crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Neskutečná nálož emocí, lásky, citu, beznaděje... tohle všechno kniha obsahuje... To, že se dva lidé milují ještě neznamená, že spolu zůstanou navždy a šťastní. Nekonečná honba za dítětem a nenaplněná mateřská touha dokáže udělat pěknou neplechu. Tak od půlky knihy jsem jen plakala a nešlo to zastavit... jen pláč, pláč, pláč jako hlavní hrdinka. Pláč, když se nikdo nedívá, pláč ve sprše. Strašně mě to mrzelo, bolelo a prožívala jsem to s ní. Ta bolest nejde ničím vypudit. Prostě tam je a nejde se ji zbavit. Kdo nezažije, tak tohle nemůže pochopit.

"O co jsem přišel, zatímco jsi spala?"
"Zdálo se mi o nás."

"Ještěže uplyne celých pětadvacet let, než si tuhle básničku přečteš, protože jakmile budeme svoji, už tě z tohohle svazku nikdy nepustím. Jsem jako Hotel California Grahama můžeš milovat, kdykoli se ti zlíbí, ale nikdy nesmíš odejít."

"Doufám, že si vybereš tu cestu, která tě učiní šťastnější. I když to nebude volba, kterou bych byl schopen milovat, budu pořád milovat tebe. Ať už budu součástí tvého života, nebo ne. Zasloužíš si být šťastná víc než kdokoli, koho znám."

"Slibuji..."

03.10.2021 5 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Nemám slov. Jsem z knihy neskutečně dojatá. Jak rozhodnutí v jeden večer může ovlivnit celý nás život.

"Věřím, že jsem k něčemu předurčena. Že my všichni jsme k něčemu předurčeni. A věřím, že vesmír nebo Bůh, nebo jak to chceš nazývat, nás drží na správné cestě."

"Jestli existuje nekonečné množství světů, nevím, čím jsem si zasloužila, že jsem měla takové štěstí a skončila v tomhle.
Možná, že někde existují jiné mé životy, ale já si neumím představit, že bych byla v nějakém jiném tak šťastná, jako jsem právě teď, dnes.
Myslím, že i když možná existuju v jiných vesmírech, žádný není tak dobrý jako tenhle."

"Vím, že mohou existovat světy, ve kterých jsem se rozhodovala jinak, a to mě dovedlo někam jinam, k někomu jinému. A srdce mě bolí pro každou verzi sebe sama, která neskončila s tebou."

"Teorie mnohovesmíru. A ta říká, že všechno, co je možné, se stane. To znamená, že když si hodíte mincí, padne panna i orel. Ne panna, nebo orel. Pokaždé, když hodíte mincí a padne panna, nacházíte se prostě ve světe, kde padne panna. Ale existuje ješt2 jiná vaše verze, která vznikne v té vteřině, kdy hodíte mincí a vám padne orel. Každou vteřinou každého dne se svět dál a dál štěpí na nekonečné množství paralelních světů, kde všechno, co se může stát, se děje. Existuji miliony, biliony nebo biliardy různých verzí nás samotných, které prožívají důsledky našich rozhodnutí. K čemu se chci dostat: Vím, že možná existují světy, ve kterých jsem se rozhodl jinak, a to mě přivedlo někam jinam, k někomu jinému. A mě bolí srdce pro každou verzi sebe sama, která neskončila s tebou."

10.04.2021 5 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Franka přemýšlí o svém životě a již nemá pro co žít. Všichni, které měla ráda jsou mrtví. Náhodou objeví zraněného parašutistu a snaží se o to, aby přežil..

Velice příjemný příběh o pravdě a lži, o odhodlání, záchraně lidského života a smyslu života..

