Calwen306 Calwen306 komentáře u knih

Prelet nad kukučím hniezdom Prelet nad kukučím hniezdom Ken Kesey

Jedna z najlepších kníh aké som v živote čítala. Je to kniha, ktorá Vás prinúti o nej premýšľať i po dočítaní. Jednoznačne každému foporučujem

08.03.2012 5 z 5

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Autor veľmi pútavo popisuje fungovanie francúzskej spoločnosti koncom 19.storočia. I keď sa jedná o knižnú klasiku, je veľmi prístupná a ľahko sa číta. Bolo veľmi zaujímavé čítať ako sa hlavný hrdina púšťa do nemorálnych intríg a autor ho po celý čas necháva nepotrestaného.

08.03.2012 4 z 5

Orlando Orlando Virginia Woolf

Pre mňa príliš zvláštna a nezmyselná kniha. Často som sa strácala a nechápala som čo tým všetkým vlastne chcela autorka povedať. Kniha ma takmer vôbec nezaujala.

08.03.2012 2 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Veľmi podarený a zaujímavý príbeh, autorovi sa podarilo do hĺby rozobrať rozpoluplné pocity hlavného hrdinu. Dej príbehu veľmi originálny a zakončenie ma dosť prekvapilo. Túto knihu možem každému vrelo doporučiť, oplatí sa prečítať si ju!

16.03.2012 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Jedno z najelpších Kingových diel. Počas čítania som musela s Carrie súcitiť a prežívať jej trápenia.Štýl písania v tejto knihe sa odlišuje od Kingových ostatných kníh no na kvalite to určite neuberá, práve naopak. Už sa teším keď si Carrie znovu prečítam, je to jedno úžasné literárne dielo!

16.03.2012 5 z 5

Bod Omega Bod Omega Don DeLillo

Ak ste ešte nikdy nečítali nič od Dona Delilla, určite nezačínajte s touto knihou. Tento kratučký román je podobne ako ostatné diela Dona Delilla písaný svojským, originálnym sposobom avšak chýba mu určitá celistvosť, preto mu nemožem dať 5 hviezdičiek. V tejto knihe autor filozofuje o príčinách vojny, nad plynutím času, a nad poznaním samého seba. Ten kto našiel záľubu v iných výraznejších dielach od Dona Delilla si určité vychutná aj tento román, ktorý je popretkávaný zaujímavými myšlienkami.

16.03.2012 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

I keď nie som zástancom klasickej anglickej literatúry, táto kniha ma veľmi príjemne prekvapila. Dialógy sú hodnotné a často aj vtipné, zmýšľanie hlavnej hrdinky veľmi originálne. Celkovo veľmi pekne zpracovaný príbeh, ktorý možem každému doporučiť.

14.03.2012 4 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Dokonalá séria príbehov. Dospievala som spolu s Harrym Potterom a ostatnými postavami. Je veľmi zložité vybrať najlepšiu časť, všetky diely totižto tvoria jeden nádherný celok. Všetky príbehy su skvelé, jednotlivé diely som prečítala niekoľko krát a som si istá že sa knim ešte s radosťou vrátim :)

14.03.2012

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

14.03.2012

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

14.03.2012

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

14.03.2012

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Dvojčata zpátky ve škole Dvojčata zpátky ve škole Enid Blyton

Na celú sériu príbehov o dvojčatách Pat a Izabele mám nádherné spomienky zo svojho detstva. Kniha je veľmi pútavá, zábavná a miestami aj poučná. Túto knihu jednoznačne doporučujem všetkým dievčatám. Ťažko vyberať najlepší diel, všetky časti sú rovnako kvalitné a čarovné!

14.03.2012 5 z 5

Jak na věc Jak na věc Nick Hornby

Veľmi pekný príbeh, miestami dojemný, miestami vtipný. Kniha vhodná na pohodové čítanie.

12.03.2012 4 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Podobne ako prvý diel, aj táto kniha ma pobavila. I keď pokračovanie stratilo čaro, ktoré mala prvá kniha, stále ide o príjemné oddychové čítanie.

12.03.2012 3 z 5

Měsíční svit ti sluší Měsíční svit ti sluší Mary Higgins Clark

K tejto knihe som sa dostala náhodou pred niekoľkými rokmi. Keďže som od príbehu nič nečakala, príjemne ma prekvapila kriminálna zápletka a miestami až hovorové situácie, v ktorých sa ocitá hlavná hrdinka. Kniha vhodná na oddychové čítanie.

12.03.2012 4 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Dej tejto knihy mi prišiel až príliš zapletený a neuveritelný. Celkovo na mňa táto kniha nezanechala žiaden dojem. Autorove sústredenie na akčnú zápletku úplne posunulo do úzadia postavy a ich charakteristické vlastnosti.

12.03.2012 2 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Prekvapivo veľmi vkusne a zaujímavo napísaná novela. Perfektne doplňuje Twilight ságu. Jedinou chybyčkou je fakt, že príbeh je dosť krátky.

Anna z Avonlea Anna z Avonlea Lucy Maud Montgomery

Nádherný príbeh, skvelo spracované postavy. Pokračovania vačšinou bývajú slabšie, ale táto kniha sa vo všetkom vyrovnáva prvému dielu.

Anna v Summerside Anna v Summerside Lucy Maud Montgomery

Ďalší príbeh z nádhernej série. Postavy sú opísané do najmenších detailov. S hlavnou hrdinkou budete prežívať všetky jej radostí, strasti i potešenia. Jednoznačne doporučujem!