Danafantom Danafantom komentáře u knih

Mokřady mezinárodního významu České republiky Mokřady mezinárodního významu České republiky kolektiv autorů

Za mě velice povedený počin Ministerstva životního prostředí. V těch "močálech" ale žijí úžasní tvorové..., a rostlinky. Brožura formátu A4 je dvojjazyčná.

Aleje – Krása ohroženého světa Aleje – Krása ohroženého světa Václav Větvička

Krásné fotografie, ale tu prostorovost, v níž dle mého spočívá to kouzlo alejí, ten tah energie, to knížka pochopitelně zprostředkovat nemůže. To chce chodit krajinou... Četla jsem jí v zimě, byla taková pěkně zelená, a prostě mě potěšila.

Tajné dějiny snění Tajné dějiny snění Robert Moss

Touto knížkou jsem se prosnila, procházela jsem, jak popisuje Pablo Král, z jedné "reality" do jiné, a bylo to fajn. Poznatky jsem uložila neznámo kde, možná budu muset usnout, abych se k nim dostala. A třeba se tam setkám s nějakým dalším čtenářem a snílkem, můžeme to tam probrat ;)

Tajemná místa Prahy Tajemná místa Prahy Pavel Kozák

Místa, popisovaná hodně z hlediska historických událostí, se mi dost špatně lokalizovala. Vlastně mě to na ně ani netáhne. Asi si budu muset v Praze genius loci najít sama :-))

16.03.2019 3 z 5

Synchronicita: Moderní pojetí Synchronicita: Moderní pojetí Deike Begg

Milá knížka, útlá, za chvilku přečtená...

16.03.2019

Příběh cesty na Sever II Příběh cesty na Sever II Jana Heffernanová

Červené město mě okouzlilo, ale pasáže kolem jezera byly zase takové mravoučné.

16.03.2019 5 z 5

Všímavá chůze – Vykročte na cestu k duševní a fyzické pohodě Všímavá chůze – Vykročte na cestu k duševní a fyzické pohodě Hugh O´Donovan

Co tak napsat o všímavé chůzi... Choďte a všímejte si. :-)
Proto autor přidal různé motivační metody, meditace a přítomný okamžik. Pro mě nic nového, ale kdo se zatím pouze rozhlíží, tak může být knížka přínosem.
A má pěknou obálku ;-)

08.02.2019 3 z 5

Níček a Mřenka Níček a Mřenka Walter Moers

jeNÍČEK a MaŘENKA je vskutku originální počin, ale už mě tak nebavil jako 13 a 1/2 života Kapitána Modrého Medvěda.

12.01.2019 3 z 5

Tajemství síly srdce Tajemství síly srdce Ruediger Schache

Kapitoly mi trochu splývaly, ale byla tam spousta pěkných citátů. A ještě něco ke grafice knihy: každá stránka měla podtisk na dvakrát přeloženého a opět rozloženého papíru, což mě pudilo k tomu stránku vytrhnout a opět složit. Jelikož byla z knihovny, tak jsem to neudělala :-))

12.01.2019 4 z 5

Vědomé snění Vědomé snění Robert Moss

Čtení téhle knížky mi trvalo hodně dlouho, a to proto, že jsem u ní většinou usnula a snila, abych vyzkoušela to, co se v ní píše :-)

12.01.2019 4 z 5

Kosmická hra Kosmická hra Stanislav Grof

Abstraktní témata popsaná jak jinak než abstraktními slovy, a přesto nějak nevystihující nepopsatelný zážitek. Nemůžu říct, že bych věděla o čem vlastně ta kniha byla. A to i přesto, že jsem měla v životě zážitky, které něco ve mně hluboce změnily, ale popsat slovy nešly. Pan Grof se o to pokusil, ale mě to nebavilo číst.

05.01.2019

Děti, poslové z neznáma Děti, poslové z neznáma Karel Funk

Takový trochu nesourodý pelmel všeho možného, autorových názorů, toho co přečetl, zkušeností a příběhů, antroposofie...

25.12.2018 3 z 5

Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Sympatická kniha, srozumitelně podaná, je zde spoustu postřehů a závěrů, ke kterým jsem došla nezávisle také. Nejspíš to bude tím, že jsme měli s autorkou stejného učitele. ŽIVOT.

19.10.2018 4 z 5

Kámen a flétna a to ještě není všechno. Kniha první, Giza a její vlci Kámen a flétna a to ještě není všechno. Kniha první, Giza a její vlci Hans Bemmann

Mám ráda příběhy a tyhle se mi líbily. Určitě se pustím do dalšího dílu. Bylo to takové poklidné čtení. Oceňuji pozitivitu a také určitou přehlednost, kdy jména odpovídají charakteru.

15.09.2018 4 z 5

Trénink těla a ducha Trénink těla a ducha Mirzakarim Norbekov

Neumím si představit, že bych se pustila podle knížky do cvičení. Vypadá to, že je to více systémů spojených, ale nepropojených dohromady. MUDr Norbekov slibuje zdraví a omlazení. Na videích ale on sám vypadá jako každý druhý v jeho věku. Nemůžu si pomoct, nepůsobí na mě nijak vitálně, ani že by nějak vyloženě kypěl zdravím. Ale showman bude asi dobrý :))
Třeba sem ale napíše komentář také nějaký absolvent jeho kurzů a vyvrátí mi moje dojmy... :-)

15.09.2018 3 z 5

Nová životní energie. Staré čínské metody: pět zásadních cviků Nová životní energie. Staré čínské metody: pět zásadních cviků Inka Jochum

Už jsem se rozhodla pro určitou školu čchi-kungu, ale přesto nahlížím do jiných. Cviky jsou dost podobné, záleží na každém, jaký přístup mu více vyhovuje. Autorka pořádá kurzy v Německu, což je pro běžného Čecha dost nepraktické. Chybí mi také nějaká návaznost na další stupně. Je to spíš taková povrchní informativní knížka.

31.08.2018

Příběh cesty na Sever I Příběh cesty na Sever I Jana Heffernanová

Fascinuje mě, že někdo má tak epické sny, že z nich může vytvořit Příběh. Když si čtu knížky o snech, často se to vede ke zvýšenému počtu snů. U této knížky se to neprojevilo. I tak se pustím do dalších dílů. Také by mě zajímalo, jestli se u paní autorky jedná o sny bdělé-lucidní.

16.08.2018 5 z 5

13 a 1/2 života Kapitána Modrého Medvěda 13 a 1/2 života Kapitána Modrého Medvěda Walter Moers

No ano, vesmír je plný možností :-))

31.07.2018 5 z 5

Léčivá místa Vysočiny Léčivá místa Vysočiny Otomar Dvořák

Spíš než léčivá místa by mi připadal příhodnější název památná. Pěkně zpracováno, jen mi někdy dělalo potíž místa lokalizovat. Jakoby autoři nepředpokládali, že by se tam chtěl někdo vydat :-))

23.06.2018

Prahou podél potoků (a dvou řek) Prahou podél potoků (a dvou řek) Jiří Juřík

Stručně popsané, je tam, jak se na popisovaná místa dostat a také co vás tam asi tak čeká. Takže spokojenost.

23.06.2018 5 z 5