01.01.2021 4 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Tak tohle pro mě bylo úplně něco nového a inspirativního. Tara je v nezáviděníhodné situaci se svým nesnesitelným šéfem, který ji bombarduje e-maily ve dne v noci. Přestože práci potřebuje, tak zvažuje odchod, protože už díky práci přišla o veškerý soukromý život. Trošičku mi to připomíná Ďábel nosí Pradu :) Těším se na další knihy od této autorky :)

04.10.2020 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Kniha o spánku a nespánku hlavní hrdinky, která najednou zjišťuje, že žije život pro druhé a to co ji dělalo radost již nepraktikuje. Svou nespavost proto využívá pro svůj osobní rozvoj a je to její tajemství. Najednou se cítí lépe a vnímá i sebe samu krásnější. Ale je v tom sama. Nikdo se o ni nezajímá a nikdo si ničeho nevšímá. Konec mi ke knize pasuje.

15.08.2022 5 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Brilantní kniha. Na začátku byl pomalejší rozjezd, ale závěr mě dostal.

"Úspěšný život je život prožitý v souladu s tím, co si sami přejeme, ve kterém jsme vždy jednali v duchu svých hodnot a vydali ze sebe v tom, čemu jsme se věnovali, to nejlepší, aniž bychom porušili harmonii a tím, čím jsme."

"...tváří v tvář náročné výzvě se maximálně soustředíme na to, abych ze sebe při tom, co děláme, vydali to nejlepší. Když tak učiníme, přinese nám to skutečné uspokojení. Je to jedna z podmínek, aby nám naše činy přinesly pocit naplnění."

"Člověk se sebou v životě nesmí nechat mávat. Nikdy v ničem nesmím ustoupit."

"Začínal pro mě nový život a odteďka to bude můj život, plod mých rozhodnutí, váhání, strachu z odsouzení ostatními, z toho, že něco nedokážu, že mě nikdo nebude mít rád. Každý okamžik budu prožívat v souladu se svým svědomím se sebou samým a se svými hodnotami. "

"...nebudu zapomínat na to, že nejlepší dar ostatním je moje vlastní rovnováha. Potíže budu přijímat jako zkoušky, které musím absolvovat, jako dary, které život přináší, aby mi ukázal, co všechno se musí na své cestě kupředu naučit. Už nebudu obětí událostí, ale účastníkem hry, jejíž pravidla se odhalují kousek po kousku a jejíž vyústění zůstane navždy zastřeno rouškou tajemství."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moc mi chybíte. Děkuji za to jací jste byli a co všechno jste spolu v životě dokázali. Vše co jste si v životě přáli, se vám splnilo a došli jste svého naplnění...

20.04.2021 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Začátek byl zase takový nijaký. Tato kniha je podstatě první díl, kde je vše vysvětleno o počátcích sil. Ti nahoře se připravují na to až bude tento svět minulostí a oni se musí na ten den připravit. Proto se snaží vybudovat sila a připravit se na tu katastrofu, která možná propukne. Donna probouzí z hibernovaného spánku. Vše je rozmazané, ale jede podle manuálu. Má deprese a je mu špatně. Přesto veškeré krize zvládá dobře. Když přestane něco v silech fungovat, tak ho prostě..... Brzy však zjišťuje, že nic není tak jak má být. Hledá svou ženu a neustále se kolem něj hledá Anna. Neustále přemýšlí nad plánem záchrany lidstva. Postupně nachází více a více odpovědí na své otázky a vůbec se mu to nelíbí. Není však jediný, kterému se na silech a záchraně lidstva něco nezdá a vezme spravedlnost do svých rukou....

01.11.2020 4 z 5

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Egypťana Sinuheta jsem četla dvakrát. Poprvé někdy v 11 letech, ale v té době mě kniha tolik nezaujala, ale přesto jsem ji přečetla. Nyní jsem ji po letech znova přečetla a přišla mi úžasná. Bohatý příběh, je napínavá a hlavně knihy s historickým příběhem miluji. Opravdu jsem ráda, že jsem ji znova po letech otevřela a ponořila se znova do hloubek této knihy.

