Charlie119 komentáře u knih
Stále velice slušný druhým díl bohatýrské ságy. Jen ke konci jsem ne nemohl ubránit pocitu, že knize dochází dech.
Obrázek o kapele to dá slušný, ale je to žel jen z jednoho úhlu pohledu, tudíž to, nakolik jsou informace zkreslené nelze dobře odhadnout.
Ačkoli si osobně myslím, že původně knihy mít pokračování neměly, jsem osobně rád, že vznikly. Tento svět je něco docela jiného než věčně číst o tom, jak se elfové nemají rádi s lidmi, trpaslíky, draky, popřípadě troly... Přečíst si zajímavý příběh o něčem odlišném byl pro mne neuvěřitelně svěží vítr!
Opět velmi slušná atmosféra, i poměrně neokoukané prostředí. Červenák je klasa. Ale ten konec... no ano, zkrátka mě naštval, a o to víc, když jsem po ruce neměl - a žel stále nemám - další díl!
Byla to málem až komedie. Příběh je drobně slabší, ovšem cesta dlážděná (skvělými) vtipy vše v hodné míře vyvažuje.
Poučné, hezké, vedoucí k zamyšlení. Není příliš co knize vytknout. Jen chyb, překlepů by mohlo - mělo, být méně!
Vystupují zde některé stejné postavy, jaké se objevují v Legendách Alfů, poněvadž je příběh zasazen do mnohem pozdější doby :-) ...velmi zajímavá návaznost, velmi zajímavá kniha.
Velmi, velmi zajímavé. Svět, ač by se mohl zdát na první pohled fádní, si člověk brzy oblíbí, stejně jako vskutku zajímavě vykresledné ústřední postavy. Zde by se nedostaky nehledaly moc dobře.
Jednoduché. Čtivé. Má to spád, tak co víc si přát? :-) Nehledáte-li nic víc, než slušnou zábavu. Dostanete ji na stříbrném podnose.
Nestává se často, že bych šel z hodnocením takhle dolů, ale má to své důvody. Namísto rozvinutí děje se v této knize (zejména v druhé polovině) děj takřka zastaví. Pouze se zde rojí další a další postavy, jichž je nakonec celá plejáda. Mnohé jsou jakoby do počtu, jiné mi svým záporným charakterem, bez jakékoli zajímavosti, nesedly. Na to se váže i nepříjemný fakt, že postavy z prvního dílu, které si čtenář mohl oblíbit a já si je oblíbil, (!) jsou jako nějací nezvaní hosté, upozaděny.
Relativně komorní drama, se slušným tempem a jako vždy zajímavou zápletkou. Přesto konečná rekapitulace, kde jsem asi po patnácté dokola četl to, co je zmiňováno skrze celou knihu, měl jsem toho dost.
Kdo hrál W3 se jistě shodne na tom, že tohle je bezvadný výlet do Kalimdoru :-)
Zajímavé, sice podobné osvícení, ale navzdoru hodnocení zdejšíchu uživatelů, se mi zdálo, že je to alespoň čtivější :-)
Je libo upíry? Tak vzhůru do městečka Salem, podává se vinný střik... no, možná ne vinný, ale střik určitě.
Zatím se to celkem dá. Přesto to není nic, z čeho bych padal na zadek.
Nápad je solidní, problém ale je, že na čtení toho často nemám moc náladu a navíc mám i problém s tím, je-li správné to, co postavy dělají s nahrávkami zemřelých, aby se obohatily a to jen proto, aby si na "programech" pozůstalí mohli ulevit ze svých mindráků. Chápu, že je tu i druhá strana - o rozloučení se apod. ale stejně, já bych tohle asi nechtěl a to mi zrovna nedávno blízká osoba zemřela.
Prostředí i myšlenka osetí životem jinou planetu byla ohromující, leč v polovině příběh seběhne dolů k nudě. Zanedlouho se již neděje vlastně nic a je to škoda, prožoe potenciál to mělo veliký.
Výborná kniha. Je ale dosti spletitá a já ji byl schopen plně docenit až napotřetí. :-)
Přesto, pokud má někdo zdolána díla jako Hobit nebo Pán prstenů a má chuť objevovat, mohu jen doporučit.
Stále dobrá. Je vidět, že autor si připravuje půdu pro další díly. A třebaže tento díl není zvraty nic závratného, jeho soukolí pokračuje dál docela bez problémů a je zde vidět, že i řemeslně je autor již někde jinde než na počátku. :-) Jo a počkejte si na konec.