Calibra

Asi knih na toto téma bude víc, ale nic to nemění na tom, že se mi moc líbila a četla se sama. Trochu mi vadilo, že se Grace přeci jenom nesnažila víc vymanit ze sparů netvora, ale o čem by to pak bylo, že? Už se nemůžu dočkat dalšího autorčina počinu.

Knihu jsem četla na doporučení Angely Marsons, která ji má v deseti nejoblíbenějších thrillerech. Mě zas až tak nenadchla... Brutální vraždy byly popsány dost barvitě, postavy také. Ale příběh pro mě nebyl nijak překvapující a tak nějak jsem průběh knihy tušila od začátku. A měla jsem pocit, že je v textu spousta chyb v překladu.

Příjemná detektivka, četla se sama. Vraha jsem netipovala. Trochu mě mrzelo, že Tracy nevyšetřila zločin ve své práci. Třeba se dozvíme v dalším pokračování, jestli u nás vyjde....

Kniha má krátké kapitoly, které se čtou velmi lehce. Příběh má nečekaný zvrat. U kapitoly ve které je popis dne na pláži, tu jsem snad četla bez nadechnutí.

Silný příběh, na který jsem myslela ještě několik dní po přečtení. Velmi se mi líbilo přirovnání Vidiny nemoci ke zlému vlku. Filmové zpracování se mi také velmi líbilo.

Nádherná knížka. Vypravěno ze tři časových rovin, takže Vám toho spoustu na sebe prozradi, ale i tak překvápko na závěr, jak to mám ráda.

9/24 Moje druhá kniha od autorky, která trochu jiným pohledem, ne z pohledu českého občana, popisuje nedávné české dějiny. Hlavní hrdinka mě mírně iritovala, protože mi přišla citově plochá a mam pocit, že já bych jednala určitě jinak.

7/24 Měla jsem pocit, že autorka moc tlačila na pilu. Jako kdyby od všech strašáků dnešní doby v knize chtěla mít trošku a přesto na mě příběh působil jako naprosto běžná realita. Část vyprávěná z pohledu maminky se mi líbila nejvíc.

19/23 Velmi příjemné překvapení. Kniha bez zbytečného natahování a zdlouhavých popisů. I když pachatele víte zhruba od poloviny knihy, vůbec mi to nevadilo. Pár kapitol bylo psáno i z jeho pohledu, takže “pochopíte jeho pohnutky.

17/23 I tuto autorovu knihu si umím představit jako film, ale číst mě to moc nebavilo. Posledních 50 stran zajistilo knize trihvezdickove hodnocení.

10/23 Jsem ráda, že jsem islandskou autorku vyzkoušela. Příběh mohl být kratší, ty jejich zvláštní jména se mi občas pletla. Velké plus, že rozhodne nemůže čtenář vytušit pachatele a motiv.

19/22 Paní spisovatelka psát prostě umí. Druhého dílu jsem se obávala, ale příjemně překvapil. Deníček Hermíniny matky mě bavil moc. S třetím dílem chvilku počkám, ale rozhodně budu v sérii pokračovat.

5/22 Ze začátku kniha vypadala slibně, námět poměrně originální. Bohužel autorka ve mně nedokázala probudit nějaké city, tím pádem jsem se nedokázala vžít do hlavní hrdinky. Všechno na mě působilo uměle a přehnaně. Je dost znát, že autorka napsala nějaké erotické knihy a neodpustila si to vložit i do tohoto příběhu. Popis sexu přes celou kapitolu byl pro mě úplně navíc a celkove jsem se s knihou trápila. Nemyslím si, že by to bylo špatně napsané, spíš jsem na úplně jiný druh literatury.

4/22 Moc se mi líbí jak autorka píše. Vše zni autenticky a reálně. Kniha se skládá ze dvou samostatně vydaných knih. Po přečtení první jsem se bála, ze mi druhá už nebude mít co nabídnout, ale opak byl pravdou. Zatímco první kniha pojednává o radostech a stratech mladších ročníku, ve druhé najdeme silnější témata. Jen mě mrzi, že v druhé knize se nedovíme pokračování osudu Laděny.

29/21 Kniha má zde na databází vysoké hodnocení a jistě i já oceňuji skvělý popis prostředí, krajiny a zvířat, kteří žijou s Kyou v bažině. Ale na můj vkus hodně popisů a málo “akce”.

26/21 Potenciál příběh měl, skvělý prostředí, nevyřešená věc z minulosti, hlavní hrdinka policistka…. Bohužel postavy mi přišli dost ploché, k žádné jsem si nevytvořila vztah, ale to jak kladný, tak záporný. Vůbec jsem nepřemýšlela kdo je pachatel a jak mi to autorka naservírovala, tak jsem to přijala. Na thriller málo napínavé, velké plus krátké kapitoly. Už mi zas chybí půlky hvězdiček, je to na tři a půl.

23/21 U C. L. Taylor se mi líbí, jak dokaze popsat postavy, i když nejsou zrovna úplně sympatické, beru to, jsou to prostě normální lidi. Příběh byl velmi zajímavý, plný záhad. Upřímně, jsem v propojení všech tři hlavních protagonistů čekala něco hlubšího, ale styl psaní autorky je zážitek sám o sobě.

22/21 Dokonalé stopy jsou první díl detektivní série s Lucem a Avou. Po dlouhé době pro mě jsou oba vyšetřovatelé sympatičtí. Zaporáka známe od samého začátku, takže žádné překvapeni se u vyřešení případu nekoná, nicméně to ani trochu neubírá na čtivosti knihy. Druhá vyšetřovací linka je moc zajímavá, u té je trochu škoda, ze nedostala víc prostoru.

21/21 Na další díl knihy se Servazem jsem se těšila, ale v příběhu je dost věcí co mi trochu vadily. Kazdej zloduch má všechno úplně naplánováno, přesně ví, kdo podnikne jaký krok. Jen Servaz ne, chodí neozbrojen a ač čtyřicátník, na mě působí jak šedesátník bez předchozích policejních zkušeností. A vůbec nechápu, proč už nevyřešil ten svůj “problém”.

19/21 Kniha se mi libila víc než první díl. Maddie mi přišla vyzrálejší a Harry míň marousovitý. Samozřejmě jsem se pozastavovala nad jednáním některých hrdinu, ale asi i takový lidi jsou. Těším se na třetí díl a jsem zvědavá, jak to dopadne s Adamem.