bytost bytost komentáře u knih

Trojčlennost a svoboda člověka Trojčlennost a svoboda člověka Michael Rist

Chápu upřímné zděšení čtenářky s nickem - lady. Zřejmě nebyla seznámena s dílem Rudolfa Steinera. Pro mne, je to kniha ispirující, v dnešní době hledá řešení jak vyrábět, spotřebovávat a vzdělávat lidi v tom, aby chránili přírodní zdroje a nedrancovali nesmylně přírodu na úkor budoucích generací. Jsou v ní informace jak budovat oázy lidskosti a klade nám otázky co to je vlastně ekonomika? ,,Žijeme, abychom hospodařili, nebo hospodaříme, abychom žili?,,
Zapojit selský rozum, toho je nám třeba a nenechat se semlít konzumem a těmi, kdo nám tvrdí, že jinak to nejde! Jejich heslo by mohlo znít,,kdo si hraje nezlobí!,, a tak nám dávají hračky:-telenovely, krváky, fanasmagorie, jen abychom nečetli knihy jako je tato...

02.01.2016 4 z 5

Cesta Cesta Brandon Bays

Autorka přišla v životě o vše na čem jí záleželo. Manžela, dceru, bydlení lehlo popelem a ona se ocitla bez prostředků. V momentě kdy jsme na dně máme dvě možnosti, být apatičtí, nebo zabojovat.
Brandon je ten druhý případ, který vidí světlo na konci tunelu i v té nejčernější tmě.
Je to příběh silné ženy a není sama, jen se o těchto ženách málo ví...Kniha obsahuje praktické návody jak se vyhrabat z emocionálního bahna k radosti ze života. Velmi doporučuji všem když se domnívají že jsou tzv. v koncích....:-)

02.09.2015 5 z 5

Všechno o 12 znameních Všechno o 12 znameních Andrea Homolová

Souhlasím s uvedeným, je to přehledná kniha kde najdete informace bez zbytečného balastu.

19.07.2015 3 z 5

Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti Jan Keller

Velmi dobrá kniha pro toho, kdo je ochoten vidět svět a jeho fungování pravdivě a bez předsudků. Pro toho, kdo používá zdravý selský rozum a nenechá se manipulovat. Autoři si kladou za cíl upozornit na nemorálnost ekonomického růstu na úkor drancování přírodních zdrojů. Na bezmyšlenkovost kterou v nás pěstuje konzulmní společnost, lživá média a reklamy všeho schopné, jen proto, aby bylo dosaženo zisku. Cituji:,,Ve smyslu Kantova 40. paragrafu Kritiky soudnosti myslet předpokládá vždy schopnost ,,dívat se na svět i zhlediska druhých,,, umět si představit situaci druhých v našem světě, být nějak dotčen - hlediska druhých musejí mít v našem světě nějakou váhu a tak problematizovat to, co jsme si v něm definovali jako relativní. ,, Je to kniha kritická, pravdivá a burcující, otázka zní, kdo z nás chce pravdu slyšet....ten kdo nezavírá oči, neschoulí tělo do klubíčka a nerezignuje na svůj život!

20.06.2015 5 z 5

Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Učebnice sebelásky je první odbornou knihou v České republice, která se se zabývá dobrým vztahem k sobě sama, uznáním a respektem k sobě, svým schopnostem a potřebám, zkrátka sebeláskou. Je určena pro všechny, kdo chtějí sebelásku pochopit, zbavit se předsudků a naučit se ji v životě prakticky používat. Je také pro ty, kteří svým působením ovlivňují sebevědomí, sebelásku a sebeúctu druhých - rodiče, učitelé, lektoři, koučové, manažeři a mentoři.

12.05.2015 4 z 5

Smysluplný život Smysluplný život Simon Jacobson

Přečetla jsem se zájmem, v knize najdete mnoho pravdivého a generacemi židovské obce prověřeného. Pro dnešního čtenáře se mohou některé informace zdát banální svojí jednoduchostí, ale je v nich hodně moudrosti. Na židovském pojetí života je něco fascinujícího, alespoň v tom, jak ctí rodinu a výchovu k odpovědnosti, nejen za životy své, ale i těch druhých.
Věděli jste například, že dospělost se v židovské tradici u chlapce počítá od 13 let? Když se rozhlédnu kolem sebe, tak v ČR je mnoho nedospělých 30-ti letých....Něco máme, my české ženy v sobě špatně....pečovatelství ?...