21.06.2016 5 z 5

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Kniha mě dojala. Nechápu jak to Emma zvládla. Jak ztrátu Jesse, tak jeho návrat mezi živé. Je to jedinečné a neuvěřitelné téma.

"Myslím si, že když se znova zamilujete, vzdáváte se, byť jen trochu těch, které jste milovali dřív. Ale nic se tím nevymaže. Nemění to nic na tom, co jste kdysi měli. Dokonce to ani nenecháte tak daleko za sebou, abyste si to okamžitě nevybavili, abyste se k tomu nemohli vrátit jako ke knize, kterou jste rozečetli před dlouhou dobou. Vzpomenete si hned, jak jste se tenkrát cítili."

"Pravá láska nemusí vždycky vydržet. Nemusí být vždycky na celý život."

"Je to komplikované, milovat, když máte zlomené srdce. Je to bolestné a nutí vás to být k sobě upřímní. Musíte usilovněji pracovat na tom, abyste našli pro své pocity vhodná slova, protože nezapadají do žádných předem připravených škatulek."

"Vždycky Tě budu nosit ve svém srdci, ale nemůžu už na svých bedrech nést to, že jsem Tě ztratila. Jinak už nikdy v životě nenajdu radost. Rozpadnu se pod tíhou vzpomínek na Tebe."

11.04.2021 5 z 5

Lucifer a Markétka Lucifer a Markétka Kristýna Freiová

Velice smutný romantický příběh. Lucifer a Markétka, jak asi takové spojení může dopadnout... Není to jen příběh o lásce, ale o životě a pohled na něj z jiné perspektivy. Jak k nám promlouvá osud a co všechno lze nebo nelze ovlivnit naším jednáním, protože vše je dané a nezměnitelné. Jak matka obětuje svůj život a lásku ve prospěch svého dítěte, aby mohlo žít a byl výjimečný. Jak otec obětuje svůj život, aby mohlo žít i za cenu, že ho nikdy nepozná...

"Jen se na něj podívej, je opravdový. I kdyby si jeho jméno neměly připomínat generace, i kdyby nedošel lidského uznání a slávy, i když prožije docela všední život bez zástupu obdivovatelů, bude to můj syn, můj a její a to stačí."

04.04.2021 5 z 5

Prach Prach Hugh Howey

Já ten poslední díl prostě musela přečíst. Musela jsem vědět, jak to všechno dopadne. Opět je tady spousta mrtvých. A opět je všechno na bedrech Juliette, která je jak chodící opravář a
vynálezce všeho. Juliette se snaží zachránit své kamarády ze sila 17 a snaží se k nim dostat co nejdříve. Všichni spolu komunikují pomocí vysílačky. V jejím vlastním sile však někteří nesouhlasí s jejími rozhodnutími a jsou naštvaní. Jak dlouho ještě vydrží silo 18 bez nepokojů? A ze sila 1 se jim ozývá ten záhadný pán, který ji tak štve... z konce jsem byla trochu na rozpacích. Autor je mistr manipulace s lidmi a jejich životy... Silo 1 si hraje na boha..

02.11.2020 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Kniha to byla dobrá. Celé se to točilo ohledně vraždy Amandy a v podstatě každý je podezřelý. Na každého policie něco najde. Spíše je to trochu detektivka než thriller. Očekávala jsem více napětí a více psychologické akce.

Tak od půlky knihy jsem trochu tušila kdo bude vrahem.

30.10.2020 3 z 5

Risk Risk Elle Kennedy

Tak tento díl mě nadchl. Předchozí díl se Summer mě úplně nezaujal a nechtěla jsem dále pokračovat v sérii. Ale byla by to velká škoda. Brenna byla fakt skvělá a co potom Jake. Opravdu mě to s nimi bavilo od začátku do konce :)

01.07.2020 5 z 5

Tma mezi hvězdami Tma mezi hvězdami Atticus (p)

První kniha přečtená od Atticuse a hned mě velmi zaujala. Jedná se o jednoduché krátké básně převážně o lásce...

