boxas komentáře u knih
Trochu mi to připomíná ten pověstný dort Pejska a Kočičky. Je tam kde co, ale některé části knihy jsou málo stravitelné. Špioni, hrdlořezové, černí a židovští sportovci, Hitler, něco málo sexu, nějaká ta intrika a nějaká ta vražda, SA a SS, neomylný německý vyšetřovatel a stejně schopný americký "padouch", oba ovšem s dobrým poctivým srdcem atd. atd.
Mám tohoto autora ráda a myslím si, že napsal skutečně výborné knihy, tato ovšem mězi ně nepatří. Autorův pokus o historický román, šmrncnutý špionážní a detektivní tematikou nevyšel.
Každý další díl se mi líbí víc a víc. Tenhle byl zatím nejlepší.
Oceňuji autorovu fantazii a celistvost světa, tak jak si ho vymyslel. Jedna hvězdička dolů je kvůli tomu, že mám problém ztotožnit se a začít sympatizovat s nějakou postavou. Je jich prostě příliš mnoho. Postavy přicházejí a zase odcházejí, aniž by nějak silněji vstoupily do děje. A třeba v případě Yarpena Zigrina je to vyloženě škoda.
Chvílemi zbytečně natahované, zápletka se sestrami dost těžko uvěřitelná, trochu mi vadila dějová linka se synem, ale jinak na léto dobrá kniha.
Je to solidní příběh, poctivě vystavěný a se znalostí věci. Bohužel konec je až moc překombinovaný a místo toho, aby gradoval, tak jaksi vyšumí, což je škoda.
Líbila se mi kniha i film. Film je dramatičnější, akčnější, kniha je však hluboce lidská (...a koňská), takže pro mne kniha lepší.
Začátek rozhodně dobrý, takový hodně slibující, ale pak už mě to čím dál tím víc nudilo, přišlo mi to jakési ukecané, až jsem knihu nakonec odložila a nedočetla.
Tak samozřejmě že u knihy staré víc než 60 let se dá předpokládat, že některé motivy už budou jaksi passé, tedy dávno a mnohem líp zpracované v jiných knihách u jiných autorů. Na druhou stranu nápad, že vrah spáchá (téměř) dokonalý zločin, ale pak se stane taková banalita, jakou je v knize nepojízdný výtah, a všechno je rázem jinak, to je natolik zajímavé, že se mi kniha přečtená kdysi dávno natrvalo usadila v hlavě. Takže jsem ráda, že díky Čtenářské výzvě jsem se k ní po letech vrátila.
Některé povídky jsou z těch, že se na ně nedá jen tak zapomenout, např. Zástup nebo Kosa, jiné jsou vcelku průměrné, ale i tak pořád nadstandard!
Nic jsem od této knihy nečekala a vybrala jsem si ji vlastně jen kvůli zajímavému názvu, o to příjemněji mě překvapila. Není to sice žádná "velká" literatura, ale potěší a pobaví. A netýká se to jen milovníků siamských koček, Kao K´o Kunga obzvlášť.
Dobré čtení. Jen některé motivy a některá schémata už jsou i v jiných autorových knihách, proto o hvězdičku méně.
Boj, napětí, sex, intriky, historie, sympatický Cato a ochranitelsky otcovský Marco... Všechno v pěkném balení událostí souvisejících s dobýváním Británie, co víc si přát? Snad jen další díl.
Přestože kniha vznikla už před řadou let, je stejně napínavá a strhující a stále patří k tomu nejlepšímu, co v tomto žánru vzniklo. Jsem ráda, že díky Čtenářské výzvě jsem se k ní po letech zase vrátila.
Skvělá kniha! Nejvíc se mi líbily pasáže o knížce Kdepak je má kravička? Ale to asi každému. S přehledem mě pokaždé rozesmál démonek iPaco a jeho snaha zavděčit se " Vložte svoje jméno" čili Elániovi. To fakt nemá chybu!
Není to špatná kniha a bavila mě číst, jen si prostě myslím, že King má knížky mnohem lepší...
Líbil se mi autorův jakoby dokumentaristický styl. Je pro něj charakteristický.
Neprávem opomíjená kniha! Naprosto originální a skvělé čtení!