-Daniela- komentáře u knih
Tohle je jeden z nejlepších románů, které jsem kdy četla. Zajímavé je, že když jsem se knihu pokoušela číst kdysi na gymnáziu, tak jsem ji po přečtení několika stran odložila. Nyní jsem se k ní vrátila po deseti letech a hned jsem se do ní neuvěřitelně začetla. Kniha je pro mě hodnotná tím, že do hloubky popisuje charaktery a motivy chování jednotlivých postav a obsahuje hodně myšlenek o životě a tak mi dává hodně námětů k přemýšlení.
Tak knihu jsem přečetla, ale nemůžu říct, že by to pro mě bylo jednoduché, oddechové a záživné čtení. Což také nejspíš nebylo účelem knihy. Povídky jsou zdánlivě strohé a bez pointy, ale myslím, je na čtenáři, aby si atmosféru a význam dotvořil sám. To se mi ale ne vždy povedlo, protože jednak prostředí tehdejšího Dublinu mi není nijak blízké, jednak jsem povídky četla většinou po částech v autobuse cestou do práce, takže jsem se do nich nestihla v klidu dostatečně ponořit. Možná se ale k Joycovi ještě vrátím.
Jednoduché a pěkné příběhy z koňského prostředí, ideální pro odpočinek a odreagování. Já jsem si je četla vždy po jezdeckých hodinách v kavárně, než mi jel autobus. Příjemné chvíle :)
Doporučuji, je zde mnoho jednoduchých receptů ze základních, dostupných a levných surovin, což v moderních vegan kuchařkách často postrádám.
Už dlouho jsem se u knížky tak nenasmála. Humoristické romány nejsou sice můj šálek čaje (nebo jsem spíš možná nenašla ty správné), ale tento je výjimka, je to opravdu vtipně a zároveň chytře napsané.
Tuhle knížku by si měli přečíst všichni rodiče, protože jejich vliv na budoucnost dítěte je obrovský, i když si to někdy ani neuvědomují. A těm, kteří kvůli špatné výchově trpí v dospělosti různými psychickými problémy a zraněními, kniha ukazuje naději a nabízí řešení.
Knížka je poučná a je v ní hodně bodů k zamyšlení. Ale v některých pasážích se mi zdají nároky na obyčejného člověka až moc vysoké. Údajně je prý určená pro dlouholeté křesťany, kteří se zapomněli upřímně modlit.
Povzbudivé příběhy lidí, kteří se dokázali dostat z téměř neřešitelných problémů... Jde vidět, že Ježíš může zachráni opravdu každého, kdo o to opravdu stojí.
Je neuvěřitelné, co všechno musel bratr Yun pro svou víru zakusit - pronásledování, léta vězení, kruté mučení, nemoci, ponižování, bezpráví - a také, kolik Božích zázraků zažil. Je to příklad obrovsky silné víry a spoléhání se na Boha. Nevím, zda bych byla schopná vydržet jen zlomek toho, co se popisuje v knize. Taky bylo zajímavé srovnání křesťanů z Číny a např. západní Evropy ke konci knihy. Bratr Yun popisuje, že tito prostí a chudí lidé mají k Bohu blíže než ti, kteří žijí v blahobytu a pohodlí. Když je Bůh to jediné, na co se lidé spoléhají, tak se dějí zázraky.
Fajn knížka, spousta praktických rad, každý si tam něco najde :)
Velice zajímavá a smutná kniha o tom, jak lidé začali se zvířaty zacházet jako s věcmi a ne s živými tvory, kteří mají stejné právo žít jako my, o ztrátě úcty k jakémukoliv životu. Já už jsem se před čtením této knihy stravovala převážně vegansky, ale myslím si, že kniha by mohla motivovat čtenáře minimálně k tomu, aby nepodporovali velkochovy.
Je to opravdu nádherný a kouzelný příběh, napsaný krásným jazykem. "Pro všechny, kteří milují."
Osudy obyčejných žen odehrávající se sice v Mongolsku, ale mohly by se klidně odehrávat podobně i v Čechách. Líbilo se mi, že každá kapitola byla vyprávěna některou z hrdinek a mohla jsem tak vidět prožívání a vnímání vztahů a životních situací vždy několika pohledů.
Skvělá knížka pro všechny začínající i zkušené koňáky. Jde poznat, že autorovi na koních opravdu záleží a snaží se, aby žili v prostředí, které je pro ně co nejpřirozenější a ve kterém se netrápí. Líbí se mi, že odmítá vázné ustájení. Mimojiné mi pomohly praktické rady, jak bojovat s blátem ve výbězích - zasvěcení jistě znají tenhle věčný problém :)
Moc zajímavá kniha, poutavé příběhy. Líbí se mi, jak aplikuje principy nenásilné výchovy a motivace na mezilidské vztahy, mě velice zaujala například "metoda tabule" při výchově dětí.
Tato kniha nebyla sice úplně mým šálkem čaje (nějak jsem si pořád nemohla najít to svoje a možná proto mi nepřipadala tak čtivá), ale musím souhlasit s některými předchozími příspěvky, že za zfilmování by tento příběh stál a určitě bych si na něj do kina zašla.
"Obyčejný" mrazivý den v pracovním táboře. Byla jsem ráda, že při čtení můžu sedět hezky v teple a pohodlí svého pokoje. Obdivuhodné je, že v knize není kapka hořkosti, Ivan Děnisovič je se svou situací vyrovnaný, nic jiného mu vlastně ani nezbylo, než se přizpůsobit a snažit se vydržet i v takovémto hrozném otupujícím prostředí.
Skvělá kniha, určitě hodně pomůže lidem, kteří mají nějaké pochybnosti. Chci si ji koupit, je dobré mi něco takového stále při ruce.
Co dodat, je to kniha knih a nekonečný zdroj moudrosti a inspirace. A myslím, že i lidé nevěřící by ji měli mít v povědomí.
Originálně a čtivě napsané stručné dějiny filosofie, z knihy jsem byla opravdu nadšená, četla jsem ji na gymnáziu a i díky ní mě filosofie jako předmět bavila, takže můžu doporučit studentům a všem, kteří jsou otevření a zajímají je různé pohledy na svět.