"Ztratila sebe v něm, a když odešel, nastalo veliké znovunalézání."

"Tolik milostných dopisů napsaných do větru, že když se stromy pohnuly, viděla v nich jen jeho."

"Přežila jeho lásku a na řeřavých uhlících, které po sobě zanechal, zažehla mocné plameny své budoucnosti."

26.09.2021 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Velice příjemná oddychovka. On Bohatý a slavný a ona chudá workoholička, která pracuje a studuje zároveň a nemá žádných oddych ani relax. Jde si za svým cílem a nemá čas na lásku. On utíká před novináři, kteří mu nedají pokoj a chce se někde ztratit a schovat.

13.11.2020 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Při četbě prvních kapitol jsem knihu chtěla odložit. Bylo to depresivní a nezáživné. Proběhlo několik čištění, několik vražd a to vždy, když jsem si někoho oblíbila. Všechno začíná být záživné, když se starostka snaží jmenovat svého nástupce. Toho, kdo svědomitě bude vést toto silo a bude potlačovat neúspěchy. Juliette je osobností a hlavní postavou této knihy. Je velice inteligentní, mechanicky zručná a tvrdohlavá. Místo, aby žila se svou rodinou, tak dobrovolně tráví svůj veškerý čas ve strojovně a utahuje šrouby na generátoru, který udržuje celé silo v chodu. Proto je pro ni veliké překvapení, když ji osloví lidé z vedení s nabídkou. Vše se však dále zamotává a ona se snaží všemu přijít na kloub. Proč umírá tolik lidí, proč má pocit, že jim IT oddělení něco tají...

01.11.2020 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Nápad dobrý. Konec strašný. Nejvíc se mi líbil příběh Rebecky a Karolíny. Zbytek byl takovej dopočtu a ke konci až nezajímavý - třeba Alena, Magda, dobrovolná babička. Zatím je to první kniha od této české autorky a už chápu, že ji někdo miluje a někdo nenávidí.. Ocenila bych víc příběhu u prvních dvou, třech hlavních postav. S těmi penězi to bylo taky trochu zamotané, ale natolik. Nikola mi byla děsně nesympatické, ale bohužel i takové "děti" jsem poznala, tak chápu její chování, kterým na sebe snaží upoutat pozornost.

30.09.2020 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Naprosto skvělá kniha. Vůbec nechápu, jak ji někdo může dát nízké hodnocení. Margo je nevyrovnaná, ale zato naprosto geniální dívka, kterou její nápady přivádějí do velkých problémů. Rodiče už nad ní zlomili hůl a v podstatě mi přišlo, že už ji ani nehledají, protože už je plnoletá a může si dělat co chce. Q se s ní zná od malička, ale časem se odcizili, až do oné noci, před jejím útěkem, kdy ji pomáhá s jejím plánem. Poté co Margo zmizí, nachází její drobečky a chce ji najít. Ikdyž někde ve skrytu duše tuší, že již nebude mezi živými.... Jsem ráda, že podle knihy natočili i film a jdu se na něj podívat :)

02.08.2020 5 z 5

Maminka Maminka Jaroslav Seifert

Krásná poezie, kterou jsem si přečetla v zrovna nelehkém období. Básně mi přišly smutné a depresivní.

28.07.2020 4 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Detektivky moc nečtu, ale tahle je skvělá. Napětí od začátku do konce. Strašně mě zaujalo, jak se z ničeho nic mohl někdo probrat ve vězení a říct si, že přestane fetovat. Prostě to v sobě opravdu zlomit a říct si ne nechci díky. Nejsem si popravdě jistá, jestli je tohle opravdu možné. Hlavně mě opravdu zaujalo, jak bývalý vězeň chce konečně spravedlnost a vše bere do svých rukou. Prohnilost policie skrz na skrz z knihy jenom tryská. Zvládne to však Sonny ustát? Bude mít klid? Potká své štěstí?

03.01.2019 5 z 5