Borufka_9 Borufka_9 komentáře u knih

Oblíbená dcera Oblíbená dcera Kaira Rouda

Za mě to bylo utrpení. Od první kapitoly bylo jasné, kdo je vrah. Nuda, nuda, zdlouhavá nuda, kdy není žádný prostor pto přemýšlení a fantazii, protože je vše naservírováno a neustále opakováno. Tohle se fakt nepovedlo.

21.04.2020 1 z 5

Temnota Temnota Kiersten White

Pěkná kniha, dobré popisy, uvěřitelné postavy a ani mi nevadily vztahy (což je co říct). Fakt se mi to líbilo, valaští sourozenci vrženi do naprosto odlišného světa, ve kterém se musejí vypořádat nejen s politikou, vírou a intrikami, ale také sami se sebou. Těším se na pokračování.

25.03.2020 5 z 5

Pandemie Pandemie A.G. Riddle

Docela zajímavé čtení v této době koronaviru, sáhla jsem fakt po echt knize. Zajímavá zápletka, pěkné popisy a odborné lékařské a úřednické postupy.

13.03.2020 3 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Já ani nevím, jak hodnotit. Nepochybuji, že byl autor týraný, ale ty praktiky...a hlavně to, že by si toho nikdo nevšiml a nikdo nic neudělal? V nějaké sociálně vyloučené lokalitě možná, ale... Zdá se mi to přitažené za vlasy. Učitelé, spolužáci. Že by se na něj chodili dívat bratrovi spolužáci a nikdo nikde nic neřekl?

16.07.2019

Pod letní oblohou Pod letní oblohou Šárka Hieková

Senzační kniha na léto, odpočinula jsem si.

14.08.2024 5 z 5

Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Taková jednohubka, neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Průměr po všech stránkách.

29.10.2022 3 z 5

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Mně se to líbilo moc. Light sci-fi, vůbec mi nevadil styl a ani forma vyprávění. Nenudila jsem se ani chvíli, s chutí se vrhám na druhý díl!

25.05.2021 5 z 5

Ve vlastním stínu Ve vlastním stínu Eliza Maxwell

Nechala jsem se nalákat obálkou a anotací. Dostala jsem nudu, která mě kvůli formě psaní ani nebavila číst. Dvě hvězdy za konec a docela šikovné znázornění manipulace.

30.03.2021 2 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

I pro mě je závěr série zklamáním, bohužel. Spousta zbytečné vaty a snaha nacpat za každou cenu genderově/rasově/... korektní cosi, mě fakt zklamala. Bez toho všeho by to byl obyčejný příběh, ale skvěle vyprávěný.

30.11.2020 2 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tady asi půjdu opět proti proudu, ale... Mám toho hodně, co mi vadilo. Romantická linka mi přišla umělá, zbytečná. A vlastně i ty popisy sexu, poznámky pod čarou (většina, v prvním dílu mi vůbec nevadily) a obracení se ke čtenáři. Naopak psát o tom, že Mr. Kristoff prostě umí je zbytečné, stejně tak o tom, že děj byl nadupaný a já se těším na poslední díl.

14.11.2020 3 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Dala bych dvě a půl. Celá kniha je o jednom a tom samém, nic dalšího se nestane. Chápu, že autorka asi chtěla otevřít citlivé téma, ale taková bichle jen o tom - stalo se mi něco hrozného - mám strach - já ho překonám - stalo se mi... Uf. Pokračování určitě nedám, k hrdinům jsem si nevytvořila vůbec žádný vztah.

07.11.2020 3 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Kniha je psaná docela čtivě, díky tomu jsem neodložila. Děj se hodně na můj vkus táhl, je to takové hodně young adult, než detektivka. Zápletka je zajímavá a spletená, připomínalo mi to 13 Reasons Why anebo Pretty Little Liars (snad to píšu dobře, moje aj… ehm). Líbil se mi styl a to, že se asi 2x stalo něco, co jsem nečekala. Vadila mi Pipina všemocnost, vševědoucnost.

16.10.2020 3 z 5

Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Poslední díl byl... Moc. Moc všeho. Sin mě neskutečně štvala, její postavu (spolu se zcela zbytečnou Aj) jsem opravdu četla nerada, a přitom o ní byla celá kniha. Začátek zajímavý, čekala jsem vysvětlení pohádek malinko jinak. Možný SPOILER: Potom nastal zmatek, samá hibernace, létaly desetiletí, staletí a miliardy let. Kolaps vesmíru do singularity a následný jeho "velký křach" byl naopak super. Závěrečný díl byl pro mne nahoru dolů, ale celkový dojem z trilogie mám opravdu na 5z5.

01.08.2020 4 z 5

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Neurazí, ale vůbec nenadchne. Jsem ráda, že to nebylo zas až takové klišé - SPOILER čekala jsem, že utajená dcera bude Kerálie. Průměr.

18.04.2020 3 z 5

34 dní 34 dní Anita Waller

Za mě průměr. Nenadchne, neuraí, rozhodně jsou lepší knihy, ale i horší.

03.03.2020 3 z 5

Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Asi to zkazím. Na mě je to takové staré. Mnohokrát vyprávěné. Za čtivost a poctivou fantasy dávám tři.

14.02.2020 3 z 5

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Nebylo to špatné. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, i když měla být asi vykreslená jako správňačka. Celý koncept byl originální, reflektující dnešní dobu a rizika sociálních sítí, pěkná sonda, kam až jsou mladí lidé schopni zajít, aby získali, co chtějí a to všechno anonymně. Jen to bylo takové nemastné neslané no...

26.01.2020 3 z 5

Pošli svíci po řece Pošli svíci po řece Vlaďka Sacká

Příběh ostravské holky, která porozvodu neví, co se sebou. Proč se nesebrat a neskočit za kamarádkou? No a, že ne ob ulici, ale až do Vietnamu... Takhle kniha není cestopis. Je to hořkosladká jízda exotickou zemí, kde se setkáváme s místní kulturou a mentalitou. S prostředím. A s lidmi. Knihu doporučuji každému, kdo má rád oddychové, přesto chytré čtení.

21.11.2022

Válka zrcadel Válka zrcadel Tereza Matoušková

Viděla jsem nekolik videí, kde autorka dává rady začínajícím spisovatelům a dělá rozhovory a ostatními, jak psát a nepsat. Proto jsem byla zvědavá, jak sama píše, čekala jsem pecku. Před čtením zásadně nevyhledávám ani anotaci a ani hodnocení, možná tedy mé zklamání vychází z velkých očekávání.
Nebudu opakovat, co už napsali druzí pode mnou, s kterými souhlasím. Věřím, že se autorka pohybuje mezi tolika užitečnými radami, že její příští kniha bude jiná.

20.07.2022 1 z 5

Válka hluku Válka hluku Patrick Ness

Třetí díl byl zklamáním. Úvodní válka (značně rozvleklá) mě už fakt nebavila. Další postavy naprosto zbytečné. Vlastně i jednání ústřední dvojice. Trochu to zachránil konec, i když ten úplně úplný byl zbytečný.

10.04.2021 3 z 5