dana8437 komentáře u knih
(SPOILER) Tak trošku SPOILER… Naprostá pecka, dnes jsem dočetla a celou dobu jsem myslela, že přesně obráceně je něco divného v té druhé rodině! Neodhalila jsem tedy absolutně nic až do samého konce! Perfektně napsané, zpracované a námět bomba! Fakt super psychothriller!
Za mě super oddechovka, čtivá, líbila se mi více než Mlčenlivé ženy.
Naprosto skvělý čtení, pohodové, žádný hluchý místo bez děje, maximální spokojenost a jen lituju, že nevím, pod jakým pseudonymem dříve autorka psala.
Za mě fajn psychothriller, spíše takový oddechový, kniha se četla velmi dobře, vyhovovaly mi krátké kapitoly, čtení nebylo téměř až do konce nijak drastické, ale konec překvapivý, i když tak nějak v kostce odhadnutelný, tak v detailech mě překvapil. Určitě doporučuji k přečtení, kdo chce psycho, ale ne nijak náročné.
Nádherná knížka na téma mateřská láska a rodinné vztahy, moc se mi líbila, mám všechny knížky této autorky a píše opravdu nádherně, nesmí mi ujít žádná nová kniha. Četla jsem každou volnou chvilku a nemohla jsem přestat.
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
(SPOILER) Za mě 3 týdenní trápení, bohužel 2. kniha ze 3, které jsem od autorky četla pro mě o ničem. Od necelé půlky jsem už víceméně věděla, jak to s údajnou “milenkou” bude, že to bude trošku jinak bylo fakt zřejmé, ale té omáčky kolem, která byla neměnná, bylo už moc. Mám ráda červenou knihovnu, ale neustálé návštěvy o ničem, tím, že se mi do čtení nechtělo a nutila se, tak s odstupem jsem ani neměla přehled, kdo je kdo a blogy mě nebavily celou knihu a od půlky je přeskakovala. Lehká předvídatelná zápletka na konci to maličko oživila, i když ani ta nestála za moc. Jsem ráda, že mám knihu za sebou a určitě se k ní již nevrátím a k autorce bohužel již také ne… skóre 1 ze 3, která se dala je za mě málo. Tuhle jsem zkusila, že mi v červnu bude též 40 a že jsem chtěla dát autorce ještě šanci.
Autorka opět nezklamala, drsné, ale neskutečně čtivé, zkrátka takové, jako paní M. H. umí! Vřele doporučuji!!!
Z nostalgie po 27 letech zakoupena knížka, kterou jsem četla jako 15 letá holka, opět krásné, dojemné čtení a jsem ráda, že ji mám opět ve své knihovně, když tehdy jsem půjčila a už se mi nevrátila krásné, dojemné, někdy slzavé čtení.
Po dlouhé sérii thrillerů jsem včera potřebovala na deštivé dopoledne oddychovku. Byla velice naivní, nereálná, ale přesto se mi moc líbila a moc mi bodla. Právě tohle jsem nyní potřebovala. Jediné co vytknu, už ve více knihách této autorky jsem si všimla výrazu “vytlápla telefon, strašný a odpudivý výraz, naštěstí v této knize jen jednou, ale malém mě to odradilo.
Další neskutečně silný příběh inspirovaný životními osudy, které se za 2. sv. války staly, spousta reálných hrůz z této doby a vznikl opravdu silný srdceryvný příběh, od kterého se nedalo odtrhnout.
Věřila jsem a doufala aspoň částečně v dobrý konec.
Mám spoustu knih na toto téma, nikdy mě nepřestane udivovat hrůza a zrůdnost KT, ale i přesto by si aspoň jednu z nich měl přečíst každý.
Po mnoha letech jsem vzala díky anotaci do ruky knihu D. Steel a musím uznat, že mě velice překvapila, byl to jiný žánr, než si u autorky pamatuju. Kniha odkryla velmi závažnou a ne moc běžnou duševní poruchu. V první půlce knihy by člověk neřekl, že by matka mohla být své holčičce tak nebezpečná. Je však fakt, že už kolem dvou let holčičky bylo matčino chování zvláštní a vlastně nebezpečné, viz odmontování branky na schodech, ale hlavně nebezpečné chemikálie na volně přístupných místech pro tak malé dítě. S touto duševní poruchou jsem se setkala poprvé, i když zpětně mi po přečtení přijde, že je opravdu taková choroba klidně možná a u této ženy dokonce i opodstatněná vzhledem k její tragické ztrátě v dětství. Bohužel hodně selhali rodiče, především matka, která se tehdy malé dcerce absolutně nepomohla vyrovnat se se ztrátou své malé sestřičky. Kniha to byla velice smutná, ale zároveň perfektně napsána.
Za mě tedy bomba! Mně se kniha líbila moc, nešlo se odtrhnout. Velice zajímavý román o rodině, kde vyrůstají vlastní i nevlastní děti, jak na první pohled může vypadat láskyplný vztah dvou starších sester, jak úžasně a zářivě může vypadat kariéra v modelingu mladé slečny, přitom vše je vlastně jinak. Za mě opravdu škoda nízkého hodnocení, kniha určitě zaslouží více.
Opět milá červená knihovna, tuhle spisovatelku já můžu. Ráda doporučuji dál, jako vždy hezká zápletka i děj, který příjemně plyne.
Velmi dobře a poutavě napsaný příběh, který neobsahuje jen “holá” fakta, ale má to děj, od kterého se nedá odpoutat, čtení náročné na psychiku, ale i tak určitě stojí za přečtení. Těžko se této literatuře dá říct hezká, ale je opravdu čtivá.
Knížka je to milá, avšak bez nějakých extra zvratů. Nenadchne, neurazí, takové nenáročné čtení na odpoledne, když člověk nechce hluboce přemýšlet, za mě jedna ze slabších od této autorky, ale propadák to v žádném případě není!
Za mě ztráta času, opravdu o ničem… bohužel jsem četla jen proto, že jsem si knihu koupila, přeskakovala řádky, stránky, aby to bylo rychle za mnou a mohla začít číst něco nového.
Trápím se s touto knížkou již 2 týdny, miluju čtení, ale u téhle knihy se vyloženě do čtení nutím... být půjčená z knihovny, tak už ji zavřu a nevracím se k ní... bohužel neumím otevřít další, tak holt se touto musím “prokousat”, jsem zatím jen na straně 126 a fakt za mě nuda, žádný spád. Za poslední rok nejhorší a nejnudnějši čtení.