cukrovka cukrovka komentáře u knih

Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Příjemně čtivá detektivka z českého prostředí. Děj plyne pozvolna, přesto nemáte pocit hluchých míst. Zajímavé, napínavé. Určitě si přečtu i další díl.

26.08.2024 4 z 5

České pověsti České pověsti Adolf Wenig

Knížka z mého dětství, kterou jsem při úklidu objevila ve své knihovně. Je zde hodně málo známých pověstí z celých Čech. Myslím si, že pro dnešní děti už bude knížka dost nesrozumitelná svým zastaralým jazykem. Mě se líbila, protože jsem při čtení zavzpomínala na svou prababičku a její vyprávění.

21.08.2024 3 z 5

Rivalové Rivalové Vi Keeland

Čtivá erotická oddechovka. Předvídatelný příběh se sympatickými hlavními hrdiny mezi kterými to správně jiskří. Příběh má spád a na čtivosti přidává i střídání vypravěčů.

14.08.2024 4 z 5

Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou Barbora Vajsejtlová

Super příjemná a vtipná oddechovka. Autorka vtipně a s nadhledem líčí život pracující matky a manželky. Spousta z nás se v tom najde, i když já se teda k běhání asi nerozhoupu nikdy.

13.08.2024 5 z 5

Komnata ozvěn Komnata ozvěn John Boyne

Bylo to pro mě dost náročné čtení. Hlavní postavy jsou dost nesympatické a není to celiství příběh, ale spíše soubor různě bizardních situací. Postupně mě to zaujalo. Knížka plná sarkasmu, dávající zrcadlo dnešní době - světa plného života na sociálních sítích, pocitu vše sdílet se všemi, ke všemu se kriticky vyjadřovat ( hlavně anonymě ) a přehnané genderové korektnosti.

11.08.2024 4 z 5

Na kuchyňské frontě Na kuchyňské frontě Jennifer Ryan

Oddechové čtení. Trochu jiný pohled na válku. Příběh svižně ubíhá a postupně se odhalují příběhy čtyř soupeřek kuchařské soutěže. Závěr je happyendový.

19.07.2024 4 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Opět skvělé čtení. Autor dokáže čtenáře napínat po celou knížku. Vždy když už si čtenář myslí že ví, tak je to zase jinak. Zápletka byla velmi zajímavá a konec dává tušit, že by mohl být další díl.

19.07.2024 5 z 5

Knihovna mého srdce Knihovna mého srdce Freya Sampson

Neurazí, nenadchne. Knížka mě spíš nudila, děj se táhnul a půlku knihy se skoro nic nedělo. Také mě vadila ustrašenost hlavní hrdinky.

12.07.2024 3 z 5

Na kole po nejkrásnějších oblastech České republiky Na kole po nejkrásnějších oblastech České republiky Ivo Paulík

Skvělá knížka na prázdniny. Pomůže při plánování aktivní dovolené na kole. A i když některé informace nejsou úplně aktuální, jako inspirace super.

11.07.2024 5 z 5

A slunce jako kdyby zhaslo A slunce jako kdyby zhaslo Renáta Šťastná

Knížka plná krátkých zamyšlení nad každodenními všednostmi. Některá jsou zajímavá, jiná tolik nenadchnou, ale určitě neurazí.

10.07.2024 4 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Čtivá romantická oddechovka. Příběh byl trochu rozvláčný, ale četlo se to dobře. Fotbalové prostředí se hodilo k probíhajícímu EURU 24, i když šlo hlavně o vzájemné sbližování spřízněných duší.

07.07.2024 5 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Agatha Christie je sázka na jistotu. Zajímavý detektivní příběh, který znám i z televizního zpracování. I když zde není Poirot hlavní detektiv do případu v závěru vnese hlavní řešení.

07.07.2024 5 z 5

Strážce Strážce Nika Peas (p)

Další čtivá oddechovka. U těchto knih nehledám moc logiky, ale příjemnou romantickou linku, trochu té erotiky a sexy hrdiny. A tady bylo vše.

05.07.2024 4 z 5

Znám tě? Znám tě? Nika Peas (p)

Příjemná čtivá oddechovka. Přesně takovou knihu potřebuji na dovolenou. Romantický příběh se sympatickými hrdiny a trochou erotiky.

05.07.2024 5 z 5

Vražda se zárukou Vražda se zárukou Josef Škvorecký

Posloucháno jako audio kniha. Zajímavý detektivní příběh, ale já se dost ztrácela v postavách. Celým příběhem prostupuje tíživá atmosféra fašistické hrozby a závěr je opravdu depresivní.

03.07.2024 4 z 5

Cena za rozkoš Cena za rozkoš Nika Peas (p)

Tento příběh byl určitě zajímavější než předchozí. I když je to opět oddechová erotika, autorka hlavní hrdince teda dost naložila. Na konci je samozřejmě happy end, ale já bych Stephanovi rozhodně tak snadno neodpustila.

01.07.2024 5 z 5

Splněné sny Splněné sny Jude Gilliam White

Příjemná čtivá oddechovka. Jedna kniha a hned tři příběhy žen, které mají podobnou zkušenost se svými muži. Jen příběh Kathy byl trošku odbytý.

28.06.2024 5 z 5

Záměna Záměna Nika Peas (p)

Erotická oddechovka. Hodně jednoduchý příběh a za mě i trochu nesmyslný. Jak už konstatovali v předchozích komentářích, nechápala jsem, že nerozeznala hlas a přízvuk milence.

28.06.2024 3 z 5

Návrat do kouzelného domu Návrat do kouzelného domu Jude Deveraux (p)

Vcelku zajímavý námět, ale přišlo mi to málo propracované. Škoda, že nebylo věnováno dost prostoru všem třem ženám. Jinak je to příjemná a čtivá oddechovka.

24.06.2024 4 z 5

21. narozeniny 21. narozeniny James Patterson

I když se to dobře čte, něco tomu chybí. Příběh klouže po povrchu, chtělo by to trochu víc rozvinout. A konec mi přišel ustřižený. Asi už autorům dochází dech.V nejlepším je dobré přestat.

21.06.2024 3 z 5