Danafantom Danafantom komentáře u knih

Výhonek osmilisté růže Výhonek osmilisté růže Auður Ava Ólafsdóttir

Vcelku banální příběh, ale čtivě napsaný.

17.06.2018 3 z 5

Kniha líných radostí Kniha líných radostí Tom Hodgkinson

Přečetla jsem si obsah a byla jsem nadšená. Je to zajímavý seznam. Ale texty v knížce ani kresby mě moc neoslovily. A tak mé nadšení kleslo až ke dvěma hvězdičkám.

15.06.2018 2 z 5

Omlazovací cvičení čínských císařů Omlazovací cvičení čínských císařů Monnica Hackl

Docela speciální záležitost. Cvičíte-li již dlouhá léta Taichi nebo čchi-kung, ůžete se nadchnout pro tuhle novou variantu, odletět do Číny a najít mistra Chuej-čchun-kung a nebo Moniku Hackl, aby vás to naučili. Nejspíš proto nejsou v knize cviky nijak zvlášť detailně popsané.

P.S. Pokusila jsem se vyhledat toto cvičení na YouTube a našlo mi to Paroubka. Haha

10.06.2018 2 z 5

Sny jako zdroj sebepoznání Sny jako zdroj sebepoznání Marta Helingerová

Knížka se vás snaží přesvědčit, že sny jsou důležité, a že má smysl se jimi zabývat a snažit se je interpretovat. Je vidět, že autorka toho má hodně nastudováno a že i sama aktivně pátrá. Mě přesvědčovat nemusela. I tak jsem si pár postřehů odnesla.

10.06.2018 3 z 5

Návod na šťastný život Návod na šťastný život Joe Vitale

Tahle knížka je reklamní. Lidé, kteří pracují v motivační branži, zde napsali kapitolu o tom, jak ke svému úžasnému poznání přišli, a hned je tam kontakt, můžete se objednat k nim na konzultaci (do Ameriky

03.06.2018

Divoká příroda Prahy a blízkého okolí Divoká příroda Prahy a blízkého okolí Radek Mikuláš

Jsem nadšená. Sice se do těch míst asi sama nevypravím, ale možná proto jsem ráda, že mi je někdo tak barvitě poeticky a s úžasným humorem a nadhledem a přehledem popsal. Lahůdka :-)

26.05.2018 5 z 5

Ilustrovaná kniha tradiční čínské medicíny Ilustrovaná kniha tradiční čínské medicíny Čou Čchun-cchaj

Ani obrázky mi nepomohly k tomu, abych z tradiční čínské medicíny cokoliv pochopila, natož se to nějak naučila praktikovat.

22.05.2018

Brána do věčnosti Brána do věčnosti Gato (p)

Neřekla bych, že autor knížky je "šarlatán s esoterickými tlachy". Při lucidním snění nejspíš vnímáme realitu, kterou do nějaké míry sami tvoříme. A pokud vím, LaBerge podal vědecký důkaz o tom, že lucidní snění jaksi fyziologicky je možné. Pro mě to bylo čtení zajímavé, mimo jiné zde autor srovnává přístupy různých nauk.

14.03.2018 4 z 5

Můžeš žít, jak chceš Můžeš žít, jak chceš Katy Yaksha (p)

Jestli máte někdo chuť žít a cítit se jako teenager, tak se s chutí začtěte. Já osobně budu raději aspirovat na zralého dospělého :) Na druhou stranu jako dílek životní filozofie by se to dalo přijmout....

09.03.2018

Šaolin. Osm kroků k získání energie a vnitřní rovnováhy Šaolin. Osm kroků k získání energie a vnitřní rovnováhy Thomas Späth

Tahle knížka je určitým souhrnem názorů a návodů na to, jak žít svůj život. Když vás téma kapitoly zaujme, můžete si o něm přečíst stohy dalších knih, jak se zdokonalit v dovednostech, které vám aktuálně chybí k tomu, abyste byli šťastní a spokojení.
Inspirující kniha.

25.01.2018 4 z 5

Bytí ve snění Bytí ve snění Florinda Donner

Tohle vyprávění mi nesedlo. Úryvky ano, ale jako celek mi to vůbec nedává smysl.
Zvláštní a zajímavé pro mě bylo, že pisatelka žila střídavě v reálném a snovém životě, načež měla zřejmě dost potíž je od sebe rozlišit.
Celkově mi to připadalo spíše jako nějaká hra na duchovno.

25.01.2018 1 z 5

A co s tím má společnýho láska? A co s tím má společnýho láska? Anna Tůmová

Půjčeno namátkou v knihovně. Po stránkách čtení jsemji však odložila. Připadala mi taková zahořklá.

13.12.2017

Toulky přírodou Toulky přírodou Henry David Thoreau

Tak nějak jsem si říkala, že bych místo čtení měla raději vyrazit do přírody. A tak jsem knížku nedočetla....

13.12.2017

Hledání radosti Hledání radosti František Nepil

Jj, zabralo to, radost nalezena ;)

13.12.2017 5 z 5

Tisíc jiskérek na noční obloze Tisíc jiskérek na noční obloze Jan Cimický

Chvilku zajímavé, chvilku nudné. A ty kapitoly se mi zdály nějak nesourodé. Možná jsem jen nebyla naladěná na strunu čínské poezie.

06.11.2017 3 z 5

Vítejte v Autistánu Vítejte v Autistánu Josef Schovanec

Nějak jsem si myslela, že se dozvím něco o autismu, jak vnímají svět. Tak ne, no...

06.11.2017 2 z 5

Příběhy kobylky Karolíny Příběhy kobylky Karolíny Lucy Kincaid

Když ona ta kobyla byla docela protivná.... Ale zase nás bavilo, že na každém obrázku byla beruška :)

19.09.2017 3 z 5

Dvacet deka lásky Dvacet deka lásky Simona Monyová (p)

Ze života. Ach jo, až moc...

07.09.2017

Nevinnost Nevinnost Dean Koontz

Zajímalo by mě, jak bych dopadla já, kdybych se podívala Addisonovi do očí... :-)

25.08.2017 5 z 5

Mezi námi koťaty Mezi námi koťaty Ljuba Štíplová

Čtyřverší se dá zpívat na melodii Kdo a kdo a kdo to je, co tu kolem brousí ;-)

27.07.2017 5 z 5