Danafantom Danafantom komentáře u knih

Dračí pohádky Dračí pohádky Milena Baisch

Tak tuhle knížku jsme si moc a moc užili. Pohádky byly takové hodné, a ilustrace roztomilé. Klidně mohla být delší. Doporučuju

13.06.2016 5 z 5

Opice z našej police Opice z našej police Krista Bendová

Stejně jako tlllk, nás kniha nezaujala. Dítě 6 let.

13.06.2016

Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení Peggy Joy Jenkins

Nějak mě to nenadchlo. Vlastně nevím, pro koho je kniha určena. Připadalo mi to jako návod na jednotlivé lekce nějakého kurzu. Mně osobně připadá nepřirozené, abych své děti tímto způsobem školila. :)

13.06.2016

Žiju, jak dýchám Žiju, jak dýchám Al Lee

Knížka obsahuje pár cvičení a spoustu povídání. Je obdivuhodné, co všechno se dá napsat o tak jednoduchém procesu nádech - výdech. Ale vlastně jde jen o to, nezapomenout se občas podívat, jak nám to dýchá. No, a to za nás žádná knížka neudělá.

13.06.2016 3 z 5

Pravidla mozku dítěte Pravidla mozku dítěte John Medina

Velmi sympatická kniha o výchově. Autor je nejen vědec, ale také otec, a člověk. Je zde poukázáno na řadu výzkumných objevů, které jsou však dány do lidské roviny (a ani k nim nepotřebujete slovník :D). Takže se zde dočtete, že mozek je orgánem pro přežití a ne pro učení, a jestli chcete mít chytré dítě, buďte na svou ženu hodní, a nelakuje rodičovství na růžovo, nýbrž konstatuje, že to bude těžké, že vás nejspíš čeká nedostatek spánku, společenská izolace, nerovnoměrné pracovní zatížení a deprese. No, jsem mamina od čtyř dětí, tak už docela vím, o čem rodičovství je... :-)
Citace: "Všechny děti potřebují pravidla, ale každý mozek je zapojen odlišně, takže musíte dobře znát emocionální říši svého dítěte ze všech stran - a podle toho přizpůsobit své disciplinární strategie."
Jedna z nejlepších knih o rodičovství, kterou jsem kdy četla. Možná proto, že John Medina pochopil, že "celé rodičovství je o rozvíjení lidských srdcí."
Doporučuju

13.06.2016 5 z 5

Kurandera Kurandera Hernán Huarache Mamani

Jako pohádka pěkné, taková Zlatovláska naruby. Pokud hledáte nějaké duchovní pravdy či návody, doporučuju se obrátit jinam. A co se ženství týká, připadá mi to jako podivná demagogie. Knížka byla čtivá :)

03.06.2016

Pohádky skřítka Medovníčka Pohádky skřítka Medovníčka Jan Lebeda

Tuto knížku si synek vyžádal na domácí čtení před spaním, četli jim o Medovníčkovi ve školce. Paní učitelky dobře vědí, co se dětem líbí. I mě to bavilo číst, a ještě jsme se dověděli různé zajímavosti ze života včel. Navíc si i další díly drží stále vysokou úroveň. Opravdu velmi povedená série. Doporučuju.

Nové pohádky skřítka Medovníčka Nové pohádky skřítka Medovníčka Jan Lebeda

Medovníček stále boduje :) Líbilo

09.05.2016 5 z 5

Krásné příběhy na dobrou noc Krásné příběhy na dobrou noc kolektiv autorů

Příběhy jsou milé a jednoduché, řekla bych, že tak pro 3-4 leté děti. Synovi je 6 let a už jí číst nechtěl, že ho nebaví.

Modrý Poťouch Modrý Poťouch Miloš Kratochvíl

Modrý poťouch má takový hravý a fantazijní způsob humoru, který mého předškoláčka nezaujal. Možná je na ní ještě malý. Knížka je určena pro děti od 8 let.

Knížka Knížka Hervé Tullet

Knížka na 5 minut. Ale nápad vtipný.

09.05.2016

Uvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu Uvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu Brian L. Weiss

Tato knížka je spíš jen doplněk k CD s řízenou meditací, která je dle mého povedená. Mně to funguje dobře, prostě se uklidním a uvolním. A to dnes potřebujeme skoro všichni.
P.S. pozdravujte delfíny :-)

Lucidní snění Lucidní snění Stephen LaBerge

Téma lucidního snění mě zajímá. Ale tahle knížka je o Stephenu LaBergovi, o jeho pravdě a o tom, jak si ostatní pletou sen s realitou.

20.03.2016 2 z 5

Toltécké snění Toltécké snění Ken Eagle Feather

Knížka o záležitostech "neviditelných", které se slovy těžko popisují. Autor vychází z učení dona Juana, z knížek Carlose Castanedy. I přes určitou zmatenost, která byla z velké části dána nepříliš zdařilým překladem, mi knížka dost dala. Hooodně se mi líbily návody na hraní si a zkoumání energií :-)

Jak jsem (ne)našel ženu Jak jsem (ne)našel ženu Jan Zlatohlávek

Docela se mi oddychlo, když jsem se dozvěděla, že autor zážitky popsané v předchozí knize prožil v průběhu více let, a ne během jednoho roku :-) Tenhle díl je o tom, jak to vypadá, když se muž zamiluje. Zajímavé, a nedá mi to, musím dodat, pro mě poučné. :-)

Člověk v blázinci Člověk v blázinci Johanes Anker Larsen

Poslední dobou mám potíž číst beletrii, protože mě málo co dokáže zaujmout. Ankeru Larsenovi se to ale na 100% podařilo. V kostce se dá říct, že knížka je o "vnitřním" světě, o pro mě důležitých věcech, světonázoru, vnímání. No, užila jsem si jí. Kéž by takových knížek bylo víc, i když asi nejsou zrovna pro většinovou populaci.

02.03.2016 5 z 5

Cesty mimo tělo Cesty mimo tělo Robert Monroe

Knížka je taková klasika pro ty, kteří se zajímají o astrální cestování.

Dýchání jako živoucí dění Dýchání jako živoucí dění Susanne Barknowitz

Z téhle knížky jsem si přinesla zdánlivě banální objev: když se chci pořádně nadechnout, musím nejdřív pořádně vydechnout. Díky, Susanne, už se mi dýchá lépe. A tak si, přátelé, taky pěkně vydechněte ;-)

02.03.2016

Síla dechu - Léčení a uvolnění vědomí pomocí dechu Síla dechu - Léčení a uvolnění vědomí pomocí dechu Jack Angelo

Nějak se mi špatně dýchá. Tuhle knížku jsem přečetla, dá se říct, že se mi líbila, pak jsem jí zavřela, aniž bych cokoli z těch 57 pěkných cvičení vyzkoušela. Je to celé v podstatě o meditaci, a ta mi nejde na povel, v té je to, co přináší život, ne kniha. Ale pro toho, kdo má jaksi systematičtější přístup, by mohla být inspirativní :-)

Žádná setkání nejsou náhodná Žádná setkání nejsou náhodná Kay Pollak

Asi jsem očekávala něco jiného...ano, často nám ostatní lidé nastavují zrcadlo, ale ...no, v mém světě je místo i pro náhodu ;-)