Danafantom Danafantom komentáře u knih

Tvarytmy Tvarytmy Pavlína Brzáková

Kdysi jsem Jardu Duška hltala, ale teď jsem zjistila, že jsem z toho nějak vyrostla, přeladila se jinam, a zaměstnána svými vlastnímy poznatky a prožitky už nemám kapacitu hltat. :-)

02.02.2016

Můj skřítek Šalvěj Můj skřítek Šalvěj Markéta Vydrová

Po Barnabášovi naše druhá kniha z řady Laskavé čtení. A je to přesně tak. "Prostě když spíte pozpátku, nevzbudíte se zítra, ale včera" Nádherná knížka, svými nápady, obrazotvorností, poetikou i grafickým zpracováním. Za mě 10 hvězdiček :-) Skřítkosnění doporučuju.

22.12.2015 5 z 5

Zdřímněte si Zdřímněte si Ruediger Dahlke

Zdřímnete si přes den? Pak tu najdete argumenty, jak to odborně vysvětlit ostatním. Jestli nemáte možnost ve dne spát, ani to nečtěte, bylo by vám líto, o co přicházíte...

18.12.2015 2 z 5

Nepokojná duše Nepokojná duše Cynthia Harrod-Eagles

Chtěli byste vědět, kdo z Morlandů půjde s Titanicem ke dnu? Neřeknu... :-)

18.12.2015 3 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Doporučuju přečíst těsně před generálním úklidem. Jinak z vás nadšení vyprchá, a začnete nad tím moc přemýšlet, že by sice bylo hezké, mít kolem sebe jen věci, které mám ráda, ale... prostě jsem to propásla a do úklidu jsem se nepustila :)))

18.12.2015 4 z 5

Život mezi životy: Vědecké zkoumání prostoru oddělujícího jednu inkarnaci od druhé Život mezi životy: Vědecké zkoumání prostoru oddělujícího jednu inkarnaci od druhé Joe Fisher

Kniha mimo jiné i o bardu, pro mě zajímavé informace, hlavně o karmickém plánu, jinou o tomto tématu jsem zatím nečetla. Popis minulých životů mi chvílemi připadal trochu zmatený.

18.12.2015 4 z 5

Skrze prostor a čas Skrze prostor a čas Trutz Hardo

Knížka je rozdělena na dvě části, každý autor napsal jednu. V první Johannes von Buttlar dává velmi sympatický návod na out-of-body, v druhé Trutz Hardo... píše vlastně nevím co, jen jsem zbytek prolistovala, protože mě vůbec nezaujal. Možná jsem ale byla ovlivněná komentářem od KITT.

07.12.2015

Našeptávač snů Našeptávač snů Davina MacKail

Snaha pochopit levou mozkovou hemisférou, co z velké části vyplodila pravá. Asi lze sen převést do slov a rozpitvat, ale stejně mi pořád připadá, že to nejdůležitější z něj tím může zmizet bez povšimnutí - ten dojem, pocit, energie. I tu si pak v sobě může člověk uložit, spíš ale uvědoměním, a ne ve formě slov, ale spíš jako energeticko-informační balíček.

15.11.2015 3 z 5

Exteriorizace a duchovní růst Exteriorizace a duchovní růst Joe H. Slate

Přečteno v rámci "předletové" přípravy. Knížka se vůbec nezabývá tím, jestli je exteriorizace možná, bere to jako fakt, zkoumá, k čemu je to dobré. Pomohlo mi to srovnat si v hlavě, o co mi jde, zformulovat si záměr. Ale ten popis postupu je opravdu věcný. Asi tak na způsob 1) se připravíme, 2) se uvolníme, 3) opustíme své tělo, 4) zrealizujeme svůj záměr, 5) vrátíme se zpět do těla ;-)

12.11.2015 5 z 5

Jak žít a nezbláznit se Jak žít a nezbláznit se Lidmila Pekařová

Kniha o tom, jak vytvarovat dítě do úhledné kostičky.

07.11.2015

Co kdyby? Co kdyby? Randall Munroe

Můj mozek si krásně odpočinul od každodenních starostí, hodně jsem se nasmála, a také jsem si uvědomila, jak jsou fyzikální poměry zde na Zemi tak vyváżené, že se tady dá žít, a že možná stačí málo, aby to přestalo fungovat. A jak řekl Einstein: "Existují pouze dvě cesty, jak žít svůj život: buď s vědomím, že nic není zázrak, nebo s vědomím, že všechno je zázrak." Teď už jsem si jistá - VŠECHNO JE ZÁZRAK. :-)

07.11.2015 5 z 5

Hejkalov Hejkalov Michal Vaněček

Souhlasím s Taťkou Hrabošem. Neúspěšný vědec Hejhula - nic zajímavého pro malé dítě. Hejkálkové docela povedení.

14.10.2015 3 z 5

Hledám štíhlou ženu Hledám štíhlou ženu Jan Zlatohlávek

Je to takové ze života, uvěřitelné, vyznívalo to upřimně a pro mě jako pro ženu bylo zajímavé se dozvědět, jak mužsko-ženské vztahy vnímají muži. A protože to bylo tak poučné, přečtu si i další díl, abych byla chytřejší ;-)

14.10.2015 4 z 5

Barnabáškova kniha Barnabáškova kniha Zágoni Balázs

Knížka je napsána s pochopením pro dětskou mentalitu,což světe div se, není u dětské literatury vůbec pravidlem. Proto před autorem smekám svůj pomyslný klobouk.

14.10.2015 5 z 5

Intuitivní logika - Mentální strategie pro život Intuitivní logika - Mentální strategie pro život Grazyna Fosar

Kniha pojednává o bdělém snění, a to docela poutavě a čtivě. Na konci je přilepeno zcela z kontextu knihy pár kapitolek o emocích, citlivosti na počasí a katastrofických scénářích. A proč se to celé jmenuje Intuitivní logika, to mi hlava nebere. Intuitivně mi ten název připadá nelogický ;)

02.10.2015 4 z 5

Každý dech znamená pokoj Každý dech znamená pokoj Thich Nhat Hanh

Knížka, která mě uklidňovala už jen tím, že jsem jí četla. Ale buddhistu ze mě neudělá :-)

Sedm duchovních zákonů úspěchu Sedm duchovních zákonů úspěchu Deepak Chopra

Zákony jsou napsány stručně, ale jasné to může být podle mého jen tomu, kdo se o duchovní témata už nějakou dobu zajímá, jinak bych řekla, že se ztratí přinejmenším v termonologii. Je to spíš shrnutí autorova učení.

20.09.2015 4 z 5

Poutníkova kuchařka Poutníkova kuchařka Roman Žižlavský

Knížka je taková hodně upovídaná, ale podařilo se mi z přívalu slov vypreparovat nějakou tu zajímavou informaci. :-)

Recyklovaný muž Recyklovaný muž Magdaléna Platzová

Psát povídky je hodně těžké. Z téhle knížky jsem si přečetla dvě, a dál už se mi číst nechtělo, nebyla jsem na ně vyladěná.

Dědeček vypráví pohádky o lese Dědeček vypráví pohádky o lese Erich Václav

Knížku o lese jsem četla 6 letému synkovi, protože máme rádi les. Vojtíkovi se líbila moc, a mně moc ne. Co ale autorovi nelze upřít je jeho láska ke stromům, která je z vyprávění cítit.