cantona cantona komentáře u knih

Původ Původ J. T. Brannan

Ano toto byl akční sci-fi thriller. Je pravda, že některé pasáže děje byly dost přitažené za vlasy (hlavní hrdina je schopnější než Jason Bourne s Jamesem Bondem dohromady), ale jinak si nemyslím, že si zaslouží tak špatné hodnocení. Nápad autora co se týče děje byl fajn a rozhodně mi to nevadilo a četlo se to dobře. Konec knihy nechápu. Jestli autor napíše pokračování tak fajn, protože jinak se mi zdá, že to chtěl rychle ukončit a moc se mu to nepovedlo.

17.11.2015 4 z 5

Vražda v bílém Vražda v bílém Mary Higgins Clark

Tady Mary opět nezklamala! Skvělý příběh a napínavý a hlavně čtivý až do konce! A navrch z lékařského prostředí takže super. V příběhu hned od začátku sice víte kdo je vrah, ale tady to vůbec nevadí, spíše naopak. Lékař, který si myslí kdovíjaký není aspirant na Nobelovu cenu, když pomáhá ženám otěhotnět, které nemohou dosáhnout tohoto stavu. Jenže háček je v tom, že to co provádí je jaksi neetické a hlavně nezákonné. To si samozřejmě uvědomuje, ale každého kdo by mohl jeho živobytí prokouknout musí samozřejmě odstranit z cesty. Tímto se Mary Higgins Clark zařazuje mezi mé oblíbené spisovatele.

01.11.2015 5 z 5

Dvojice Dvojice John Lange (p)

Podle mého názoru byl tento román opravdu zajímavý svým tématem. Týpek, který chce odpálit uprostřed San Diega binární bombu a zabít prezidenta spojených států a dalších milion lidí. Závod s časem byl tentokráte dost krátký, protože kniha měla ani ne 200 stran, takže to až tak velké nervy nebyly. Ale jinak musím hodnotit kladně.

23.08.2015 4 z 5

Pohotovost Pohotovost Michael Crichton

Tento román mohu doporučit pouze lidem, kteří mají něco společného se zdravotnictvím, poněvadž by ostatním těch odborných názvů asi moc neřeklo. Každopádně Michael Crichton vypráví o pěti pacientech a jejich hospitalizaci na pohotovosti MVN (Massachusettské všeobecné nemocnice) v Bostonu. Bohužel pouze povrchně a poté začne vypravovat jak to v nemocnici chodilo, chodí a pravděpodobně chodit bude. Také vypráví i o historii zdravotnictví atd. Což bylo místy opravdu dost nudné. Kdybych neměl zdravotnické vzdělání tak bych to fakt nedal.

02.08.2015 3 z 5

Šílená hra Šílená hra Sebastian Fitzek

Příběh této knihy je opravdu napínavý od začátku až do konce, akorát mám pocit, že autor nějak pospíchal s ukončením knihy, což je dost škoda, protože si myslím, že se z příběhu dalo více vyždímat. A také u tohoto žánru vyvrcholení knihy by mělo být "šokující", ale u mě to nevím proč šok nevyvolalo. Jinak to nemělo chybu!

03.05.2015 4 z 5

Neznámý v pozadí Neznámý v pozadí Mary Higgins Clark

Mary opět nezklamala. Tento příběh byl i zde od začátku do konce napínavý. Nemůžu jinak než hodnotit plným počtem!

17.04.2015 5 z 5

Zlodějka stínů Zlodějka stínů Kay Hooper

Tato kniha byla fajn. Bavila mě od začátku až do konce. Příběh byl též originální. Ubírám hvězdičku za milostný vztah hlavních hrdinů. Přijde mi, že do tohoto žánru to moc nepatří. Bylo to takové nepříjemné a trochu mě to odrazovalo od čtení. Ale je to jenom můj pocit. Je opět vidět, že autorka píše i romány pro ženy. :-)

09.02.2015 4 z 5

Tajemná řeka Tajemná řeka Robert Crais

No jestli tato kniha byla od tohoto spisovatele nejlepší tak tedy nevím. Četlo se to fajn, hlavní hrdinové byli fajn, ale strhující děj nikde. bylo to takové nemastné, neslané až do samého konce, takže průměr.

