cukrovka komentáře u knih
Super čtení od mého oblíbeného autora. Je to spíš psychologický příběh než detektivka. Velmi čtivé a reálné. Doba covidová byla zvláštní a ovlivnila spoustu lidí.
Velmi příjemné a oddechové čtení. Zajímavý a místy úsměvný příběh Aleše, který si zadělal na několikaletý životní průšvih (nebo ne?). Trochu pohádka, ale rozhodně čtivé a uvěřitelné.
Knížka se četla sama. Zajímavý příběh i když ne zrovna lehké téma. Hlavní hrdinka prošla traumatem, ale dokázala vše překonat.
Kniha plná fotografií na křídovém papíru. Stručně a zajímavě přibližuje život velké vědkyně Marie Curie Sklodowské. Dozvíme se nejenom o jejích objevech, ale i o soukromém životě. A také jsou zde informace o význačných vědcích s kterými spolupracovala nebo se podkávala. Obdivuji co vše dokázala v době kdy ženy neměly moc dobrý přístup ke vzdělání a že se prosadila v oboru, který byl do té doby pouze mužskou doménou.
Čtivý romantický příběh. Knížka má pomalý rozjezd, ale příběh je vcelku zajímavý. Jen bych ubrala pár stránek.
Příjemný detektivní příběh. Oddechové, místy vtipné a trochu nepřehledné pátrání po vrahovy redaktora literárního časopisu. Také jsem se trochu ztrácela ve všech těch postavách, ale hlavní dějová linka byla super.
Dva čtivé romantické příběhy od mé oblíbené autorky. I když mám od S.Brown ráda spíše její akčnější příběhy, skvěle jsem si u této čisté romantiky odpočinula. Oba příběhy jsou jednoduché a předvídatelné, ale také milé a odpočinkové.
Super knížka pro cestovatele na Kubu. Je zde vše co je zajímavé vidět v této destinaci. Jsou zde mírně neaktuální informace, ale ty se dají dohledat jinde. I když jsme při naší dovolené měli skvělého kubánského průvodce mluvícího česky, knížka byla super pro doplnění některých informací.
Velmi čtivé a zajímavé i když hlavní hrdinka je hodně nesympatická. Zaujal mě příběh vyprávěný z pohledu stalkera. Překvapivý závěr.
Zpočátku mě knížka zaujala svou tajemností a mystikou, ale postupně pro mě bylo čtení těžší a těžší. Děj mě začal nudit a v příběhu se ztrácela.
Čtivá romantická oddechovka. Jednoduchý příběh s předvídatelným dějem a happyendem, ale proto tyhle knížky čtu. Skvěle si u nich odpočinu.
Velmi čtivý příběh z období 2.světové války. Hlavní kulisou vyprávění je staré knihkupectví v Londýně, ve kterém hlavní hrdinka získá lásku ke knihám a čtení. Díky hlasitému předčítání knih v krytu při náletech pomáhá Grace lidem ze svého okolí zvládnout těžké období.
Posloucháno jako audio kniha, načteno autorem. Zajímavé vyprávění z dob normalizace. Jednoduchý příběh se spoustou absurdních situací které tato doba přinášela.
Zajímavý příběh. Kromě Jay Bensona se o ostatních postavách moc nedozvíme. Jsou pouze doplňkem. Děj rychle ubíhá až k tragickému konci.
Posloucháno jako audiokniha při cestách v autě. Zajímavá sonda do života univerzitních profesorů v 60.letech v Anglii a USA. Příběh plný satiry a suchého anglického humoru.
Zajímavý a čtivý příběh. Je zde trocha přitažlivosti, spousta ženské energie, mystiky a spirituality.
Milé a čtivé kočičí příběhy nejen o kočkách. V povídkách se ukrývá spousta moudrosti, hlavně o přístupu k životu.
Skvělý a čtivý příběh královny detektivek. I když zde nevystupují její nejznámější vyšetřovatelé, je příběh zajímavý a se spoustou svérázných postav.
Velmi poutavý a zajímavý příběh z prostředí které je pro mě dost exotické. Krásný příběh, který nám přibližuje jinou kulturu a kousíček japonské historie.
Tato autorka je pro mě sázka na jistotu. Vždy dostanu čtivý a zajímavý příběh kde je nakombinovaná romantika s napětím a dobrodružstvím. I tento příběh má vše správně odměřené. Při čtení jsem se rozhodně nenudila a skvěle si odpočala.