ciaram Online ciaram komentáře u knih

Hvězdný tulák Hvězdný tulák Ann Aguirre

70% V ději se ocitáme o pár měsíců po pádu Farwanu, ze Siranty se stane významná osoba, což nebrání tomu, aby se jí stávaly "nehody" a ne vše se vyvíjelo podle plánu (pokud nějaký existuje). Bohužel mnoho je načato, ale pořádně nic není vyřešeno. Lehce se tu ztratil Sirantin ironický nadhled - je na můj vkus v tomto díle až moc lítostivá. Každopádně mě postavy baví a zajímají, takže si přečtu i další díl.

23.12.2015 4 z 5

Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Mně se tento díl líbil víc než ten první. Přibývá zajímavých postav, děj má náboj a spád. Oceňuji i humor, který se tu objevuje. Samozřejmě měl příběh zajímavou, i když ne zcela neočekávanou, tečku, díky které se těším na další díl.

20.12.2015 5 z 5

Návrat Návrat Sophie Jordan

Z této série mám smíšené pocity. Zatímco svět drakií - od různých druhů, fungování společnosti, fungování lovců, enkrosů a případně světa lidí - mě silně zajímal a bavil, tak vztahová linka Jacinda a Will mě nechávala chladnou (víc mě zajímaly všechny vedlejší postavy). Jacindina "nerozhodnost" mě rozčilovala další dva díly, protože byla naprosto zbytečná a autorka mohla věnovat více prostoru i Tamře, nebo právě životu v kmeni či boji s lovci draků. Akci se nevyhýbala, ale vždycky skončila "šťastně" - viz závěrečná bitva s lovci - probudí se a všechno je O.K. - vyřešeno. Nelogická jednání v některých situacích a nedovtipnost (viz útěk) byla tak uměle našroubovaná, až to bilo do očí. Škoda nerozvinutého potenciálu, který námět měl.

06.11.2015 3 z 5

První První Kiera Cass

Pohádka je to krásná, nápad není špatný, ale smekám před marketingovým tahem - a to, že se schéma - chci ho x nechci ho, miluji ho x nevím, jestli ho miluji - roztáhlo do tří knih, kde by "akci" člověk pohledal. Přitom rebelové k tomu byli jako stvoření.
Škoda - být to jedna kniha rozdělená na tři části, ve které by redaktor provedl trochu toho škrtání opakovaných nedorozumění mezi Americou a Maxonem, která navíc byla dopředu předvídatelná, tak by to hned ode mě dostalo vyšší hodnocení, protože romantická linka byla skutečně podařená - od prvního pohledu do závěrečné svatby.

21.09.2015 3 z 5

Na ostří špičáku Na ostří špičáku Chloe Neill

Noo - páni - co bude dál?
Tak tohle bylo první, co mě napadlo po dočtení tohoto dílu. Jinak je to klasická Merit - hubatá, loajální, ochranářská a hlavně čtivá. S překvapivým koncem (eufemismus). Snad vydají i další díl, i když nevím, jak z tohoto autorka vybruslí.

20.09.2015 4 z 5

Písečná bouře Písečná bouře James Rollins (p)

K autorovi jsem se dostala přes komentáře u Reillyho - že Rollins je lepší. :o)
Vzala jsem tedy prvního knihu ze série - a ano, uznávám, je skvělý vypravěč. Postupně splétá nitky v gradující finále. Je akční, je i vtipný. A hlavně - rozhodně ještě i pár dní po přečtení si v hlavě přehrávám některé "scény" z knihy. Rozhodně se nejedná o jednohubku, protože těch informací ke zpracování je tam opravdu dost a tentokrát jsem se po těch místech i pídila na internetu.
Myslím, že by si zasloužil filmové zpracování.

07.08.2015 5 z 5

Královská vášeň Královská vášeň Jennifer Blake (p)

Královský svůdce patří k mým oblíbeným příběhům, proto je pro mě docela zklamáním jeho "pokračování" v podobě lásek jejich dětí. V podstatě se tam nic neděje a milostná linka je též taková prazvláštní. Mám Blakeovou ráda - ale tohle se jaksi moc nepovedlo.
Asi pro mě nejhezčí scéna byla v podobě "tří ženských mušketýrek" bránících se pařížské lůze.

07.08.2015 3 z 5

Střežená zóna Střežená zóna Matthew Reilly

To co jsem od Reillyho chtěla, jsem také dostala. Akční jízdu, která mě od začátku do konce bavila. Jistě - příhodně zůstávají naživu ty správné osoby, některé sekvence přímo čiší neuvěřitelností. Ale nejsem odborník ani literární kritik, takže jsem si tu jízdu vychutnávala.
Navíc - co se mi u jeho knížek líbí - jsou doprovodné plánky a kresby.

29.07.2015 5 z 5

Statečná srdce Statečná srdce Ariana Franklin (p)

Bohužel tu nejedeme na 10 hvězdiček, takže hodnocení jsem krapet nadnesla - 70%
V první řadě jsem se musela odprostit od toho, že by kniha byla dílem Franklinové. Na stylistice je znát, že už ji psala především její dcera Samantha Normanová.
Jedná se vcelku o jednoduchý přímočarý příběh, vyprávěný ze tří pohledů - umírajícího opata, Maud - majitelky hradu Kenniford a malé lučištnice Pendy. Sice se příběh odehrává v dobách války o korunu mezi Štěpánem a Matyldou, ale tato válka je použita spíše jako kulisa pro příběhy "obyčejných" lidí, kterých se dotýkala. Čtení ubíhalo rychle, postavy mi byly sympatické, ale bohužel mi tu "cosi" chybělo. Možná plochost vyjadřovaných emocí - a svým způsobem až příliš utopický konec. Ale vcelku vzato - příjemné odpočinkové čtení na jedno odpoledne (pokud na to máte čas) :o)

29.07.2015 4 z 5

Prozření Prozření Kelley Armstrong

Čekala jsem, že se autorka do závěrečného dílu opře a nějak to celé uzavře. Zůstala však otevřená vrátka na případný spin-off či přímé pokračování série.
Všechny tři díly si drží stejnou úroveň - není znát žádný pokles, ale ani posun. Více méně se dvě třetiny knihy skoro nic neděje, ta třetí je akčnější, ale jak už jsem psala - rozhodně neodpoví na všechny otázky. Za mě byla asi nejhezčí scéna s Chloe a černým vlkem :o)
I když to vyzní ode mne jako kritika - tak faktem zůstává, že mi autorčin vypravěčský styl vyhovoval a neměla jsem problém si k postavám vytvořit vztah - zejména k Chloe, Derekovi a Tori.

03.05.2015 4 z 5

Volání krve Volání krve Nancy Gideon

Musím konstatovat, že je to díl od dílu lepší. Problém mám s tím, že zrovna v tomto zůstalo docela dost věcí nakousnutých - tajemný pronásledovatel - slizký PetitJohn - pouto mezi Maxem a Charlotte a dosah jejich a jeho schopností. Lze očekávat, že to autorka rozvíjí v dalších dílech - ale je otázka, jestli to v češtině vydají.

07.03.2015 4 z 5

Milenec z Vysočiny Milenec z Vysočiny Hannah Howell

Část děje, která se zabývá útěkem z vězení, utíká svižně, čtenář se i pobaví. Poté to akčně začne skomírat, dokonce i romantická linka mi zde přijde lehce natahovaná. Milenec z Vysočiny je příjemná oddechová četba, která neurazí, ale Howellová má určitě lepší kousky.

20.12.2014 4 z 5