28.11.2014 3 z 5

Závod se smrtí Závod se smrtí Brett Hoffmann

Tato kniha se četla moc dobře. Je z prostředí F1 a bohaté rodiny. Příběh byl fajn. Hlavní hrdinové také fajn. Kniha není tak strhující, ale za přečtení podle mého názoru stojí.

05.10.2014 4 z 5

Let do nebezpečí Let do nebezpečí Arthur Hailey

Příběh této knihy je dobrý, ale spíše to vypadalo jako scénář k filmu. Ale jinak dobré.

26.08.2014 3 z 5

Černá ozvěna Černá ozvěna Michael Connelly

Kniha mě celkem bavila. Harry Bosch je typ policisty, který mě fakt baví. Konec knihy byl ale takový nemastný neslaný. Konec mi prostě jak se říká ten dech nevyrazil a proto dávám čtyři hvězdy.

17.07.2014 4 z 5

Horká krev Horká krev Lisa Jackson

První kniha od této autorky co jsem četl a musím říct, že hodně dobrý. Četla se velmi dobře, napětí se stupňovalo atd. Jenom tam bylo cítit, že autorka píše i romány pro ženy, ale to ničemu nevadí. Já jsem byl uspokojen. :-)

22.04.2014 5 z 5

Mrazivý strach Mrazivý strach Karin Slaughter

Od Karin super jako vždy. Opět potvrdila svoji kvalitu!

30.03.2014 5 z 5

Vzestup Guvernéra Vzestup Guvernéra Robert Kirkman

Hodně drsná kniha, ale jinak výborná. Těším se na druhý díl.

12.03.2014 5 z 5

Godwulfský rukopis Godwulfský rukopis Robert B. Parker

Tak tahle kniha se mi líbila. Hlavní hrdina má opravdu hodně společného s Philem Marlowem od Raymonda Chandlera. Ale abych pravdu řekl tak Godfulfský rukopis mě bavil daleko víc než Hluboký spánek právě od Chandlera. Už se těším až si přečtu další případ Spensera.

31.01.2014 4 z 5

Deformace Deformace Robin Cook

Další hodně dobrý román od Robina Cooka. Příběh měl super námět. Jediné co mi trochu vadilo, že to bylo těžko uvěřitelné. Každopádně děj měl spád a četl se tento román dobře.... Škoda, že to není zfilmované...

18.03.2021 4 z 5

Vražedná míle Vražedná míle Tony Black

Tato detektivka byla fajn, ale žádná pecka to tedy nebyla. Dobře se četla, ale samotný příběh byl takový průměrný. Konec v podstatě uspěchaný. Ale i tak dávám čtyři hvězdičky.

06.03.2020 4 z 5

Případ Vincent Franke Případ Vincent Franke Christoffer Carlsson

Román není vyloženě špatný, ale abych řekl pravdu tak jsem se v podstatě celou dobu nudil. Čekal jsem nějaké nečekané rozuzlení, ale to bohužel nepřišlo. Hlavní hrdina mi bohužel nepřišel jako sympaťák už jenom z důvodu, že do sebe celý příběh cpal Morfium. Byla to autorova prvotina a celkem i krátká, ale trvalo mi poměrně dlouhou dobu než jsem ji přelouskal. Takže průměr...

10.02.2020 3 z 5

Pravda krvácí Pravda krvácí Tony Black

Tak toto byl povedený počin. Příběh odsýpal jedna báseň a v podstatě bez hluchých míst. Jediné co bych autorovi vytknul je popis postav. Vždyť já ani pořádně nevím jak hlavní postava detektiv inspektor Brennan vypadá... Jinak jsem byl spokojen. Určitě si přečtu druhý díl...

05.01.2020 5 z 5

Sfinga Sfinga Robin Cook

Tato kniha od Robina Cooka byla něco trochu jiného než je většina čtenářů zvyklá a musím říct, že patřím mezi ně. Samotný příběh měl dobrý námět, ale přišlo mě to trochu málo. Egyptologie není můj šálek kávy i když akce zde byla... Ale přesto mi tam něco chybělo. Konec byl vyloženě divný, ale to je jenom můj názor. Doporučuji všem, kdo mají rádi historii Egypta a vše k tomu patří. Hodnotím průměrem.

25.11.2019 3 z 5