Bránolog komentáře u knih
Pokračování 1. dílu. Dobrý je přehled členů kapely na začátku.
Příručka pro fanoušky legendární countryové skupiny
Stejně jako předchozí díly, dobrá pomůcka pro plánování výzkumných cest. Škoda, že asi poslední, pana profesora se asi nepodaří nahradit...
Docela drsné líčení boje člověka s rozběsněnou přírodou. Navíc se týká míst (Hýskov, Beroun, Srbsko...), která dobře znám, takže si leccos z popisovaného dokážu docela dobře představit.
Taky píšu o historických památkách a bez této knihy bych se těžko obešel.
Spolu s Bufkovým "Bombardérem" asi nejlepší kniha, která byla o čs. válečných letcích napsána.
Jediný problém, který s tím mám, je, že je tam tak hrozně málo textu...
Pomineme-li občasné oslavné ódy na dělnické revoluční hnutí, jde o docela dobře zpracovaný přehled základních údajů o našich městech.
Vimperk je moje druhé rodné město, bydleli tu děda s babičkou a kdykoli můžu, vždycky sem rád zajedu. Takže mne potěšilo, že o mém milovaném městě vznikla tak fundovaně zpracovaná kniha.
Poctivě zpracované téma jedné z významných odnoží sakrální architektury. Nechybí ani přehled řádů a kongregací.
Vzhledem k tomu, že jako dítko školou povinné jsem hltal Ságu Žluté planety, Tvrz, Vpouru mozků a dokonce (a to přiznávám jen nerad) i Kroniku Strážců, tohle jsem prostě musel mít.
Dobrý voják Švejk v lidově-demokratické armádě. Před revolucí - ačkoli nesehnatelné - notorický známé a často citované dílo.
Sága, v níž se člověk bohužel začne ve druhé polovině ztrácet v tom zástupu postav. Líbil se mi seriál, nelíbil film.
V době, kdy jsem to četl, tedy cca 1986, to bylo osvěžení. Přesto jsem hudbě ani osobnosti autora nějak nepřišel na chuť.
Kniha, která probudila můj zájem o smírčí kříže. Vypráví nejen o důvodu, proč byl ten který popisovaný kámen vztyčen, ale i o autorově cestách za nimi.
Pro milovníky historické literatury povinná četba, pro zájemce o gotické stavitelství taky a pro ty, kdo mají rádi dobré knihy jakbysmet.
Takové...dětské. Autor zřejmě kdysi četl komiks v ABC "Tvrz".
Povinná četba, ale...První část, mrazivá zimní anabáze, pro dětskou duši strhující. Druhá část, pobyt v nemocnici, zoufale nudná. A ta třetí, akční, plná vzdušných soubojů, opět super. Možná (podvědomě) iniciační proces mého zájmu o letecké boje WWII.
Dobrodružné vyprávění o mladých (klucích) pro mladé (kluky). Má to spád a napětí.
Další z knížek, která mne provázela raným dětstvím. Dosud je v šuplíku na chatě v nočním stolku.