dagmar0959 dagmar0959 komentáře u knih

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Docela hezká česká detektivka. Určitě si přečtu i další od autorky

06.09.2024 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Zápletka dobrá, zpracování horší, postavy černobílé, celkově dost kýčovité

03.12.2018 1 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Vlastně jsem to začala číst, abych zjistila, jestli je to stejně slabé jako Hadrový panák. No je, dokonce se stydím, že jsem to četla, i když jsem přeskakovala... Třetí díl už ne!!

20.09.2018 ztráta času

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Ale jo, hlavně druhá povídka o čarodějce, tu jsem si užila. Výborný nápad a dobře zpracovaný, trošičku Steven King style.
Dvě faktické připomínky: v 60. letech nebyl ultrazvuk, aspoň v českém zdravotnictví ne, to až o 20 let později (první povídka). A dítě velké 62 cm má cca 3 měsíce, ne 4 roky (vložená povídka jak se Oskar zmenšil).

12.08.2018 4 z 5

Jepice Jepice James Hazel

Celkem čtivé, ne úplně uvěřitelné, motiv a zápletka vykonstruované. Co taky pořád vymýšlet, v některých zemích je zřejmě sériových vrahů víc než lidí, tak už i Anglie...

08.07.2018 2 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Předvídatelné, ale přesto čtivé a uvěřitelné. U některých knížek čtení zdržuju a trochu odkládám, abych si to užila,tohle není ten případ, to jsem četla dlouho do noci. Určitě vyhledám další knihy od autorky

08.07.2018 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Čtivá, napínavá knížka, zajímavá hlavní hrdinka, nesympatická. Film bych asi nepochopila, kdybych neznala knihu, dokoukala jsem z povinnosti. Nechápu, proč byl ve filmu děj přenesený z Anglie do USA.

21.04.2018 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

standardní DB, příjemně se čte, už to není tak napínavé jako Da Vinci Code, ale jako tip na výlet + turistický průvodce skvělé!! už se těším na Barcelonu :)

20.04.2018 3 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Četla jsem až po Trhlinė, takže už to taková bomba není. Ale časem si přečtu i jeho další knihy

19.12.2018 3 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Není to detektivka, je to variace na Shakespeara, vtipná. Kdo nezná nebo nemusí Shakespeara, bude zklamán.

03.05.2018 3 z 5

V jedné osobě V jedné osobě John Irving

Irvinga mám ráda, tak jsem přece jen dočetla. Doufám, že příště to bude lepší

21.04.2018 2 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Výborná detektivka, za mě asi nejlepší Flynn

21.04.2018 3 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Lepší než Zmizelá, spíš zajímavý příběh než dobrá detektivka

21.04.2018 2 z 5