bruntal bruntal komentáře u knih

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Velmi silné, místy až drtivě děsivé. Rozhodně se nejedná o čtení pro slabé povahy.

12.07.2021 5 z 5

Jeden den Jeden den David Nicholls

Chvílemi zdlouhavé, ale jako celek krásné.

22.12.2020 4 z 5

Doktore, tak na zdraví! Doktore, tak na zdraví! Patrick Taylor

Miluji ten pocit, když večer vše ztichne a já si naleji sklenku, sednu do křesla, rozsvítím lampičku a začtu se do příhod a příběhů doktora Fingala a jeho přátel.

31.10.2020 4 z 5

Nejhloupější anděl Nejhloupější anděl Christopher Moore

Tak tohle bylo super. Kravina, ale neskutečně zábavná.

04.07.2020 4 z 5

Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Popravdě netuším proč ta kniha vznikla a co jí chtěl pan Fulghum sdělit. Místy jsem měl nutkání ji odložit. Možná je chyba ve mě.

23.04.2020 2 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Velmi silný příběh vyprávěný z naivního pohledu malého chlapce, kterého jedny z nejhrůznějších událostí našich dějin donutily předčasně dospět. Jako otec malého syna doufám, že chlebník na cestu nikdy nebude potřebovat.

03.01.2020 5 z 5

Doktore, bacha na ženský! Doktore, bacha na ženský! Patrick Taylor

Fingal a ostatní obyvatelé Ballybucklebo přesně tak, jak je máme rádi.

19.10.2019 4 z 5

Doktore, hlavu vzhůru! Doktore, hlavu vzhůru! Patrick Taylor

Z této knihy mám rozporuplné pocity, které není jednoduché vyjádřit. Na střídající se dvě časové roviny si čtenář brzy zvykne a asi je dobré, že autor zvolit tento formát vyprávění. Jsem rád, že jsem prostřednictvím této knihy mohl "prožít" události, které utvářeli doktora Fingala.

11.09.2019 4 z 5

Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Silné, smutné... Pomyšlení na to, že se tyto věci skutečně děly je děsivé.

13.04.2019 4 z 5

Doktore, ne tak zhurta! Doktore, ne tak zhurta! Patrick Taylor

Můj první "doktor" a již se těším na dalšího. Skvělá vyváženost vtipu a dramatu. Tak akorát odborných termínů, výborný popis reálií a správný spisovatelský cit.

28.01.2019 5 z 5

Severskou divočinou Severskou divočinou Leoš Šimánek

Jules Verne říznutý Jackem Londonem... A teď pozor! Je to skutečnost, nikoliv výplod autorovy fantazie. Smekám svůj pomyslný klobouk a ne trochu, ale hodně závidím.

08.02.2018 5 z 5

Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Životopis, za svého života nedoceněného velikána umění, formou strhujícího románu.

24.01.2018 5 z 5

Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Arnold Schwarzenegger

Popis neuvěřitelného amerického snu, který je podepřený obrovským úsilím, energií, pracovitostí, optimismem a neutuchající vírou ve vlastní schopnosti. Inspirující a motivující. Odkrývá i věci, o kterých většina lidí vůbec netuší. Co vše stojí za takovým úspěchem...

17.01.2018 5 z 5

Duch Llana Estacada Duch Llana Estacada Karel May

Super dobrodružný příběh.

05.01.2018 5 z 5

Bronzový poklad Bronzový poklad Eduard Štorch

Četl jsem tuto knížku, když jsem byl malý a je to pravděpodobně má první kniha (od té doby jich však několik přibylo) u které jsem na konci uronil slzu.

05.01.2018 5 z 5

Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Wau! Impozantní dílo. Anton Myrer vzal život a aniž by něco vynechal, aniž by něco přikrášlil jej vtisknul do knihy.

09.08.2024 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Mnohem vyspělejší než Tatér, ovšem pro mne mnohem méně uvěřitelné, kdy chybí už jen svatozář nad hlavou hlavní hrdinky.

20.11.2021 4 z 5

V Mitfordu je nejlíp V Mitfordu je nejlíp Jan Karon

Laskavé, milé, hřejivé...

12.01.2021 4 z 5

Doktoři Doktoři Erich Segal

Skvělý román!

12.12.2020 5 z 5

Doktore, to je ale kotrmelec! Doktore, to je ale kotrmelec! Patrick Taylor

Obyvatele Ballybucklebo si nelze nezamilovat. Vyprávění o svérázném doktoru Fingalovi svižně ubíhá a je s podivem, kolik lidskosti dokáže Patrick Taylor vložit do jednotlivých postav.

11.01.2020 4 z 5