cedos

O téhle autorce se dá s čistým svědomím napsat, že je stále stejně dobrá a drží pomyslnou laťku hodně vysoko. Po přečtení některých komentářů jsem opravdu ráda, že dodržuji zásadu čtení sérií tak, jak jdou za sebou a musím uznat, že v téhle sérii se mi to zvlášť vyplatilo. Co se týče kritiky linie s Alex …. kdo nepotkal v životě skutečného sociopata a manipulátora, tak těžko uvěří, že je možné a reálné, aby se takto někdo choval. Moc se těším na další knihu a plných pět hvězd.

Angela Marsons mě nikdy nezklame, její knihy mají spád, napínavý děj a je potěšující, že nejsou s dalšími díly stejné a stejné.

Čtvrtý díl a tentokrát jsem odhalila linii příběhu a myšlenku asi v polovině knihy, ale na napětí a kvalitě knihy to nijak neubralo. Opět skvělá detektivka a proto pět hvězd. Ale musím se zmínit o dalších aspektech knihy a to je naprosto skvělý překlad Tatjany Jandourkové ... smekám před její profesionalitou a schopností přeložit knihu tak, aby jí neubrala na dynamičnosti a zápletce a dovolím si poděkovat i editorovi neboť jsem nenašla žádnou tiskovou chybu a to není poslední dobou až tak obvyklé. Takže k pěti hvězdám ještě palec nahoru.

Tak to byl tedy "fičák" tedy alespoň poslední třetina knihy. Pravdou je, že střední část mi přišla malinkou zdlouhavější, než jsem u pana Cartera zvyklá. I tak dávám 5 hvězd, pan Carter prostě umí ….

A. Morsons je s každou další knihou lepší a lepší. Nejen Kim, ale i další stěžejní postavy jsou výborně popsané, nechybí napětí, gradace a téma u kterého mrazí. Tahle série se zdá být velmi, velmi povedená.

Chris Carter mě nikdy nezklame, skvěle napsané, pointa ze které mrazí, když si uvědomím, jak je pravdivá … falešný svět sociálních sítí, předstírání , absence skutečných přátel … až z toho mrazí. Závěr naprosto nečekaný … takže další díl?

Naprostá změna stylu a pojetí avšak s výborným výsledkem. Velmi se mi líbila eskalace děje ve chvíli, kdy to vypadalo, že už všechno vím. Velice oceňuji, že je kniha napsána "jina" a pan Carter nepodléhá sterotypu. Pravdou je, že detailní popisování hrůzných situací je někdy až děsivé ....ale takhle to asi v reálu je. Knihu doporučuji.

Opět kniha, ke které jsem se po letech vrátila, dojemný, nadčasový příběh u kterého má člověk slzy v očích. Nemám ráda zfilmované knihy, málo kdy splní moje očekávání, ale musím říct, že jako je výborná kniha, je úžasný i film.

Tahle kniha mě zcela pohltila, mistrně napsaný příběh, skutečné emoce, náhled do mysli sociopata a ukázka toho, že psychické násilí nelze podcenit proti fyzickému. Knihu jsem přečetla jedním dechem a nebyla to pro mě "jen" detektivka … ale i poučení, protože mám ve svém okolí člověka, který se velmi blíží tomu, co bylo v knize popsáno. Jistě ne až tak do důsledků, ale stejně platí pravidlo, pokud někoho takového potkáš - utíkej, co nejdál utíkej a to nejsem zbabělec.

Já dávám pět hvězd, jsem přesvědčená, že kniha si to zaslouží. Začátek mi dal zabrat, abych uchopila následný příběh, DR je sice neohrožený a "neprůstřelný", ale proč ne, to jsou skoro všichni románoví hrdinové. Pravda je, že já jsem si počkala a čtu tuhle sérii od prvního dílu a tím Davidovi lépe rozumím. Příběhy pana Weavera jsou neotřelé, jiné než klasická detektivka, krásně se prolínají děje, nutí přemýšlet a rozuzlení v závěru překvapí nemluvě o tom, že v tu chvíli to ještě nekončí, takže napětí až do posledního písmenka. Určitě se těším na další díl.

Kdyby bylo více než 5 hvězdiček, vůbec bych se nerozmýšlela je dát. Pan Weaver je brilantní spisovatel a nikdy mě nezklame. Toho týraného psa si z mého pohledu mohl odpustit i bez něj by děj neztratil na hodnotě, ale to je můj osobní názor. Těším se na další díl a věřím, že s dalšími díly mě překvapí i další výborné zápletky Davida Rakera.

Kytici jsem samozřejmě četla už dávno a je to pro mě spíše horor než básně, ale má to své kouzlo minulosti. Sáhla jsem po ní znovu díky čtenářské výzvě a aby to nebylo jen opakování přečteného, zvolila jsem nové vydání s naprosto úžasnými ilustracemi Míly Furstové. To se opravdu povedlo.

Skvěle, skvěle, skvěle paní Marsons ... jedinou nevýhodou téhle knihy je, že jsem jí nečetla na Databázi knih jako první :) ... při tolika pozitivních komentářích už není moc co dodat.

Brilantní, jen se zamýšlím nad tím, kde bere pan Carter ta témata a jestli jsem zcela " vpořádku" , když ráda čtu jeho knihy. To je samozřejmě s nadsázkou ... Knihu jsem přečetla jedním dechem a už se těším na další.

Moje první kniha od této autorky ... podlehla jsem skvělým recenzím a rozhodně jsem neudělala chybu.

Pan Chris Carter mě ještě nikdy nezlamal ... a problematika válečných veteránů výborně začleněná do závěru knihy mě překvapila i potěšila.

Kdyby bylo více hvězd , dala bych nejvyšší možné ohodnocení. U knihy Zlámané kosti jsem psala v komentáři, že mě těší, že další díly nespadají do stereotypu a kniha Skryté karty to jen potvrdila … skvělé čtení, ale smutný konec

Po Chladném dni pro vraždu druhý díl s Kate rozhodně nezklamal. Trend detektivních příběhů z drsné Aljašky, popisy lidí, kteří tam žijí a popisy drsné, ale nádherné přírody mám prostě ráda. Knihy autorky jsou napínavé, ale ne tak brutální, jako současné thrillery a přesto velmi čtivé, rozhodně budu čekat , jestli se objeví další díl.

Přečteno "jedním dechem" leč v průběhu čtení jsem se zamýšlela nad smýšlením autora, kde bere sílu a náměty k tak velkému zlu, zvlášť když v téhle knize bylo obětí zla i malé dítě. Na konci jsem se trochu ztratila v časové rovině, ale to se dá autorovi odpustit ... prostě opět skvělá kniha i když thriller už na hraně s hororem :)

Autorku jsem objevila nedávno a rozhodla se číst sérii od prvního dílu ... žádné zklamání ... naopak nadšení, khniáha má spád, myšlenku , dobře se čte a témata jsou IN.