Charlie119 Charlie119 komentáře u knih

Dračí carevna Dračí carevna Juraj Červenák

Stále velice slušný druhým díl bohatýrské ságy. Jen ke konci jsem ne nemohl ubránit pocitu, že knize dochází dech.

Kiss Kiss Gene Simmons

Obrázek o kapele to dá slušný, ale je to žel jen z jednoho úhlu pohledu, tudíž to, nakolik jsou informace zkreslené nelze dobře odhadnout.

02.09.2022 3 z 5

Vzkříšení Vzkříšení Carol Berg

Ačkoli si osobně myslím, že původně knihy mít pokračování neměly, jsem osobně rád, že vznikly. Tento svět je něco docela jiného než věčně číst o tom, jak se elfové nemají rádi s lidmi, trpaslíky, draky, popřípadě troly... Přečíst si zajímavý příběh o něčem odlišném byl pro mne neuvěřitelně svěží vítr!

31.05.2021 5 z 5

Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Kdo by býval řekl, že být faraonem bude taková fuška.

26.05.2021 4 z 5

Strážcové Varadínu Strážcové Varadínu Juraj Červenák

Opět velmi slušná atmosféra, i poměrně neokoukané prostředí. Červenák je klasa. Ale ten konec... no ano, zkrátka mě naštval, a o to víc, když jsem po ruce neměl - a žel stále nemám - další díl!

20.08.2019 4 z 5

Sonáta pro Azazela Sonáta pro Azazela Dušan Fabian

Byla to málem až komedie. Příběh je drobně slabší, ovšem cesta dlážděná (skvělými) vtipy vše v hodné míře vyvažuje.

02.06.2019 5 z 5

Krámek s kouzly Krámek s kouzly James R. Doty

Poučné, hezké, vedoucí k zamyšlení. Není příliš co knize vytknout. Jen chyb, překlepů by mohlo - mělo, být méně!

02.06.2019 5 z 5

Trpaslíci Trpaslíci Markus Heitz

Vystupují zde některé stejné postavy, jaké se objevují v Legendách Alfů, poněvadž je příběh zasazen do mnohem pozdější doby :-) ...velmi zajímavá návaznost, velmi zajímavá kniha.

17.12.2018 5 z 5

Proměna Proměna Carol Berg

Velmi, velmi zajímavé. Svět, ač by se mohl zdát na první pohled fádní, si člověk brzy oblíbí, stejně jako vskutku zajímavě vykresledné ústřední postavy. Zde by se nedostaky nehledaly moc dobře.

30.10.2018 5 z 5

Denní hlídka Denní hlídka Sergej Lukjaněnko

Opravdu nic není jen černé nebo bílé.

30.10.2018 5 z 5

Království stínu Království stínu Richard A. Knaak

Jednoduché. Čtivé. Má to spád, tak co víc si přát? :-) Nehledáte-li nic víc, než slušnou zábavu. Dostanete ji na stříbrném podnose.

26.07.2018 5 z 5

Spalující nenávist Spalující nenávist Markus Heitz

Nestává se často, že bych šel z hodnocením takhle dolů, ale má to své důvody. Namísto rozvinutí děje se v této knize (zejména v druhé polovině) děj takřka zastaví. Pouze se zde rojí další a další postavy, jichž je nakonec celá plejáda. Mnohé jsou jakoby do počtu, jiné mi svým záporným charakterem, bez jakékoli zajímavosti, nesedly. Na to se váže i nepříjemný fakt, že postavy z prvního dílu, které si čtenář mohl oblíbit a já si je oblíbil, (!) jsou jako nějací nezvaní hosté, upozaděny.

24.06.2018 3 z 5

Ztracený symbol - Speciální obrazové vydání Ztracený symbol - Speciální obrazové vydání Dan Brown

Relativně komorní drama, se slušným tempem a jako vždy zajímavou zápletkou. Přesto konečná rekapitulace, kde jsem asi po patnácté dokola četl to, co je zmiňováno skrze celou knihu, měl jsem toho dost.

24.06.2018 4 z 5

Studna věčnosti Studna věčnosti Richard A. Knaak

Kdo hrál W3 se jistě shodne na tom, že tohle je bezvadný výlet do Kalimdoru :-)

Dům stínů Dům stínů Dean Koontz

Zajímavé, sice podobné osvícení, ale navzdoru hodnocení zdejšíchu uživatelů, se mi zdálo, že je to alespoň čtivější :-)

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Je libo upíry? Tak vzhůru do městečka Salem, podává se vinný střik... no, možná ne vinný, ale střik určitě.

Ahoj z nebe Ahoj z nebe Laurie Frankel

Zatím se to celkem dá. Přesto to není nic, z čeho bych padal na zadek.
Nápad je solidní, problém ale je, že na čtení toho často nemám moc náladu a navíc mám i problém s tím, je-li správné to, co postavy dělají s nahrávkami zemřelých, aby se obohatily a to jen proto, aby si na "programech" pozůstalí mohli ulevit ze svých mindráků. Chápu, že je tu i druhá strana - o rozloučení se apod. ale stejně, já bych tohle asi nechtěl a to mi zrovna nedávno blízká osoba zemřela.

08.07.2017 3 z 5

Zpěv vzdálené Země Zpěv vzdálené Země Arthur Charles Clarke

Prostředí i myšlenka osetí životem jinou planetu byla ohromující, leč v polovině příběh seběhne dolů k nudě. Zanedlouho se již neděje vlastně nic a je to škoda, prožoe potenciál to mělo veliký.

08.07.2017 3 z 5

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Výborná kniha. Je ale dosti spletitá a já ji byl schopen plně docenit až napotřetí. :-)
Přesto, pokud má někdo zdolána díla jako Hobit nebo Pán prstenů a má chuť objevovat, mohu jen doporučit.

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Stále dobrá. Je vidět, že autor si připravuje půdu pro další díly. A třebaže tento díl není zvraty nic závratného, jeho soukolí pokračuje dál docela bez problémů a je zde vidět, že i řemeslně je autor již někde jinde než na počátku. :-) Jo a počkejte si na konec.