cérka cérka komentáře u knih

Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Vlastimil Vondruška

Již nebo teprve pátý díl?
Asi bych raději četla už desátý, pokud by to znamenalo útlejší a tudíž lehčí knihu. A možná kdyby vycházely rychleji za sebou tak bych nemusela třetinu knihy vzpomínat kdo je kdo!
Nicméně až na malé výjimky jsem se bavila a těším se na pokračování, třeba bude lehčí :-)

15.07.2017 4 z 5

Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice Vlastimil Vondruška

Sérii čtu po letech znovu a znovu se skvěle bavím. Odpočinková četba, na dovolenou jako stvořená.
PS. pokud hledáte historická fakta tak musíte číst odbornou/naučnou literaturu a ne beletrii :-).

11.07.2017 5 z 5

Ve službách mocných Ve službách mocných František Niedl

Pokračování osudů Rytířů z Vřesova bylo úchvatné, skvělé, neskutečně čtivé a krátké, stejně jako má dovolená :-). Už aby byl listopad!

11.07.2017 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jak vyjádřit pouhými slovy naprosté okouzlení touto knihou, dobrodružným, poetickým , fantastickým příběhem Bilba a jeho společníků ? Kniha na mě doma čekala rok, rok jsem váhala než jsem přečetla první řádky a bylo to moc fajn :-)

22.06.2017 5 z 5

Temná tání Temná tání Kate A. Boorman

Tak u druhého dílu jsem nabyla dojmu, že vlastně čtu román z divokého západu :-). Děj je napínavý, dobrodružný, ale některé pasáže jsou na můj vkus zbytečně zdlouhavé a nepředvídatelné. Třetí díl si určitě přečtu, nemám ráda otevřené konce :-)

16.06.2017 4 z 5

Já o koze, on o voze… Já o koze, on o voze… Simona Monyová (p)

Knihy paní Monyové jsem před pár lety přímo hltala a samotnou autorku nazývala "Vieweghem v sukni". Bohužel osud jí, ani nám nebyl nakloněn a paní Monyová už vydává knihy v jiné dimenzi.
Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy a i po letech jsem se od srdce zasmála.

13.06.2017 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

S hodnocením jsem otálela. Doufala jsem, že časem lépe naleznu ta správná slova! Hotýlek, moje třetí kniha od paní Morštajnové a já jsem stále uchvácena a pohlcena osudy lidí žijících v mé době, v mé přítomnosti, v mé hlavě! Bravo! Musím opět přidělit pět hvězdiček, i když ze tří vydaných knih je pro mě v hodnocení "až třetí". Doporučuji!!!

13.06.2017 5 z 5

Kočárová cesta Kočárová cesta Jana Klimečková

Moje setkání s knihou bylo osudové. K přečtení mě inspiroval rozhovor na IDNES s ředitelkou Krajské knihovny v Pardubicích, paní Kodetovou. Na otázku: "Co právě čte", odpověděla "Kočárovou cestu..." :-). Tak jsem se do ní pustila i já a vůbec nelituji. Barvité, čtivé, milé. Děkuji !

01.06.2017 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Souhlasím ze všemi kladnými komentáři. Od přečtení poslední věty: "..., kvůli kterým chci ještě žít." uplynulo pár hodina a já pořád nevím co říct. Snad jen, že pláču radostí, smutkem, nadějí, štěstím,...., protože se mám moc dobře!
Snad jen, že se v poslední době s válečnou tématikou roztrhl pytel :-)
Snad jen, že já takové knihy přeci nečtu (už asi čtu) :-)
Hlavně, paní Mornštajnová píšete neskutečně dobře!!!

26.05.2017 5 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Zklamání - slovo, které mě napadá při hodnocení této knihy. Děj se neskutečně vleče, je mdlí, bez spádu a pořádné zápletky. Musela jsem začít přeskakovat celé stránky abych se konečně dočkala kýženého konce.
Ps. Bohužel musím podotknout, že mnohá "oddechová četba" má mnohem větší kvalitu!

