Dani25 Dani25 komentáře u knih

Hranica času Hranica času Michael Crichton

Mám veľmi rada knihy o cestovani v čase. Ale pri tejto sa musím priznať, že prvú polovicu som čítala, lebo som bola zvedavá čo sa vlastne stane, druhú polovicu som sem tam preskakovala strany. Takže pre mňa to nepatrí medzi top knihy.

02.11.2024 3 z 5

V tieni banyanu V tieni banyanu Vaddey Ratner

Vzala som si tuto knihu na dovolenku, takže som ju prečítala celú. Opisuje hroznú dobu a život malého dievčatka v nej. Bohužiaľ ma to nejak nebavilo. To podanie mi nesadlo.

27.10.2024 2 z 5

Moje more Moje more Vanda Rozenbergová

Rozenbergová je moja obľúbená slovenská spisovateľka, vždy ma pozitívne prekvapí. Všetky postavy, ktoré "rozpitvala" ma zaujali. Každý potrebuje mať pocit šťastia, aj keď si pod tým predstavujeme každý niečo iné.

09.09.2023 5 z 5

Skandál v Milfordu Skandál v Milfordu Josephine Tey (p)

Klasická anglická detektívka s humorom. Romantika a detektívny príbeh. Počúvala som rozhlasové spracovanie.

21.08.2023 4 z 5

Tíha sněhu Tíha sněhu Christian Guay-Poliquin

Pribúda sneh, pribúda napätie, čísla kapitol to umocňujú. Dej sa odohráva v jednej chalupe, kde sa stretli zhodou okolností dvaja cudzí muži, ktorí musia spolu prežiť. Atmosféra vynikajúco popísaná, aj keď kapitoly sú krátke.

20.08.2023 4 z 5

Spev vtákov Spev vtákov Christy Lefteri

Vybrala som si ju ani nie tak kvôli anotácii ako skôr kvôli tomu, že sa dej odohráva na Cypre (môj obľúbený ostrov). Dlho sa dej ťahal, chvíľami som ju chcela odložiť. Téma knihy je vážna, ale kniha nie je písaná tak, aby ma ťahalo do čítania.

31.07.2023 3 z 5

Rudý kříž Rudý kříž Saša Filipenko

Náhodné stretnutie mladého muža a 91ročnej starenky. Dva rôzne životy, dva náročné smutné životné príbehy. Štýl stručný, jasný, nič tomu nechýbalo.

22.02.2023 4 z 5

Mrtvý muž Mrtvý muž Bianca Bellová

Útla knižka, v ktorej autorka zvládne popísať závislosť mladej ženy na jednom mužovi, patologické vzťahy, rodinne vzťahy, duševne choroby. Veľmi depresívna.

05.02.2023 4 z 5

Choď za svojím snom Choď za svojím snom Ľuboš Jurík

Taká priemerná detektívka, ktorá sa odohráva v 30tych rokoch 20teho storočia. Ako vidno čo sa týka politikov je to stále rovnaké. ;)

13.11.2022 3 z 5

Lovec osudů Lovec osudů Iva Hlaváčková

Také čítanie na dovolenku, trochu napätia, trochu romantiky.

01.11.2022 3 z 5

Zlodeji medu Zlodeji medu Lukáš Luk

Ten Lukáš Luk je zaujímavý autor.

18.10.2022 5 z 5

Matky a kamionisti Matky a kamionisti Ivana Dobrakovová

Neoslovila ma táto kniha. V knihe Slnko nad Turinom som si všimla, že autorka obľubuje opis zvláštnych sexuálnych spôsobov no tam som to brala ako niečo čo patrí k príbehu, ale v týchto poviedkach mi to už vadilo.

10.07.2022 3 z 5

Pod slnkom Turína Pod slnkom Turína Ivana Dobrakovová

Silná psychologická kniha a to spočiatku som si myslela, že to bude taká "typická" kniha pre ženy. Boli chvíle, keď som ju musela na pár minút odložiť, ale nie preto, žeby ma nudila, ale preto, že to bolo náročné a trápila som sa spolu s Kristínou a jej deťmi. A o chvíľu som ju zase brala do rúk a čítala ďalej. Často som sa hnevala na Kristínu ani nie tak kvôli nevere ako kvôli tej sebeckosti a správaniu sa voči deťom.

22.06.2022 5 z 5

A jiné povídky A jiné povídky Ivan Vyskočil

Dobre som sa pobavila, tento absurdný humor mi vyhovoval. :)

14.05.2022 5 z 5

Eklektik Bastard Eklektik Bastard Ivana Gibová

Kniha ma pobavila, aj keď podľa mna je to “smiech cez slzy”. Autorka cez humor ukázala ťažké témy života.

06.05.2022 4 z 5

Hniezdo Hniezdo Cynthia D'Aprix Sweeney

Dej zaujímavý, postavy vierohodné. Problémy jednej rodiny, z ktorej každý člen čaká na peniaze z dedičstva. Uveriteľný príbeh, čítalo sa mi ľahko.

01.11.2021 4 z 5

Jar v Jekaterinburgu Jar v Jekaterinburgu Lukáš Cabala

Prijemne čitateľské prekvapenie. Prelínanie reality s fikciou. Hneď sa pustím do druhej knihy autora.

28.09.2021 4 z 5

Videl som peklo Videl som peklo Tvrtko Vujity

Áno, boli to reportáže z rôznych hrozných miest. Ale... podľa mňa to bolo to také suché, bez emočné opisovanie. Necítila som tú atmosféru.

26.01.2021 2 z 5

Vražedná sedmička Vražedná sedmička * antologie

Také jednohubky, niektoré chutnejšie, niektoré menej :)

21.12.2020 3 z 5

Levanduľová izba Levanduľová izba Nina George

Mne to prišlo nudné, rozťahané. Čakala som niečo ako Guernseyska literárna spoločnosť, alebo Čtenáři z Broken Wheel.

05.06.2020 2 z 5