crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

Mischling Mischling Affinity Konar

Kniha mě velice zaujala svou anotací na příběh dvojčat - sester Stáši a Perly, které se dostali k doktoru Mengelovi. Druhá světová válka byla velice krutá a Josef Mengele bezcitný sadista, který prováděl pokusy na lidech. Nejenže dvojčata vystavoval různým infekcím a nákazám, trápil hladem, ale také jim fyzicky ubližoval. Příběh Stáši a Perly ukazuje na sesterskou lásku a na to, jak obě dvě mají stejné myšlenky a cítí bolest té druhé. Stáša je velmi chytrá a hudebně nadaná, ale také zasněná dívka s velkou fantazií, která má svůj plán. Naproti tomu Perla je realističtější a najde si v Mengeloho ZOO přítele. Má taneční nadání a proto ve volných chvílích tančí. Bohužel Mengele je opravdu krutý a jejich sny a naděje na budoucnost svými pokusy zničí. Obě dvě si ponesou doživotní následky nejen psychické, ale i fyzické. Je na denní pořádku, že dětem lije horkou vodu do uší, lije jim chemikálie do očí, aby jim zmodraly, láme jim nohy, ruce a zavírá je do klecí. Šije dvojčata k sobě, vyoperovává dělohy ženám, vraždí miminka a spoustu dalších ohavností. Ač je kniha velmi barvitě napsaná a popisuje opravdu hodně, už nikdy se k ní nevrátím...

29.09.2019 5 z 5

Jádro Slunce Jádro Slunce Johanna Sinisalo

Velice zvláštní kniha popisující ideální svět pro muže. Státní režim produkuje čisté eloje - poslušné manželky, které se vzorně starají o svůj vzhled, domov a v neposlední řadě o manžela. Hlavně o manžela. Morlok - zmetky jsou sice inteligentní ženy, ale musí být vyhlazeny. Není pro ně místo. Manna je čistá eloje - poslušná dívka vdavekchtivá. Vanna sice vypadá jako eloje, ale duší je morlok. Je velice chytrá a proto musí předstírat, že je eloje, ale doma si čte chytré knihy a dělá si co chce. Také je zapletena do nelegálního obchodu s chilli a sama je závislá. Oporou je ji její přítel, který ji obstarává dávku. Závěr mi přišel trochu komický.

22.08.2019 3 z 5

Ekonomie dobra a zla Ekonomie dobra a zla Tomáš Sedláček

Velice zajímavé čtivo. Kniha láká na ekonomii dobra a zla, ale také se věnuje filozofickým otázkám. Autor se věnuje historii ekonomie a probírá starý i nový zákon a dále pokračuje až do současnosti. Zaobírá se např. i tím jaký má užitek žena kojící své dítě. Velice zajímavé pojetí ekonomie. Opravdu velmi těžká četba, ale když se tím vším člověk prolouská, tak si může zatleskat. Zaujaly mě i citáty, kterých je v knize opravdu plno. Autor měl s knihou velkou práci a zvládl to s grácií.

09.08.2019 5 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Velice mile a krasne napsana knizka s roztomilymi ilustracemi. Annie v nem v podstate popsala svuj zivot od detstvi az po soucasnost. Jak zila s maminkou u prarodicu, jak bojovala s anorexii a hlavne jak zacala chodit s Lukasem a zacali cestovat po svete. Pise o tom, jak to neni vsechno zalite sluncem a ze vsechno neni tak perfektni jak to na prvni pohled vypada. Velice mila a inspirativni kniha.

01.08.2019 4 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Těšila jsem se na dílo od českého spisovatele a ano předpokládala jsem, že tam bude hodně sexu a magie, ale přesto mě dílo překvapilo. Je to napsané trochu jednoduše prostě ratatatata a bum a bum a pak ty prostitutky.. Vlastně s ní nechci spát, ale ten dole se hlásí o slovo... Byla jsem z knihy opravdu velmi překvapená a mám z toho takové divné pocity. Očekávala jsem asi něco méně syrového. Kdyby to autor rozebral více dopodrobna a popsal magii, tak by to bylo asi zajímavější.