24.03.2015 3 z 5

Jak se léčit homeopatií ve středním a vyšším věku Jak se léčit homeopatií ve středním a vyšším věku J. T. Holub

Na úvod musím předeslat, že knihu jsem nečetla, ale musím souhlasit s komentářem u ní. Ano, cílem by měla být spolupráce mezi lékaři a homeopaty. Jaká je však realita v ČR a ve světě? V civilizovaných státech je homeopatie ceněna a léčba u vystudovaného homeopata je plně hrazena zdravotními pojišťovnami. V ČR byla homeopatie ,,trpěna,, a v současné době je zcela potlačena byrokratickými zákony. Níže vám dávám odkaz na současný stav:

Ve své podstatě zákon likviduje praktickou aplikaci homepatické léčby vystudovanými homeopaty a dává tento nástroj výhradně do rukou lékaře vystudovaného v klasickém lékařství. Přičemž je jasné, že tento obor nestudoval a většina lékařů je k léčbě homeopatiky skeptická. Je přinejmenším zvláštní, že zákonodárcům vadí homeopatika, která jsou podle studií neúčinná v tom, že se jedná o placebo. Já se tedy nutně musím zeptat, co je pro tělo škodlivější placebo efekt nebo chemický lék s vedlejšími účinky?
Současný stav legislativy prakticky všemi způsoby likviduje alternativní směry léčby a dokonce znemožňuje poradenství v oblasti udržení zdraví. Co je tedy cílem zákona? Chránit nás a naše zdraví, nebo nahrávat farmaceutickým loby? Přirovnala bych to k honu na čarodějnice, protože bylinkářky a baby kořenářky se dříve upalovaly na hranici!!
Závěrem chci uvézt na pravou míru to, že nejsem slepý zastánce alternativy, právě naopak, cením si klasické medicíny a proto mi uniká smysl toho, že se brání v používání toho co je lety celosvětově osvědčeno.....

01.10.2014

Rolfing a realita těla-pracujte s přirozenou tělesnou gravitací Rolfing a realita těla-pracujte s přirozenou tělesnou gravitací Ida Rolf

Těm kdo mají zájem poznat a pochopit metodu rolfingu tuto knihu doporučuji číst jako první v pořadí. Autorka zde srozumitelně i na příkladech vysvětluje podstatu metody a je úžasné číst, co vše s její pomocí u klientů po celém světě vyřešila.

CITUJI:
,,Existují chiropraktické školy, které pracují pouze s krkem. Jejich zastánci došli k závěru, že jakákoliv nerovnováha v dolní části těla se projeví jako nerovnováha v jeho horní části. Až sem mají absolutní pravdu. Pak řeknou:,,Uvedeme krk do rovnováhy." A opět mají pravdu. Nepracují však na podporách celého systému. Podle mne je rovnováha krku nevyhnutelně spojena s rovnováhou celého těla. Abychom dosáhli rovnováhy krku, musíme nejprve uvézt do harmonického stavu zbytek těla.,,

,,Chod lidského těla je vždy cirkulárlní. Jedna věc vybočí a její následky pokračují dál a dál. Tělo je síť, která spojuje vše se vším.,,

,,Hinduistická kultura objevila před mnoha tisíci lety skutečnost, že pokud má člověk relativně dobré držení těla, je jeho osobnost relativně mírná. Takže se pro ni relativně dobré držení těla stalo základním kamenem morálky. Pokud morálku budujete na chování těla, pak získáte morální strukturu a chování, které respektuje práva a privilegia ostatních jedinců.
V průběhu éry křesťanství, kdy cíkrev diktovala morálku spíše shora než z nitra člověka, se tento koncept zcela vytratil, následkem čeho se neohebnost stala součástí konceptu morálky, proti které se dnes lidé bouří a bouřili v uplynulých pětasedmdesáti let.,,
KONEC CITATU

Nevím jak pro vás, ale pro mne je tato kniha lepší než detektivka. Dr. Ida zde jednoduše a srozumitelně vysvětluje to, co by nám všem mělo být jasné : - vztah mezi fyzickým tělem, duchem a duší !To proto, že pokud tyto vazby ignorujeme, je to stejné, jako když bychom jezdili FERARRY na rychlostní stupeň číslo jedna :-))

10.05.2013 5 z 5

Rolfing Rolfing Ida Rolf

Ano, je to tak, je to kniha odborná. Jelikož se o metodu rofingu zajímám, tak jsem si jí koupila s tím, že do ní nahlédnu a následně se rozhodnu zda se přihlásím na výuku. Mimochodem kurz přijde na cca 125 tis. Když jsem se snažila pochopit souvislosti z knihy, přišla mi rázem stanovená cena kurzu objektivně!

