Christo | Komentáře u knih | Databáze knih

Christo Christo komentáře u knih

Podzimní čas mocné říše Podzimní čas mocné říše Jarmila Bednaříková

Moje oblíbená profesorka (pokud ještě není prof., tak pro mě je :-)). Román jsem si se zájmem přečetl, neboť lásku k starověkému Římu mi předala na přednáškách a hlavně chuť se dozvědět něco víc. Román od nejerudovanějšího člověka na toto období, co znám. Vřele doporučuji.

27.08.2011 4 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Velmi podrobné a klobouk dolů před tím, jak bylo věrně zpracováno televizní zpracovaní! Já jsem ten případ, který prve viděl první epizody seriálu a teprve potom chňapl po knize a myslím, že mi to vůbec nevadí ba naopak. Alespoň jsem si dopodrobna vychutnal i psychologii postav. A taky na knize je nádherné, že si každý najde svoje oblíbené postavy (i když mě jsou sympatické všechny, ale dobře některé trošku víc :-))

27.08.2011 5 z 5

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Podle mého názoru lehce slabší nez Hra o trůny, ale posunující dále děj(i když jsem doufal, že to bude více :-)). Také se přikláním k názoru, že nebylo potřeba tolik stran, ale na druhou stranu, je dobré, že čím víc knih a stran, tím déle svět G.R.R. Martina nás bude obklopovat.

27.08.2011 5 z 5

Stále v Rusku: Zápisník zpravodaje Stále v Rusku: Zápisník zpravodaje Jiří Just

Kniha, která dává možnost nahlédnout do "Jednotného Ruska" a nastiňuje "sebezahledění do sebe" z pohledu nejenom autora- cizince, který tam dlouhodobě žije, ale i vzdělanějších Rusů na současné dění. Za mě velmi zajimavé už jen proto, že takový vhled je v současnosti velmi cenný.

08.12.2024 4 z 5

Den Den Michael Cunningham

Pokud bych přečetl za Den, tak by se mi kniha líbila....ALE trvalo to déle než bych si přál, PROTO nemohu chvalořečit jako předešlé knihy...MOŽNÁ je jinak nastavený můj mindset A hrdinové mi promě Robbieho nepřirostla k srdci...COŽ je u, románu založený na vnitřním světě postav, ŠKODA...

18.08.2024

Zápasící Ukrajina: Zpráva o stavu země a lidí Zápasící Ukrajina: Zpráva o stavu země a lidí Jakub Szántó

Příběhy lidí z pohledu redaktorů jsou sice trochu povrchní, ale nemohou být hlubší. Už jen pro to, že jsou pořád pro redaktory tito lidé cizí, a často jsou tito lidé cizí i před sebou samými. Hledají novou identitu ve složité a válečné době. Někdo hledá pravdu, někdo dobro, někdo prospěch....prostě lidské pokolení se vždy prověřuje v extrémních situacích, a tou jistě válka na Ukrajině je. Redaktoři ČT udělali dobrou práci a stojí za přečtení.

16.06.2024 4 z 5

Invaze: Ruská krvavá válka a ukrajinský boj o přežití Invaze: Ruská krvavá válka a ukrajinský boj o přežití Luke Harding

Ačkoliv pokrývá válku cca 10 měsíců, které byly plné úspěchů (pro méně chápavé- ukrajinců) , tak další "neúspěšný rok" dává naději tím, že je vše proměnlivé a nefatální..i proto je dobré knihu číst v dobách třeba i pro Ukrajinu ne zcela příznivých...moc fajn shrnutí jednoho roku, těším se na případné pokračování

23.03.2024 5 z 5

Stručné ruské dějiny Stručné ruské dějiny Mark Galeotti

Bravurní shrnutí, které se přitom vyhnulo předpokládanému zjednodušení.

26.09.2023

Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska Mark Galeotti

Jednohubka zajimavá tím, že byla psaná před "velkou Invazí" a tím pádem netendenční.

24.08.2023 3 z 5

Sedm katů z Mnichova Sedm katů z Mnichova Mario Puzo

Jedním ze sedmi katů našel autor svojí můzu- Kmotra. Už jen tím je kniha zajimavá, protože až sem lze dopátrat, až kam sahají nitky sicilské mafie ;-).

22.08.2023

Válka na Ukrajině: kontext Válka na Ukrajině: kontext Petr Holý

Skvěle sečteny hlavní fakta a podrženy podstatné události. Doporučuji jako audioknihu, neboť je tam hodně už obecně známých věcí, ale je to dobré si poslechnout (např. při práci, v autě) pro shrnutí.....

15.08.2023

Prokletí impéria a ruská lež: Rusko a Ukrajina v kontextu a Kontextech Prokletí impéria a ruská lež: Rusko a Ukrajina v kontextu a Kontextech František Mikš

Psáno na sobě nezávislých článků a témat. Další díleček do mozajky náhledu do války dvou světů.

15.08.2023 4 z 5

Pošťák Pošťák David Brin

Ačkoli potenciál myšlenky vyšších ideálů v době přízemního přežívání určitě funguje, nestačí to jako light motiv celého příběhu. Navíc není horší instituce nežli Česká pošta, a tato asociace mi moc při četbě nepomáhala..

19.02.2023 2 z 5

Hvězda Severu Hvězda Severu David B. John

Zajimavé prostředí Severní Koreje, které zajišťuje úspěch jinak celkem nezajimavého akčního thrileru.

12.12.2022 3 z 5

Canterville Ghost / Strašidlo cantervillské (dvojjazyčná kniha) Canterville Ghost / Strašidlo cantervillské (dvojjazyčná kniha) Oscar Wilde

Proč už se dnes nepíše jako kdysi....toto dílko bylo stručné, vtipné, milé...co víc si přát...Oscar Wild

23.07.2022 5 z 5

Hon na ovci Hon na ovci Haruki Murakami

Tato kniha je spíše slabší z Murakamiho "magického NErealismu". Možná i ťím, že jde poznat, že se jedná o počátek mistrovi tvorby a tužka je ještě nevypsaně tupá. Román nikoli, ale ve srovnám s téměř všemi jeho staršími, neobstojí..

04.04.2022 2 z 5

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského František Kožík

Byla to skutečně více Kronika než román. A po Největším z pierotů velké zklamání. Přesto historicky zajímavé.

23.01.2022 3 z 5

Remade Remade Alex Scarrow

Za mě podprůměrné postapo,který postrádá hutnou atmosféru a místo toho nabízí krvavé scény a tím podtrhují skutečnost, že je to brak. Btw mám další díly, které z výše uvedeného důvodu nehodlám číst, tak je nabízím k prodeji.

11.01.2022 2 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Za mě lepší a čtivější než první díl...a to je co říct...a škoda, že to skončilo

15.11.2021

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Narozdíl od Pražského erotikonu je zde daleko více postav (ztrácel jsem se) a oproti jiným jeho knihám nemá sjednocující děj. A vlastně už ani nevím, proč se to jmenuje Nejlepší víkend. Možná i proto, že jsem to četl (na Hartlovinu) celkem dlouho.

03.10.2021 3 z 5