Příběhy mi přišly takové syrové, ale bude to pravděpodobně tím, že to psal chlap. Je to spíš takové panské čtení s nádechem erotiky a perverzností. A těch prostitutek...

27.06.2019 3 z 5

Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Depresivní. Opravdu depresivní kniha od začátku do konce. Ta kniha je hrozně negativní, měla jsem z ní pocit beznaděje a chtělo se mi křičet: "Už se na něj vys**!" Někteří chlapi jsou opravdu bezpáteřní hovada, která umí jenom ženu využívat - psychicky, fyzicky i finančně a ještě ji mlátí. Bohužel hlavní hrdinka se opravdu "zamiluje". Bohužel i z okolí znám jaké to je, když se žena zamiluje a má klapky na očích. Najednou člověk nevnímá ani to, že má nějaké děti a příbuzné. Myslím se, že je to ale i povahou ženy, že si tak moc přeje být s chlapem, že mu prostě všechno odpustí a vnímá jenom ty pěkné věci - snídaně do postele, lichotky apod. Smutné na tom je, že je to v podstatě ze života autorky Simony Monyové a z toho mrazí. Je to jako její poselství, které z jejich knih vyzařuje a říká nám ať si dáme pozor a nedopadneme jako ona...

05.11.2018 3 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Kniha se mi velmi líbila. Má velice zamotaný příběh o služce Marii, ale svým způsobem všechno dobře dopadne. Tak trochu pohádkový příběh. Je tam několik hlavních postav, které mají také svůj vlastní příběh. Služka Augusta, kočí Robert. Dcery pánů Kitty a Elizabeth. Poukazují na to, jak bylo v dřívějších dobách důležité se brzy provdat a hlavně dobře. O tom, jak spolu sestry soupeřily a jedna záviděla druhé. Jak se Kitty vydá do Paříže a uteče se svým milým. Jak Elizabeth intrikuje proti své sestře a mezitím ji přebírá nápadníka. Jak to má těžké služebná, která čeká dítě a milý si ji odmítá vzít - v závěru také zajímavé rozuzlení. Marie se také dozví konečně celou pravdu o své rodině, rodičích a hlavně o tom, jak ji celý život obelhávali a nemusela nikdy skončit v chudobinci, kdy lidé nebyli zlí a chamtivý.

17.03.2018 4 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Zajímavé počtení. Líbilo se mi, jak se příběh najednou vyvíjel a jak se s tím hlavní hrdinka poprala. Velice emotivní příběh. Co když se probudíte a člověk, kterému nejvíce věříte Vám spoustu let lže o tom čím jste a o celém Vašem životě. Viděla jsem i zfilmovanou verzi s Nicol Kidman a nebylo to tak špatné.

14.10.2015 5 z 5

Poznej sám sebe Poznej sám sebe Jiří Kuchař

Poznej sám sebe - svoje fyzické, psychické a mentální schopnosti na vědomé i nevědomé úrovni. V knize jsou zaznamenány různé nadpřirozené schopnosti a různé dimenze reality. Knihu mi věnovala sestřenice, která bohužel již není mezi námi. Ale určitě je mi velkou inspirací - jak kniha, tak ona. Velká bojovnice, která se nevzdávala, ale stejně ji ta potvora porazila...

"Pusť se do čehokoli, co můžeš udělat aneb o čem sníš, že dokážeš. Smělost má v sobě ducha a moc a kouzla."

"Lidi nemůžeme naučit ničemu, dá se jim pouze pomoci, aby všechno objevili ve svém nitru."

"Můžeme víc, než víme. Ačkoli všechno není dovoleno, všechno je možné."

Děkuji

11.07.2023 4 z 5

Kdo bydlí v lese? Kdo bydlí v lese? Sonia Baretti

Krásné ilustrace s roztomilými zvířátky. Rozvíjí dětskou představivost. Zatím nejoblíbenější knížka.

20.09.2022 5 z 5

Bernardýn na provázku Bernardýn na provázku Ludvík Středa

Poněkud netypické houpánky a vymýšlenky.. tohle si musí každý přečíst sám za sebe..