Vždyť taky rolfing je metoda nápravy těla, a to tak, že přistupuje k tělu komplexně. Aktivují se nejen svaly a šlachy jako při masáži, ale a to hlavně tzv. závěsný systém svalů, který tělo napravuje a využívá se při tom gravitace těla. Lépě řečeno: - tělo se opětovně rovná do správné gravitační polohy a tím fungují veškeré vnitřní orgány tak jak mají....Základní ošetření pacienta je deset lekcí trvajících jednu hodinu. Pacient (lépe řečeno klient) se tak dostává do stavu kdy tělo ovládá tak, jak má a není nadále potřeba dalších ošetření. Touto metodou Ida léčila a školila po celém světě a dosahovala výborných výsledků. Dokonce při svých činnostech zjistila, že rovnáním těla se ruší i negativní emoční bloky.

Nevím, jestli jsem to popsala srozumitelně, ale mě ta metoda naprosto ,, dostala,,!
To proto, že autorka byla úžasná žena, lékařka co si dala spousty věcí dohromady a vytvořila, jak sama říká metodu pro výuku jak své tělo dokonale ovládat a plně jej využít. Dr.Ida neřadí rolfing mezi praktiky pouze nápravy tělesných nedostatků, ale v pravém slova smyslu o výchovu k využití jeho plného potenciálu.

10.05.2013 4 z 5

Nesmrtelné tělo, nekonečná duše Nesmrtelné tělo, nekonečná duše Deepak Chopra

Chopra je jeden z mých oblíbených autorů, už proto, že je lékařem indického původu žijícím v USA kde má svoji kliniku zabývající se
léčbou dle ajurvédy (ajurvéda - stará indická metoda ozdravění těla, lépe řečeno je to životní styl, umožňující udržet si tělo zdravé).

Jeho klinika je proslavena svými úspěchy a léčí se u něho významné osobnosti.
Tato kniha srozumitelnou formou popisuje jak naše těla fungují a bezohedu na to, co tvrdí naše současné medicína zde najdete
kvalitní informace, nejen jak své tělo ozdravit, ale udržet ho zdravé tak dlouho, jak dlouho vás to tu na planetě Zemi bude bavit...
je prostě suprová, čtěte a prožívejte ji !

12.03.2013 5 z 5

Praktická urinoterapie Praktická urinoterapie Vilma Partyková

MUDr. Vilma Partyková - lékařka která sama na sobě poznala, co to je dostat ránu od života ve formě rakoviny prsu. V době kdy ona sama onemocněla, neměla s léčbou pomocí uriny ( vlastní moči) žádné povědomí. Podstoupila tedy klasickou léčbu klasické medicíny tj. kombinaci chyrurgie (odstranění prsní tkáně) a následné chemoterapie (velmi agresivní a destruktivní medikamenty, které likvidují nejen rakovinné buňky, ale bohužel postihují i ostatní zdravé vnitřní orgány).
Léčba urinou je známá již tisíce let a bez přestání se praktikuje například v Rusku. Také to byli ruští léčitelé, kteří ji po letech opět do naší země dostali a to tím, že zde úspěšně léčili a vyléčili těžké nemoci u lidí. Tato lékařka byla tedy svědkem jejich úspěchů a začala intenzivně tuto oblast léčení spolu s kolegy na celém světě znovuobjevovat. Kniha stojí za přečtení a najdete v ní praktické rady jak vlastní urinu používat na obklady, léčební kristýry atd. kdy a v jaké koncentraci ji používat. Já sama jí používám již několik let a jsem věrným propagátorem, protože vím že v mnohém je to léčba účinná a pro naše vlastní tělo bez vedlejší negativních účinků.
Vy, co se nyní po přečtení ušklíbáte, vám bych chtěla říci. Nikdo z Vás neví, co ho v životě potká a následně i Vám tato metoda život může zachránit.....MUDr. Partyková za pomocí uriny ženám jejich životy zachraňuje...následně nemusí žádná žena o prsní tkáň přijít...no není to SUPER !

06.03.2013 5 z 5

Lékařské vědy proti pověrám a šarlatánství Lékařské vědy proti pověrám a šarlatánství Otto Prokop

Vzhledem k tomu, že kniha vyšla před 32 lety, je nasnadě, že dnešní lékaři již mění své radikální postoje k alternativním způsobům léčení a s alternativci v mnoha případech spolupracují. Je také mnoho lékařů, kteří již homeopatické léky svým pacientům indikují, zkrátka vývoj nelze zastavit ani v této oblasti lidské činnosti, za což jim patří velké díky.

