlastní morální pravidla. Zabiják oplývající temnotou, jehož životním posláním se stalo vymýcení obchodu s bílým masem. Do té doby než potkal Adeline. Ta se stala novým cílem číslo jedna a probudí to v něm stalkerské choutky. Nějakým ujetým způsobem se mu daří působit tak, že bych po možnosti být Adeline hned skočila. Nesuďte mě.

Erotické scény jsou žhavé, tvrdé a poutavé. Můžu prozradit, že scéna s pistolí, ta v domě zrcadel nebo v autě, to je trio, které vás nenechá chladnými. Až na několik nepovedených slovních obratů jsem byla s popisem spokojená. Sex bez souhlasu obou stran? Teoreticky i to tu najdete. Ale Adeline je strachem posedlá, a to si moc dobře uvědomují obě strany. Zade zkrátka dělá jen to, co ji jako ženu vzrušuje a ona si ten vzdor a utíkání před svým stalkerem vyloženě užívá.

Naprosto chápu tu rozmanitost názorů na knihu. Ale já jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Místy zvrhlé, ujeté nebo šokující. Určitá část mého já má pro tohle slabost (čti: pro Zadea). Těším se až budu moct otestovat své hranice v dalším díle.

Za poskytnutí knihy k recenzi a možnost stát se knižním ambasadorem děkuji @knihydobrovsky @kniznizavislaci @katewalter.

12.11.2024

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Tak toto bylo transcendentní! Zřídka se mi stává, že bych si knihu totálně zamilovala hned na prvních stránkách. A to ani nemluvím o lásce na první pohled, když mi v rukou přistála tahle krásná obálka.
Božské rivaly najdete pod štítkem fantasy. Já bych knihu označila především jako romantický příběh plný čisté lásky se špetkou magie s pozadím válečného konfliktu.

Iris Winnovová a Roman Kitt.
Ona, zapálená žurnalistika z chudších poměrů, žije sama s mámou, jelikož bratr narukoval do války mezi bohyní Envou a bohem Dacrem.
On, ambiciózní novinář z bohaté rodiny, kterému otec nalajnoval celý život.
Oba pracují pro prestižní redakci a snaží se získat pozici sloupkaře.
Iris těžce nese odloučení od bratra a píše mu dopisy na starém psacím stroji po babičce. Ty když vloží do skříňky, záhadně mizí. A ještě záhadněji se objevují u Romana, který má téměř totožný stroj. A ten se jednoho dne rozhodne na dopisy odpovědět.

Četlo se to doslova božsky. Žádné nudné pasáže, děj krásně odsýpal. Nejoblíbenější části pro mě byly samotné dopisy. S každým otočením stránky jsem se těšila, kdy se objeví další psaní, protože to byla jedna krásná myšlenka za druhou. Iris má obrovský charakter. A Kitt? Ach bohové, mé romantické já se tetelilo blahem. Nebojte, v druhé půlce knihy si víc užijete i pasáže ze samotné války, zákopů nebo vojenských nemocnic.

Jednu chvíli se budete smát, druhou brečet. Příběh Iris a Romana vám vyrve srdce z hrudi a zároveň vás krásně pohladí po duši. Já to nečekala. Přečtěte si to, protože já ty pocity prostě nedokážu vyjádřit svými slovy. Ještě teď, když se v myšlenkách zatoulám zpět ke knize, stojí mi chlupy na celém těle.

Kdyby šlo dát nekonečno hvězd, tak dávám!

04.09.2024 5 z 5

Černý rytíř Černý rytíř Rina Kent

~Jak se na ni dívám, přeju si, aby existoval způsob, jak tomu zabránit. Pokud to znamená, že si budu muset vyrvat srdce z hrudi a položit ho před ni na talíř, ať se tak, kurva, stane.~

Trilogii s Aidenem jsem četla (všechny 3 díly za dva dny ) a z té jsem byla naprosto nadšená!

Příběh volně navazuje na předchozí díly, stále jsme na Royal Elite School ve stejné partě lidí. Zároveň je to ale samostatný příběh s uzavřeným koncem, který se dá číst i samostatně. Tentokrát se hlouběji ponoříme do příběhu Kimberly a Xandera. Ti dva se znají už od dětství. Původně dva nerozluční kamarádi, ze kterých se stali zarputilí nepřátelé. Nenávist čiší hlavě ze strany Xandera. Zatímco Kimberly, ta bojuje spíš s nenávistí sama k sobě.

Příběh nemá tak zapeklitou zápletku jako ten Elsy a Aidena. A jelikož důvod jejich náhlého rozkmotření před několika lety vypadá jako totální prkotina, bylo mi jasné, že za tím bude něco víc. Takže nás čeká zajímavé překvápko. Není tu tolik “tvrdších erotických scén, v tom je prostě mistr Aiden. Ale o to víc tady najdete dark emocí - sebepoškozování, alkoholismus, poruchy příjmu potravy, ostatní psychické problémy a nefunkční až toxické vztahy rodič-dítě. Máma Kim byla opravdu na pěst. Xanova sice ve většině knihy nevystupuje, ale ty dvě by si mohly podat ruce.

Asi půjdu proti proudu. Zatím jsem se setkala s většinovým názorem, že Černý rytíř je z Royal Elite série nejlepší. Já musím říct, že příběh Elsy a Aidena mě pohltil o něco víc. Každopádně Rina Kent je boží. Já se hrozně těším na říjen, jelikož má vyjít Surový princ, který nám poodkryje, co se skrývá pod skořápkou vtipálka Ronana.

22.08.2024

Mizení Mizení Michala Věra Jírová

U Mizení jsem moc nevěděla, co od knihy očekávat. Měla jsem obavy, aby to nebylo příliš esotericky laděné (na duchařinky totiž moc nejsem ), ale příjemně mě to překvapilo.

Michelle měla vždy blízko k tajemnu a nadpřirozenu. Její schopnost mizení, kterou nedokáže vědomě ovládnout, ji zavede do jiného světa. Tady se setkává s Benem, sympaťákem s ochranitelskými pudy. Zmatená Michelle je přesvědčená, že se jí všechno zdá, ale pak tvrdě udeří realita. Ben v ní vzbuzuje důvěru a nechá se tedy odvést k jeho známému Willovi, kde potkává i Samuela. Samuel zpočátku vystupuje nepřístupně, avšak to se brzy mění a dostáváme se do milostného trojúhelníku. Michelle se zmítá v pocitech k oběma mužům, zároveň bojuje se svými schopnostmi.

Kniha měla pomalejší rozjezd a v nepoměru k tomu se toho na posledních stránkách událo až příliš. Na druhou stranu, máme slušný potenciál pro pokračování, protože po tomhle mám spoustu otázek. A já se těším, až se všechny díly skládačky spojí. Není nouze o erotické scény, které jsou vykreslené detailně, ale zároveň nenásilně. Milostný trojúhelník tu nepůsobí nijak vulgárně, oba chlapi jsou skvělý. Chápu proč je Michelle na pochybách (no přiznávám, trošku víc mě to ale táhne k Benovi ). Kromě mizení se setkáváme i se čtením myšlenek, cestováním časem a prostorem, z postav pak třeba s měniči nebo anděly.

Mizení jsem přečetla za jeden den, v druhé půlce bylo hodně těžké knihu odložit. Oceňuji hlavně originalitu a nepředvídatelnost. Takže pokud váháte, vzhůru do toho. Druhého dílu Temné osudy se dočkáme brzy.

22.08.2024 5 z 5