čtenářka4 komentáře u knih
Klasika české literatury, idyla českého venkova. I dnes stále chytlavé, velmi snadno a rád se člověk zapomene ve starých čase, zvycích a tradicích, ale i v krásném příběhu nejlaskavější a nejmilejší babičky všech dob.
Velmi poutavá a originální kniha, která mě absolutně pohltila atmosférou a spádem. Prolínání záznamů StB, děje a vzpomínek je skvěle propojené a napínavé až do konce. A celkově příběh je velmi magický, tajemný, někdy až (většinou ze záznamů z psychiatrické léčebny) člověku přebíhá mráz po zádech z těch hrůz. Příběh má ale i svou krásu především v kouzlu kopanického kraje, rituálů a tradic bohyň. Vážně podařená kniha.
Krátký, ale velmi poutavý, krásný a hlavně lidský příběh.
Krásný příběh o vůli, odhodlání a nezkrotnosti přírody a lidské touze. Autentický tak, že máte pocit jako byste byli na té lodi se Santiagem a vláčeli zkrvavenýma rukama tu obrovskou rybu.
Nádherná kouzelná dokonalá kniha, tolik lidskosti, laskavosti, smutku, citů a krásných myšlenek. Film vzdal této knize hold, tady není lepší kniha nebo film, oboje se tak nádherně dokonale prolíná do literárně-filmového skvostu.
Nesmrtelný sedmidílný skvost fantasy. Harry Potter nikdy neomrzí ani po několikátém čtení (a že už jich bylo), stále v něm objevím něco nového a vždy, když ho čtu, tak nemůžu přestat, a když dočtu chci číst znovu. Miluji tu atmosféru, když knihu čtu, chci být její součástí. Nádherné a dokonalé!
Poslouchala jsem na Radiotéce Rozhlasu Plus, moc doporučuji, měl by slyšet/přečíst každý. Možná mi v knize trochu chybělo rozebrání možných opatření a řešení klimatického problému, i když to cílem knihy, už podle názvu, vlastně není. Jak píše whack, Zmena alebo kolaps v tomto ohledu vypadá slibněji, díky za tip :-).
Nádherný, romantický a smutný příběh, který vás za tak malou chvíli vtáhne do temné doby 2. světové války, nacismu, doby strachu, temna a nejistoty. Popisy myšlenek a pocitů jsou tak opravdové, že to vše zažívá i čtenář. Taková lehkost psaní a přitom tak naléhavé téma. Romeo, Julie a tma je kniha, kterou přečtete na jediný nádech a zbyde po ní silný emoční zážitek a stejně jako Pavel přemýšlíte, jak žít dál a máte pocit, že to byl vše jen krásný sen, ze kterého jste se probudili a zbylo jen prázdno.
Nesmrtelný sedmidílný skvost fantasy. Harry Potter nikdy neomrzí ani po několikátém čtení (a že už jich bylo), stále v něm objevím něco nového a vždy, když ho čtu, tak nemůžu přestat, a když dočtu, chci číst znovu. Miluji tu atmosféru, když knihu čtu, chci být její součástí. Nádherné a dokonalé!
Krásný příběh zajímavě napsaný z pohledu zvířete. Krásný popis přírody, zvířat a vůbec světa zvířat a lidí.
Četla jsem za základě filmu, ale musím, říct, že ten je mnohem lepší.
Skěválá kniha, milá a upřímná. Vše je popisováno s takovou lehkostí, humorem a nadhledem, i když to tak mnohokrát není. Nejvíce se mi líbila Morová rána.
Skvěle napsaná kniha, která zachycuje až neuvěřitelný životní příběh plný překvapení, zvratů, víry, pokory a odhodlání špičkového neurochirurga Bena Carson od dětství až po největší úspěch v kariéře. Velmi zajímavé, až motivující, čeho človek dosáhne, když opravdu chce a také když v něj někdo věří (v tomto případě Benova matka Sonya Carson, která to svým synům neustále vštěpovala). Příběh, který se člověka dotkne.
Nějak jsem se této knize dlouho vyhýbala, ale teď už si ji budu číst znovu a znovu. Je to jedna z mála knih u kterých, když je dočtete, máte pocit, že jste zažili něco výjimečného, vzácného, krásného, jako kybyste chvíli žili v jiném vesmíru. Velmi neobvykle napsaná kniha, která možná není pro všechny. Je pro ty, co vidí srdcem. Nemám slov.
Jedna z nejlepších detektivek Agathy Christie a možná vůbec celkově. Originální, napínavé a opět brilantní konec.
Poté, co se zjistí, kdo je vrah, jsem byla opravdu v šoku a musela jsem na chvíli přestat číst, takhle nečekané odhalení jsem ještě nezažila. Skvělá detektivka s nezapomenutelným originálník koncem.