čichačknih čichačknih komentáře u knih

Hra pro lvy / Jestřábí zátoka / Dvanáctý stupeň / Jezero duchů Hra pro lvy / Jestřábí zátoka / Dvanáctý stupeň / Jezero duchů Nelson DeMille

Z celé knihy mě zaujal snad jen příběh z Jestřábí zátoky. A to jen, že je to válečný příběh.

17.11.2024 5 z 5

Eichmann v Jeruzalémě: Zpráva o banalitě zla Eichmann v Jeruzalémě: Zpráva o banalitě zla Hannah Arendt

Děj knížky se odehrává nejprve v okupovaných územích Německé říše a poté skokem do Argentiny a poté v Izraeli. Je to vyprávění jak chytli a odsoudili Adolfa Eichmanna za zvěrstva co páchal on a jemu podobní. Jestli vše bylo správně to nechť určí čas. Za mě to bylo správně. Je pravdou, že né všichni byli potrestáni. Bohužel více jich uniklo trestu a dnes již není síla je soudit. Brání nám v tom morálka a výčitky svědomí.
Škoda, že se toto nečte na základních školách. I když učitelé teď nedávno měli školení v Terezíně a dostali podklady pro následné učení školáků.
Za mě je to silný příběh a výsledek byl správný i když nedostatečný.

22.10.2024 5 z 5

Adresát neznámý Adresát neznámý Kathrine Kressmann Taylor

Hodně silný příběh jak může být ukončeno přátelství v pomatení smyslů a rozdílů na vnímání světa okolo sebe a také jak vykonat zadostiučinění se zlem v životě. Nechť každý ať moralizuje, ale pokud nebyl v té samé situaci tak nemá právo hodnotit. Za mě je to silný příběh tak málo stránek a tam hodně napsáno.

06.10.2024 5 z 5

Pravidla sýrárny Pravidla sýrárny Michael Paterniti

Krásný dobrý den Vážené čtenářky a Vážení čtenáři,

udělal jsem chybu a nejdříve jsem si přečetl pár recenzí a zpráv ohledně této knížky (byla to chyba).
No a začal jsem číst. Po doporučení v rodině, že prý je to super knížka a hlavně ten příběh. Popravdě prvních několik stránek či kapitol jsem přemýšlel o tom, že ji odložím. Naštěstí jsem to neudělal. Ano strašně dlouho jsem ji četl, protože mi tam vadili různé odbočky od příběhu a vysvětlivky. Ale včera jsem ji dočetl a musím napsat, že příběh byl strhující a krásný. Ano byl tam podvod na Ambrosia. Ale byl to vůbec podvod. Nebyla to slepá důvěra slušného člověka, kterému stačí podání ruky a slovní příslib, že mu nikdo neublíží. Bohužel narazil na dvě dravé šelmy, které zneužili duši slušného člověka. A díky tomu bohužel utrpělo dlouholeté přátelství dvou kamarádů Ambrosia a Juliána. Je tam jedno velké kdyby na obou stranách, kdyby Ambrosio dal vědět Juliánovi v době podepsání smlouvy a kdyby Julián dal vědět v době podepsání smlouvy. Tak to mohl být jiný příběh. Ale kdyby, kdyby... Za mě je to hodně silný příběh. Ale nakonec asi můžu napsat, že od autora si asi další knížku nepřečtu, protože mi nesedí jeho styl vyprávění. Možná se něco ztratilo v překladu... netuším.
Rozhodně knížku prodávat nebudu. Nechám si ji. Je pěkně vyrobená, papír krásně voní. Jen škoda, že Jota nezainvestovala do látkové záložky. Jinak tiskárna v Českém Těšíně umí vyrobit krásnou knížku a je tam vidět lidský um. David

27.07.2024 5 z 5

Cestující Cestující Ulrich Alexander Boschwitz

Opravdu silný příběh. Hodně jiný než běžně čtu, ale přišel mi tak trochu nedopsaný děj. Uvidíme ještě se mi to rozleží v hlavě a dám tomu čas.
Jinak samotná knížka dobře vyrobená. Líbila se mi šitá vazba a látková záložka. Přebal knihy byl také dobrý. David

08.06.2023 5 z 5

Červený sníh Červený sníh Günter Hofé

Zajímavě napsaný příběh. Narazil jsem na knížku vydanou v 1983 v tisku Naše vojsko a bylo tam docela hodně překlepů. Ale i tak se to dalo číst. Neříkám, že se to nemohlo stát. Ale bohužel nebyla to většina a škoda, že si to válečníci neuvědomili dříve. A ano znám historii a znám i ty pokusy sesadit Hitlera a snahy zvrátit válku. Co se mi na knížce opravdu líbilo tak kresby v knize od Zdeňka Filipa.

14.05.2023 5 z 5

Nadějné vyhlídky Nadějné vyhlídky Charles Dickens

Pamatuji si, že ve škole mě tento román nutili číst a nic jsem z toho neměl. Prostě k tomuto románu se musíte dožít, protože v mladém věku plno částí příběhu nechápete nebo si jej vykládáte špatně. Jsem rád, že jsem si tuto knihu našel hodně starou. Výtisk byl v roce 1965. Jsem rád, že jsem se k této knížce vrátil. Příběh stojí za to.

10.02.2023

Židovský policejní klub Židovský policejní klub Michael Chabon

Zdravím Vás čtenářky a čtenáři,

od tohoto spisovatele jsem dostal tuto knihu "Židovský policejní klub". Byla moje první a asi poslední. Vybral jsem si ji podle názvu a čekal jsem zajímavý děj. Popravdě moc zajímavé to nebylo a špatně se mi knížka četla. Několikrát jsem ji odložil a několikrát jsem se k ní vrátil. Nakonec s přestávkou jsem ji četl půl roku.
David

21.12.2022 2 z 5