Cryptkeeper Cryptkeeper komentáře u knih

Rosie Rosie Jan Hlubek

Malá,nenápadná knížečka. Pro milovníky R.L.Stina,Breziny apod. nutnost do sbírky. Příběh je svižný,není to nic nového,ale i tak nastolí pěknou dávku napětí,při kterém se člověk nenudí. Za mě paráda,která na trhu už dlouho chyběla :)

10.03.2021 4 z 5

Madame Okta Madame Okta Darren Shan (p)

Srdcovka,která odstartovala jednu z nejzásadnějších knižních sérií mého života. Není potřeba více slov,tak neváhej a ponoř se také do tohoto úžasného světa :)

12.08.2020 5 z 5

Tichá hrůza Tichá hrůza Tomáš Korbař

Popravdě jsem čekal trochu větší napětí a mrazivou atmosféru,které se mi bohužel nedostalo. Dost povídek bylo nezáživných a brzo mě začaly nudit.

29.06.2020 3 z 5

Ohnivý drak Ohnivý drak J. R. Castle

Skvělý a napínavý příběh. Kniha vás rychle uvede do děje,má svižné tempo,zajímavé charaktery a vše šlape,jak má. Určitě se těším na další díl :)

29.06.2020 5 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Na knihu jsem se strašně těšil,začátek skvělý,napínavá a tísnivá atmosféra mě nutila knihu číst dál a dál. Bohužel od poloviny se to zlomilo,děj začal být zmatený a přeplácaný,napětí sláblo a nad koncem jsem jen kroutil hlavou.

29.06.2020 3 z 5

Stíny mezi námi Stíny mezi námi Martin Rousek

Kniha začala skvěle! Ponuré lesy,záhadná vesnička,mysteriozno na každém kroku. Ke konci mě trochu z napětí vytrhly menší flashbacky,které nicméně knihu určitě nekazí. V tomhle věku napsat něco takového,velká poklona autorovi a těším se na další počiny! :)

10.06.2020 4 z 5

Poslední dny Jacka Sparkse Poslední dny Jacka Sparkse Jason Arnopp

Tohle mi nějak nesedlo. Nezáživné,zvláštně napsané. Kniha se sice rychle četla,ale jediné,co mi dala,bylo zklamání a nuda.

12.05.2020 1 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Faja jemně a pozvolna navazuje na události předchozího dílu. Čtenář je po chvilce opět vtažen do děje a hltá stránku po stránce. Celá kniha epicky vrcholí a napětí se dá téměř krájet. Už se nemohu dočkat třetího dílu! :)

27.04.2020 5 z 5

Londýn – ohnisko hrůzy Londýn – ohnisko hrůzy Jason Dark (p)

Tak tohle byl slušný úlet,co ve finále neměl hlavu,ani patu.

22.04.2020 3 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Mistr ve svém oboru ! Už dlouho se mi nestalo,aby se mi nějaká kniha dostala takhle pod kůži. Mrazivé,plíživé,hrůza si mě omotala a nutila mě číst dál a dál. Čím více jsem odkrýval tajemství Čebraťě,tím více Strach sílil !

18.04.2020 5 z 5

Almuric Almuric Robert Ervin Howard

K tomuto klenotu jsem se dostal v dobách,kdy na naši Zemi vrhl temný stín Koronavirus a zároven vyšel "Doom Eternal". Takže karanténa a v ní nepřetržitý herní masakr. Co si k tomu přát více,než otevřít tuto "Macho" knihu,kde hrdina je dost možná pokrevním bratrem Chucka Norrise,všude je krev,střeva,válka,prsa,umírající tvorové všech možných ras,další prsa a k tomu všemu krásně popsaný,drsný a syrový svět. Za mě legendární jednohubka svého druhu ;)

24.03.2020 4 z 5

Dítě tmy Dítě tmy Miroslav Pech

Drsné,syrové,ponuré. Chvílemi mi to připomínalo Ready Player One,co se týče filmových a knižních vsuvek (velice vytříbených a za mě skvělých). I tak mi přišlo ale škoda,že tam nebylo více sblížení s hlavníma postavama. Bylo to celkově takové chladné,když někdo zemřel,tak to ve mě nic nezanechalo. Jinak ale parádní jednohubka.

20.03.2020 4 z 5

Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Fuuu tak ale tohle? Oficiálně prohlašuju,že pan Aleš se tímto dílem může téměř rovnat R.L.Stinu a jím podobným ve světové špicce tohoto žánru. Mělo to spád,skvěle napsané,neskutečně chytlavé a živé. Takhle si představuju knihu,co vtáhne do děje a nepustí. Za mě objev roku 2019! :)

12.03.2020 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Po delší doba kniha,která si mě po pár stránkách totálně získala a vtáhla k sobě. Postavy skvěle napsané,má to spád,svět působí originálně a já si tak užil skvělou "fantasy" jízdu. Co mě trochu mátlo byly narážky na evropská města,které mě z toho fantasy světa trochu odtáhly jiným směrem,ale to je nejspíš čistě jen můj problém. Každopádně skvěle napsaná a krásná kniha :)

06.03.2020 4 z 5

Z neznámého světa a další příběhy Z neznámého světa a další příběhy Erik Kriek

Parádně vybrané příběhy. Naprosto úžasná kresba,která umocnuje atmosféru,kterou jsem si v Lovecraftových knihách vždy představoval. Tohle si prostě zamiluješ :)

16.05.2019 5 z 5

Knihy magie Knihy magie Neil Gaiman

Eh,počkej chvilku,počkej..dej si pivko nebo víno,zahod' telefon,odpoj televizi,pohodlně se posaď,až pak otevři tenhle klenot. Dostane se ti takové magické cesty,o kterých si ani v nejtemnějších zákoutí své mysli nesnil. Tohle je něco,na co jen tak nezapomeneš.

10.03.2019 5 z 5

Nightflyers Nightflyers George R. R. Martin

Většina čtenářů měla problém s "pomalým,až nudným rozjezdem" . Mně se naopak začátek knihy,vykreslování postav a seznamování se s tajemnem hrozně líbilo. Konec mě nijak zvláštně neohromil,no špatný určitě nebyl. Za mě skvělá povídka :)

11.01.2019 4 z 5

Záhady neznáma Záhady neznáma David Jefferis

Naprostá srdcovka mého dětství. Skvělá mystifikace,která jistě nadchla nejednoho kluka:)

08.01.2019 5 z 5

Černé léto 2 Černé léto 2 Dan Simmons

Oproti prvnímu dílu daleko svižnější,napínavější. Veškerý hnus a syrovost městečka graduje a jde se do finále. Za mě skvělé zakončení,na které budu eště dlouho rád vzpomínat.

07.01.2019 5 z 5

Černé léto 1 Černé léto 1 Dan Simmons

Za mě jedno z nejlepších děl svého typu. Člověk si občas pomyslí,že je tam informací a odbíhání od děje až moc,že to odvede čtenáře z vlny napětí,ale celkově,když pak knihu dočte pochopí,že v této knize mělo každé slovo svou váhu a místo . Za mě naprostá pecka a už se těšim na pokračování:)

07.01.2019 5 z 5