cibulka 8 komentáře u knih
Všechny tři díly jsou super. Přečteno jedním dechem. Doporučuji číst všechny tři knihy hned za sebou, aby se v tom člověk nezačal ztrácet.
Nejlepší díl z celé série. Ještě o malinko lepší než jednička. Bohužel třetí díl už není tak povedený.
Ale i tak děkuji autorce za odvahu psát romantickou knihu o mafiánech z Ameriky...
Knížka by se dala přečíst za jeden či dva večery, ale to by byla chyba. Příběhy je třeba číst pomalu a nechat v sobě nějaký čas vstřebat poselství, které v sobě nesou.
Kniha se mi moc líbila. Co člověk, to jiný charakter, jiný pohled na stejnou věc.
Oceňuji i to, jak postavy z předchozích povídek, byly zakomponovány do povídek dalších.
V této knížce nenajdete žádné akční ani drastické scény (což vnímám jako plus) a přesto vás udržuje stále v napětí. Spolu s hlavním hrdinou se vám v hlavě rodí hypotézy, co a jak se stalo a kdo všechno v tom má prsty. Naprosto mě ale zklamal konec knihy, kde nedojde vlastně k žádnému rozuzlení. Proto dávám o hvězdičku míň.
Pohodové, příjemné, vtipné ... Proč ne?
Půjčila jsem si v knihovně na doporučení švagrové. Příběh však působil chmurně, Dawn neměla v životě žádné radosti, jen samé ponižování, šikana, podrazy.... Docela na mě při čtení padl splín...
Takovou osobní obnaženost jsem opravdu nečekala. při čtení jsem se dojímala, usmívala, slzela, divila ... občas jsem měla pocit, jakoby autorka vzala moje myšlenky, city a tužby a ztvárnila je na papíře.
Díky, Aňo!
Knížku si vybrala má dcerka jako odměnu za pololetní vysvědčení. Příběh se nám líbil - byl vtipný, dobrodružný, nic složitého. Přesně pro sedmi až osmileté děti.
Úžasná, úžasná kniha .... Vyprávění chlapce - snílka na mě dýchlo milou poetikou...
Knížka mě nadchla. Není to tak, že by se mi líbily všechny povídky, ale mnohé jsem hltala jedním dechem.
Velmi se líbí mé dcerce. Zvláště domácí strašidla ji velice zaujaly. Když nemůžeme nějakou věc najít, tak se to vždy svede na Zášupšáka ...
Moje dcera se smála od začátku až do konce. Velmi povedené vyprávění.
Krátké příběhy s jednoduchou zápletkou, přesně to pravé pro malé děti. A podle mě srozumitelnější než třeba Rumcajs, kde se používá spousta cizích slov.
Krásný příběh plný poetiky a klukovské fantazie. Četla jsem vydání z roku 1984 a potěšila mě slova jako "prauda", "zatouchat" nebo "vrdlouže".
Knížka se mi líbila i díky povedenému seriálu. Pod každou osobou už jsem si představovala konkrétní tvář herce, který postavu ztvárnil .Nezapomenutelná je pro mě např. Dagmar Havlová v roli maminky.
Zlotřilí banditi a mužný ochránce zákona... Jo, jo romantika z divokého západu... Mňam, mňam...
Tahle knížka je moje první setkání s T. Kubátovou. Prvně jsem ji četla před sedmi lety a stále se k ní vracím.
Raději bych si přečetla příběh o Jane, než o rozmazlené a hýčkané Emmě. Nicméně závěr knihy je opravdu krásný.
Knížka se velmi líbila šestileté dceři i mně. Já si příběhy větříčků, kteří nesmějí cucat větrové bonbony, pamatuji i z Večerníčku, namluveném Helenou Růžičkovou. Zatímco televizní zpracování mě moc nezaujalo, knížka je krásná, vtipná, úžasná....