25.07.2016

Odpověď rakovině: Nedám ti nikdy šanci Odpověď rakovině: Nedám ti nikdy šanci Hari Sharma

Tato kniha se věnuje prevenci onemocnění a úlevě těm lidem, co již onemocněli.
Kdo máte zájem kupte si ji a čtěte, je v ní hodně kvalitních informací. Své příspěvky v diskuzi jsem zrušila. Nemíním nikoho přesvědčovat o pravdivosti informací v knize uvedených. Kdo má zájem, knihu si přečte a názor si udělá sám.

26.12.2014 5 z 5

Mark Dzirasa - 21 dnů Mark Dzirasa - 21 dnů Jaroslava Timková

Mark je obdivuhodný člověk, kniha je psána formou otázek a odpovědí. V rozhovorech s Markem je cítit jeho velká upřímnost sdělit lidem pravdy ke kterým od sám přes své chybování došel. Je to úžasně silný a schopný mladý muž, který si svůj i dnes mezinárodní úspěch zaslouží, protože pochopil, že jsme v pravdě tvůrci svého života. V knize je hodně moudrosti, citu a tolerance k těm co ještě tápou.
Je velmi dobrá pro toho, kdo přijal zodpovědnost za sebe a svůj život, kdo nechce zůstat v roly oběti, ale stane se vítězem !!

06.03.2013 5 z 5

Perfektní zdraví Perfektní zdraví Deepak Chopra

Velmi dobré čtení pro toho, kdo je ochoten a schopen přijmout odpovědnost za své zdraví.

02.12.2014 5 z 5

Tribunová sútra Šestého patriarchy Tribunová sútra Šestého patriarchy Chuej-neng

Krásné, krásné, krásné...CITUJI:Lidé mělkých kořenů slyší slova tohoto učení, zvaného náhlé, ale je to s nimi tak, jako se stromy anebo s tvávami této velké země, jež bývají pro své přizoreně mělké kořeny podemlety a vyvráceny přívalem mocého lijáku a už dál nerostou.
Lidé mající moudrost pradžná se na pohled neliší od lidí s velikou moudrostí. Proč se tedy neprobudí, když i oni slyší drahmu?
Brání jim v tom břemeno špatných názorů. Jejich strasti v nich zapustily příliš hluboké kořeny. Jako když veliké mračno zakryje slunce. Dokud je neodvane vítr, slunce se neukáže.
Moudrost pradžná není ani příliš velká, ani příliš malá, jenže tvorové mají srdce pobloudilá a hledají buddhi kdesi mimo sebe a nenacházejí probuzení ze své vlastní přirozenosti.
Nazření a pochopení vlastní přirozenosti je jako veliké moře, jež do sebe přijímá všechny toky řek a v jedno spojuje malé i velké vody.
Takový člověk pak už netrvá na ničem ani uvnitř, ani venku, přichází a odchází, jak se mu zachce, zbaven ulpívavé mysli proniká vším, prochází vším a pohybuje se svobodně.
Srdce, jež se toto naučilo se ve své podstatě neliší od pradžňápáramitá. KONEC CITATU....
Ptali se Šestého patriarchi jak učiní aby i v příštích pokoleních uviděli buddhi:
Šestý patriarcha pravil:
,,Slyšte, stačí, budou-li budoucí pokolení bloudících lidí znát živé, pak mohou uvidět buddhi. Nebudou-li znát živé, neuvidí ho, i kdyby se po něm pídili deset tisíc kalp.,,
.......hluboký a krásný odkaz dalším pokolením....

03.03.2014 5 z 5

Pro příštích sedm generací. Rada starých moudrých žen představuje svou vizi budoucnosti Země Pro příštích sedm generací. Rada starých moudrých žen představuje svou vizi budoucnosti Země Carol Schaefer

Tato kniha není jen o tom, že se sešlo několik starých žen a zjistily, že mají podobné osudy a názory. Kniha je hlavně o tom, že bez moudrosti, která se v ústním podání předávala z generace na generaci nebude možná budoucnost lidstva.

Tyto ženy jsou představitelkami jednotlivých světových kultur a své rodové moudrosti chtějí uchovat pro příští pokolení. Tak , jak se zvyšují vibrace planety Země, tak dochází k tomu, že ženy jako nositelky božské podstaty tvoření nejen lidských bytostí (svých dětí)
ale také jako ty co mají silné intuitivní schopnosti tvoří most mezi nebem a zemí, tím nastává doba aby ony umožnily mužům
v jejich blízkosti pocítit a načerpat tolik potřebnou lásku a světlo!

Ženy budou stále více aktivní v tom, co jim bude velet jejich srdce a je to tak správně, budou cítit potřebu být si vzájemně sestrami, bez ohledu na to v jakých koutech světa jsou jejich kořeny ! Čtěte, je to vize budoucnosti pro nás VŠECHNY .

12.03.2013 5 z 5