20.03.2022 2 z 5

2 klasické pohádky 2 klasické pohádky Karolína Schwarzová

Nádherné klasické pohádky a ještě nádhernější ilustrace. Kniha obsahuje velmi velká písmenka a je proto vhodná i jako první čtení.

Po dlouhé době jsem si přečetla krásné pohádky...

01.01.2022 5 z 5

Péče o novorozence a kojence Péče o novorozence a kojence Martin Gregora

Jednoduše napsaná příručka pro matky prvorodičky. Obsahuje všechny základní informace v péči o miminko. Je plná různých typů, kterými se můžeme řídit.

19.11.2021 5 z 5

Škola byznysu Škola byznysu Robert T. Kiyosaki

Jednoduše a stručně napsaná kniha o byznysu. A návod jak se stát bohatým a úspěšným a jít si za svými sny. To že v zaměstnání nikdy nemůžeme zbohatnout víme asi všichni, ale nikdo Vám neřekne jak vystoupit z komfortní zóny (stálý plat) a jít podnikat nebo investovat. Určitě je tato kniha velkou inspirací.

04.09.2020 4 z 5

Tantrický orgasmus pro ženy Tantrický orgasmus pro ženy Diana Richardson

Zajímavý pohled na uvolnění svého ženství a celkově svého těla a dosažení orgasmu. Jsou zde názorně vyobrazeny i vhodné pozice při sexu. Je zde detailně popsán sex v těhotenství, po porodu i v menopauze. Jedna kapitola se věnuje i homosexuálním párům.

25.07.2020 4 z 5

Tudorovci - Králové a královny Tudorovci - Králové a královny Alex Woolf

Skvěle napsaná kniha o nejvýznamnější dynastii v Anglii. Od Jindřicha VII a VIII. až k nejslavnější panovnici Alžbětě I. Velmi jednoduše shrnuta vláda těchto slavných panovníků, nejdůležitější životní i politické události a nejslavnější bitvy. Brutální soupeření o trůn, budování prosperující a bohaté Anglie.

17.07.2020 5 z 5

Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Kouzelný příběh o lidech, kteří mají své předsudky i své tradice. Obálka vypadá na pěknou dětskou pohádku, ale opak je pravdou :) spíš je to young adult.

14.07.2020 5 z 5

Vzestup raketových dívek Vzestup raketových dívek Nathalia Holt

Hodně zajímavý příběh o výjimečných dívkách, které byly ve své době neobyčejné a průlomové. Jednalo se o ty nejlepší matematičky, kterým velela Helen. Vše počítaly rovnice pro vzestup raket do vesmíru (družic). Všechny chodily s radostí do práce a byly tam do večera, protože v tom viděly vyšší smysl svého života. Třískala se v nich kariéra s mateřstvím a neměly to lehké skloubit.

01.06.2020 5 z 5

Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Kniha o tom, jak pochopit psí duši a pana Rudolfa Desenského. Překvapil mě úvod o jeho životě, kde jsem se dozvěděla informace o jeho dětství a to co p. Desenského formovalo až k psychologovi psů. Překvapujeme mě jeho touha napravit všechny agresivní psi a ikdyž ho pokoušou, tak to nevzdává a převychovává je. Z některých kapitol si určitě vezmu spoustu informací a praktik, které můžu použít na svém psovi. Překvapilo mě spoustu informací o chování psů, kteří se "polidštili" a umějí se přetvařovat stejně jako my lidé. Hned jsem si vzpomněla na jisté situace, které nastaly s naším psem a můžu potvrdit, že to souhlasí. Bohužel asi nemám tak pevnou ruku jako pan Desenský a mám doma rozmazlenečka, ale je hodný a mazlivý a to mi stačí ke štěstí. :)

03.02.2020 5 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Velice vtipná povídka o skvrnách, magií, čtení budoucnosti a spoustu nevysvětlitelných událostí. Jak se z rebelky, která od mládí škemrala o peníze stala honička a nakonec věštkyně, která vidí aury. Takový konec jsem si popravdě nepředstavovala, ale velice mě pobavil svou originalitou.

25.06.2019 4 z 5