čtenářka86 komentáře u knih
Velice vtipně napsáno, pobavilo mě. Protože to bylo psáno více méně podle skutečných životních zážitků samotného autora, získáte při přečtení zajímavý vhled do japonských reálií a do východního pojetí a vnímání světa. Rozhodně doporučuji.
Kniha neuvěřitelně zajímavým a věrohodným způsobem navozuje snovou realitu. Klobouk dolů před autorem i překladatelem. Moc pěkné.
Velmi zajímavá kniha, která stojí za přečtení. Přináší mnoho zajímavých nápadů i pro dnešní dobu.
Zajímám se o Japonsko, jeho historii a kulturu, proto jsem si knihu koupila. A byla jsem mile potěšena. Jde o zajímavé dílko týkající se velmi specifické části japonských dějin. Jeden ani netuší, co všechno Japonci vytvořili a jak kreativní byli. Kniha bude rozhodně přínosná pro ty, kteří se věnují japonským bojovým uměním, ale i každému, kdo se zabývá Japonskem jako takovým. Velmi zajímavý doplněk např. ke knize "Japonská bojová umění" z téhož nakladatelství.
Miluju je od malička. Krásně napsané, příjemný překlad, dobře se čtou i poslouchají, ať už jste dítě, dospělý anebo cokoliv mezi tím.
Pěkné, líbilo se mi. Nevím, co bych mohla knize vytknout.
Miluju Japonsko a všechno kolem. Knížka je výborná. Líbís se mi jakým stylem autor píše - nadsázka, humor, nadhled. Kniha je velice odborná a jde opravdu do hloubky, na druhou stranu je všechno tak vysvětlo a popsáno, že to pochopí i obyčejný člověk a třeba i ten, který o problematice nic neví. Moc se mi líbila a jestli si autor udrží svůj styl, ráda si od něj přečtu i ty další.