24.05.2017 2 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Jedním slovem: SKVĚLÉ!!! Bravo!!! Doporučuji!!!
Příběh podobný vyprávění Vladimíry Klimecké a její kronice valašské rodiny Druhý život Marýny G., přesto jiný, pro mne stejně poutavý. Hotýlek i Hanu už mám doma a paní Morštajnovou si přidávám do oblíbených autorů.

10.05.2017 5 z 5

Skryto v Paříži Skryto v Paříži Corine Gantz

Kniha má nádhernou obálku, která ve mně vzbuzuje atmosféru jarní Paříže a ovocných sadů pod Petřínem :-). Obsah nebo spíše děj/neděj mne však zklamal. Snažila jsem se číst poctivě, později i pomaleji v domnění, že mi něco uniká. Nicméně poslední "pětinu" knihy jsem si zkracovala jak jen to šlo. Samotný konec byl pro mne vysvobozením. Autorka zřejmě nadmíru sleduje mexické telenovely. Tři hvězdičky jen díky obálce :-(

07.05.2017 3 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

"Zákon pravděpodobnosti v kombinaci se zákonem velkých čísel praví, že někdy musíte akci opakovat vícekrát, abyste dosáhli kýženého výsledku. Čím vícekrát to děláte, tím jste blíž k cíli."

Krásný, pro mne uvěřitelný příběh o lásce, naději, porozumění, snech a životě!

02.05.2017 5 z 5

Dobronínské morytáty Dobronínské morytáty Vlastimil Vondruška

Tak tento příběh se panu Vondruškovi opravdu povedl. Přečteno s velkou chutí za dva večery. Už se těším na další :-)

23.04.2017 5 z 5

Dáma z popela Dáma z popela Christine Trent

Očekávala jsem historický román pro ženy, ze staré dobré Anglie a dostala jsem ho. Chtěla jsem si u knihy odpočinout, trochu se bát, trochu se červenat a jo! Všechno to tam bylo! Za mě čtyři hvězdičky. Konec byl trochu nedotaženy, ale jinak pěkná červená knihovna :-)

22.04.2017 4 z 5

Ďábel v Bílém městě Ďábel v Bílém městě Erik Larson

Začala jsem číst detektivku a nakonec to byla literatura faktu. Dobře napsaná, jen toho napětí jsem čekala víc.

17.04.2017 4 z 5

Pan Sommer Pan Sommer Patrick Süskind

Ano, poetický příběh malého chlapce, vlastně vzpomínky malého chlapce, které mě moc neoslovily. Četla jsem už lepší např. Jak voní tymián/Marcel Pagnol.

15.04.2017 3 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Na úvod, jsem věřící a neskrývám to. S Bohem vedu neustálou diskuzi, i když podle některých farářů je to hřích a máme přijmout jeho vůli bez diskuze! Jsem praktikující katolík, hrozné slovo a někdy se mi strašně nechce! ("Bože jak to mám všechno zvládnout, práci na plný úvazek, rodinu, dům, zahradu, nemocné rodiče a k tomu být ještě "pořád" v kostele" :-) ).
Děkuji Bohu, že je mi vždy nablízku, vždy mi naslouchá a za ty kněze, kteří to chápou a nebojí se to i napsat. Kniha mě velmi oslovila.

15.04.2017 5 z 5

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Krásné, jemné, kouzelné a lásky plné. Nádherná kniha, vizuálně i obsahově! Já vlastně nechápu své rozhodnutí. Krátké příběhy nemám vůbec ráda (jenže má oblíbená Káťa dala pět hvězdiček, tak to musí být dobrá kniha! :-)) A za mě opravdu je!
Knihu hodnotím jako celek, ano, dvě možná tři povídky byly slabší, ale i tak musím dát pět hvězdiček. Šťastné a veselé Velikonoce :-), kniha se dá číst celoročně :-)

10.04.2017 5 z 5

Pařížské rekviem Pařížské rekviem Emma Riedová

Dramatický, milostný příběh, jehož hrdiny jsem si nakonec dokázala zamilovat. Jen jsem zpočátku tápala v ději, neustálé přeskakování v čase mě nutilo vracet se k předešlým kapitolám a proto jednu hvězdičku odebírám.

06.04.2017 4 z 5