CharlesWard komentáře u knih
Oproti prvnímu nudnému dílu, rozhodně posun směrem ke kvalitě. Jen si asi dám na čas pauzu.
Po dlouhé době, aplikuju zásadu, nedočítat knihy, které mně nechytí. Odloženo cca na straně 156.
Za mně naopak o něco lepší než Blackout. Pryč je nudné rozdělení na města a skákání k jednotlivým postavám. Jen je to bohužel pořád takové plytké.
Problém této antologie je, že jde o antologii. Najdete tu tak povídky od každého trochu: vynikající, dobré, průměrné a také ty odpadní.
Nachlup stejný problém jako u prvního dílu. Bavit mně kniha začala až v západní části a konec přímo vybízí k pokračování. Jen se tak trochu bojím, že to už po propadáku s prvními 2 díly, nikdo nikdy nepřeloží.
Promarněný potenciál. Příběhy ze Severu jsou takové plytké, a napolo akční, jako by je někdo jen polil zápletkou aby měl důvod psát. A poté přišel Jih. Nejprve jsem jásal, že konečně dostáváme alespoň zdánlivě epické příběhy, ale s každou další povídkou nadšení opadalo. Závěrečný příběh měl asi skloubit finální povídku ze Severu a navnadit na další díl, ale upřímně, 2x se mu to zrovna nepovedlo. Velká škoda, tohle mohlo být tak dobré. Modlím se, aby to napravil druhý díl!
Jak už to bývá, některé povídky výborné, jiné dobré a pár bohužel nepodařených.
Ne, nelíbil se mi už první díl. Ano, podle nadšených komentářů jasem doufal, že se snad Aber Honza pochlapil. Ne, nestalo se. Koukám, že velkolepý závěr této shitologie naštěstí vychází v českém překladu až někdy v průběhu příštího roku. Tak snad si odpočinu a kdo ví? Třeba na závěr udělím i to absolutní hodnocení pro tento young paskvil...
Je vidět, že Khoury od prvotiny postoupil dopředu, ale i tak mi kniha připadá stále roztomile naivní. A ono pomrknutí ke čtenářům Berryho také pobavilo. Lepší průměr, uvidíme co Koncová Hra.
Zase jedna horší reacherovka. Celkové rozuzlení je slaboučké, a ukvapené vytažení ústředního záporáka, jen proto, že reacher dělá čistku knize také zrovna nepomáhá. Opět jedna ze slabších vojenských knih.
Klasická reacherovka. Napětí bylo, v polovině knihy útlum a na závěr grandiózní finále.
No hurá, záporák byl a někdy do poloviny šlo o nabitý thriller. Od poloviny knihy bohužel o něco zpomaluje tempo, ale nakonec to trošičku vynahrazuje závěr. Jen mě mrzí, že Childovy knihy mají dobrý nápad, ale někde v průběhu každé knihy, to Leoš něčím zkazí a výsledný dojem je proto o něco horší, než by byl bez zklamání v průběhu knihy. Po muži na odstřel další o něco odosobněná kniha.