buccaneerka buccaneerka komentáře u knih

Únor Únor Gabrielle Lord

Stejně dobrá jako druhý díl...a samozřejmě taky končí ve velmi napínavé situaci, i když je jasné, že hlavní hrdina přežije, protože o čem by potom bylo dalších 10 dílů :-)

20.07.2017 5 z 5

Knížka pro Lucinku Knížka pro Lucinku Milena Lukešová

Nápad knihy, její koncepce, stylistika, to všechno je podle mě vynikající. Jediné, co se mi fakt nelíbilo, jsou ty ilustrace. :-/

24.06.2017 3 z 5

Příběhy dvanácti měsíců Příběhy dvanácti měsíců Renáta Fučíková

Zajímavá kniha, ale ilustrace Renáty Fučíkové se mi zde příliš nelíbí.

16.06.2017 4 z 5

Jak Cílek Lídu našel Jak Cílek Lídu našel František Skála

Zvláštní fotoseriál. Nikdy jsem nečetla knihu s fotkami a zpočátku mě to odrazovalo, ale ačkoliv příběhová linka není nějak zajímavá, fotografie jsou pěkné a korespondují s textem. Pro čtení s dětmi je to myslím pěkná přírodní próza.

16.06.2017 4 z 5

Postrach Longfieldu Postrach Longfieldu Jennifer Rees Larcombe

Krásná kniha pro starší děti. I když zpočátku je dost prostoru věnováno Jackovým špatným stránkám, myslím, že některé děti se dnes můžou cítit hodně podobně.

12.06.2017 4 z 5

Roky pod psa Roky pod psa Markus Zusak

Pro mě kniha nic moc. Vadí mi vulgární slova, když jsou úplně zbytečná (dvakrát kurva, ale jinak z textu naprosto vyčnívají), taky nemusím obecnou češtinu... nevím, zda se budu pouštět do druhého dílu Smečka rváčů.
Asi jsem od Zusaka čekala mnohem...mnohem víc. :-(

30.05.2017 2 z 5

Búrlivák Búrlivák Betty Swinford

Nádherná kniha, napínavá do poslední stránky, nepředvídatelný konec. Vážně skvělá.

18.05.2017 5 z 5

Láska je, když... Láska je, když... Pavel Dolejší

Po knížce jsem sáhla kvůli jménu manželů Dolejších poté, co mě uchvátila historická trilogie Plavčík Jean, Libertatia a Cesty spravedlnosti. Bohužel, tato kniha je pro mě celkem zklamáním. Podle mého názoru nemá s křesťanstvím nic moc společného. Tři čtyři věty o tom, že nějaká postava věří v Boha, pro mě ještě z knihy nedělá křesťanskou.
Jako oddechová četba pro někoho asi dobré, ale výpovědní hodnota pro mě téměř nulová.

04.05.2017 3 z 5

Přítel z dávných časů Přítel z dávných časů Kamila Rosůlková

Křesťanská kniha pro děti - takových je na trhu neskutečně málo. Divím se, že si autorka vybrala právě téma rozvodu v rodině. Podle mě se s tím nevypořádala z biblického hlediska příliš dobře. Téma vrstevnických problémů ve škole a hledání nových kamarádů po přestěhování naopak zvládnuto velmi dobře.
Nejčtivější byly Markovy sny, kdy dle mého názoru skvěle a poutavě převyprávěla biblické texty.

16.04.2017 4 z 5

Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Útlá, ale napínavá a zajímavě vypointovaná kniha pro děti/mládež. Navíc v roce 2016 vyšla s novou, atraktivnější obálkou. Jen mi je vždycky líto, když nás v knize opustí nějaká kladná postava a už se s ní nesetkáme.

17.03.2017 4 z 5

Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Podle mě lepší než Ostrov v Ptačí ulici, kterou jsem v polovině odložila. Tuto jsem zhltla a až potom jsem se podívala na film. Bohužel do filmu se hodně nevešlo, ačkoliv má některé scény skvěle zpracované.

11.03.2017 4 z 5

Co ještě nevím Co ještě nevím Christiane Baradeau

Na tuto knihu jsem si vzpomněla nedávno, když ji kolegyně přinesla do školy, aby v ní něco ukázala dětem. Stále ji máme doma, tak jsem jí znovu zalistovala. :-)

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Četli jsme na 1. stupni společně v hodinách čtení.

19.10.2016 4 z 5

Zajíček Ušáček Zajíček Ušáček Rene Cloke

Taky mám ráda.

Pidilidi Pidilidi Mary Norton

Kniha mnohonásobně lepší než film.

Jakub a babí léto Jakub a babí léto Milena Lukešová

Krásná kniha pro nejmenší.

Stoletá holka Stoletá holka Jana Knitlová

Milá kniha.

Markétin zvěřinec Markétin zvěřinec Ivan Klíma

Stále aktuálnější téma - ten zvěřinec, to jsou nápadníci Markétiny matky...

Říše Agord Říše Agord Daniel Hevier

Naprosto skvělá kniha! Úžasná hra se slovy, kdy se holčička Lucinka dostane do jiného světa, je z ní HaLucinka a všichni tam mají jména opačně.... ostatně jako celá říše AGORD.

Písničky bez muziky Písničky bez muziky Emanuel Frynta

Mezi desítkami knih pro děti mi jen některé utkví v paměti - toto je jedna z nich.