Danafantom komentáře u knih
Moc pěkná knížka, krásně ilustrovaná a příběhy jsou takové laskavé :-) Krtek Vítek má dětské vrtochy a jezevci Olda a Polda jsou jako vlídní rodiče.
Pro první čtení mi knížka připadala ideální. Mému prvňáčkovi se to líbilo.
Stručně a srozumitelně načrtnuté základy čínské medicíny. Nejde nijak do hloubky. Pěkná čchi-kung sestava. Recepty pro mě nepoužitelné. Možná to bude tím, že nejsem Číňan :)
Pro mě přínosná kniha. Když se řekne meditace, každý si představí něco trošku až výrazně jiného. Většinou se jedná o stabilizující meditace. Byť zde není nijak vyzdvihován buddhismus, hodně mi to pomohlo ho více pochopit, narozdíl od různých knih o buddhismu.
Na konci každé kapitoly je hádanka. Vojtíka to překvapivě bavilo, byť ve školce podobným úkolům (najdi 5 rozdílů...) vehementně vzdoroval.
Jelikož se medvídci jmenují Ba, Be, Bi, Bo a Bu, a to se často opakuje, snad si zapamatoval, jak jdou samohlásky za sebou :)
Takovým hlavním motivem knihy je, že pro každého je pokladem něco jiného. Učí to děti podívat se na věci také očima toho druhého. Jak je medvídků pět, ukazují se tam různé reakce na vzniklou situaci. Na malého Bu je spolehnutí, ten se chová vždy správně. Bylo to ale sympaticky podáno, nijak mravokárně ani školometsky :)
Jedna hvězda dolů za ilustrace. Zvířátka fakt nebyla moc povedená.
Děj se rozlévá do epické šíře, přibývá hodně dalších postav. Vojtíka to bavilo. Mně zklamal závěr- ten konec byl prostě nějak moc zkrácený.
Název knihy je podle mého poněkud zavádějící. Je to ucelený 8 týdenní program pro lidi, kteří mají bolesti nebo trpí stresem. Nahrávky, které se ke knížce dají stáhnout z netu, se mi líbily, byť to byly spíš pokyny než řízená meditace, čtené příjemným mužským hlasem, a postrádající jakýsi "mystický" opar, kterým často prodávané meditace trpí. Celkově na mě ta knížka působila vlídně. Doporučuju.
Knižní podoba mě zaujala kupodivu více než televizní dokument. Čišelo z ní nadšení, narozdíl od pana Munzara.
Tak tahle knížka mi sedla. Akorát mě tam rušilo, že otci bylo 50, dceři 26, a když se narodila, byl už primářem. Ve 24 letech?
Chvíli jsem se smála, chvíli nudila, a z Každé sedmé vlny jsem si přečetla už jen tu poslední.
Kam pan Röhr na ty pohádky chodí? Tahle je spojením Plaváčka a Tří zlatých vlasů, nikoliv však děda Vševěda, ale hned samotného ďábla. Šťastnou kůži si také nevybavuji, snad jen tulení kůži.
Nicméně ve mně tahle knížka podnítila touhu zase "plodit zlatá jablka", za což autorovi patří můj dík. Jak už někdo podotknul, v rámci psychohygieny bude fajn se do ní začíst opakovaně.
Bylo prý vědecky dokázáno, že pesimisté vidí svět realističtěji, ale optimistům se žije snáz. Tak si vyberte :-) A takových náhledů je v knížce víc. A v závěru knihy je stručný "návod na život", ten by se mi hodil zarámovat a mít denně před očima.
Sečteno a podtrženo - inspirativní kniha. Doporučuju.
I kdybych si odnesla jen "když máte nějaký cíl, stojí za to žít", stálo to za přečtení. A "Mám to na háku" je taky dobrý. ;-)
Mám za to, že lidé ze spřízněných skupin duší se v životě setkají, ale jaké přesně navážou mezi sebou vztahy, zda trvalé nebo epizodní a jak moc důvěrné, to se může lišit. V této knížce to bylo docela pěkně zpracované. :-)
Do fantazijního světa jsme se nedostali přes počáteční kapitoly, kdy v realitě na sebe byli lidé hnusní. Vojtík to odmítl dál poslouchat.
Pro mě rozhodně zajímavější informace o historii, než kdo kde vládl, s kým válčil a kolik toho vytěžil :-)
Možná jsem začala s pro mě nevhodnými knížkami na seznámení se se Steinerovými myšlenkami, ale prostě moc nevím, o čem je řeč, byť se snažím, ale ta terminologie se nějak nesetkává s tou mojí.
Pojetí pana Vokolka je hodně dějepisné. Na mě až moc.
Jj, kočky jsou fajn, a možná nám rozumí víc, než si myslíme :-)
Životní příběh ženy, která zažila NDE-potud dobrý. Ale to její následné poselství mi připadá nejasné a zmatené.
Bohatě ilustrovaná, jen 4 krátké příběhy, ekologické zaměření.