BStone BStone komentáře u knih

Já: Realita a subjektivita Já: Realita a subjektivita David R. Hawkins

Famózní završení knižní trilogie zabývající se vývojem lidského vědomí.
"Stezka je přímá a úzká... neztrácejte čas.
Sláva Bohu na výsostech!"

18.05.2020 5 z 5

Zpěv Susannah Zpěv Susannah Stephen King

Tento díl je především schizofrenní jízdou Susannah/Mii/Detty ale nechybí ani silně nářezová scéna u benzínky, nebo opravdu luxusní závěr u Jižanského prasátka.

16.11.2019 4 z 5

Pustiny Pustiny Stephen King

Další dílek do rozsáhlé ságy Temná věž. A dílek velice povedený, kdy jsem našim pistolníkům a Jakeovi s Ochem těch x stran řádně držel palce...

08.10.2019 4 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Ufff... Po zklamání z první knihy a po prokousání se prvními několika málo kapitolami téhle to začlo... Konečně úžasný Stephen King ve formě... Díky, utíkám do Pustin.

28.09.2019 4 z 5

Outsider Outsider Stephen King

Ve srovnání s některými Kingovými fascinujícími knihami je tento román pořád "jen" úžasně čtivý, zajímavý a skvěle napsaný příběh. Proto za tři.

10.08.2019 3 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Velice zručně napsaný román s hromadou technických detailů, který místy dokáže bavit a místy zase ne.

04.04.2019 3 z 5

Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Lehce nadprůměrná sbírka, která obsahuje několik vynikajících kusů a několik povídek tak trochu do počtu, každopádně s Kingem vedle nešlápnete, což platí i o této knize. Nejlepší povídka "Posmrtný život".

19.01.2019 3 z 5

Planeta Eden Planeta Eden Stanisław Lem

Kdysi v edici Karavana mě to celkem bavilo. Po letech mi to příjde příliš ukecané a rozvláčné. Líbilo se mi celkové vyznění příběhu, ale na to abych se do knihy zakousl je to málo.

11.12.2018 1 z 5

Panna nebo orel Panna nebo orel Václav Dušek

Kdysi jsem tento tuzemský skvost sjížděl pořád dokola. Prostě moje oblíbená...

25.08.2018 4 z 5

Komu nepadají hvězdy Komu nepadají hvězdy Václav Dušek

Skvělá sbírka neradostných povídek, z nichž některé dokáží opravdu zasáhnout.

25.08.2018 4 z 5

První krok do budoucnosti První krok do budoucnosti Sergej Nikolajevič Lazarev

Kdo má Lazareva rád a souzní s jeho výzkumem bude spokojen.

23.08.2018 5 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Pro mne zatím nejlepší King a jeden z nej hororů vůbec.

12.08.2018 5 z 5

Vědění pro nejisté časy: Průvodce věkem úzkosti Vědění pro nejisté časy: Průvodce věkem úzkosti Alan Watts

Klasický Alan. Čtení to není místy úplně jednoduché, ale určitě osvěžující a svobodné.

04.06.2022 4 z 5

Zdraví člověka - Projevy pýchy Zdraví člověka - Projevy pýchy Sergej Nikolajevič Lazarev

Skvělá kniha pro zájemce o práci na sobě, ve které si nějaký ten projev své vlastní pýchy najde asi každý.

11.08.2020 5 z 5

Úspěch je pro vás Úspěch je pro vás David R. Hawkins

Skvělé rady pro všechny, kteří chtějí nějakým způsobem být úspěšní, nebo podnikat, ale nejen pro ně. Pohled lékaře, autora a výzkumníka na tuto činnost je opravdu osvěžující a zajímavý. Autobiografie v doslovu je mimořádná.

23.02.2020 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

První kniha Zaklínače se mi moc líbila. Dokáže krásně vtáhnout do fantasy světa plného monster, čarodějek i hajzlíků z lidského pokolení. V povídkách jsem našel napětí i humor a s radostí pokračuji k další knize.

05.01.2020 4 z 5

Interview s Antikristem Interview s Antikristem Pavel Špatenka

Temná vize Pavla Špatenky o temnotě v nás, která nás vede k nesvobodě, nevědomosti a utrpení. Výborné počtení.

17.09.2019 3 z 5

Služebníci soumraku Služebníci soumraku Dean Koontz

Slušně napsaný příběh, který tak úplně nenadchne ale zaujmout dokáže. Zápletka a zakončení je celkem průhledné a jak se věci mají jsem tušil vlastně téměř od začátku. Za poslední větu ale hvězda navíc.

05.05.2019 4 z 5

Srdíčko Srdíčko Peter James

Klasický Jamesův rukopis, který ještě více zúročil ve svých dalších knihách. Každopádně dokáže zaujmout a připoutat k příběhu. Za mne ve finále lehce ztrácí dech, ale celkově je to výborná kniha.

28.11.2018 4 z 5

Bílý oheň - Spirituální vhledy a učení mistra advaita zenu Bílý oheň - Spirituální vhledy a učení mistra advaita zenu Mooji

Sbírka citací Moojiho ze satsangu. Dokonalé...

25.08.2018 5 z 5