Dany45 komentáře u knih
Doposlouchal jsem teď audioknihu ( mimochodem velice dobře načtenou ). Spěchám tu vytvořit něco, co by mohlo slovy popsat vjem z této knihy ,dříve než se mi myšlenky a pocity rozutečou / ale i tak , nejsem schopný písmem vyjádřit , co mi tato kniha představila! Za poslední dobu nejlepší kniha tohoto druhu , s kterou jsem měl možnost se setkat. Není to jen barvitý popis ztroskotání v divočině a zápas o holý život , to chápu jako podružnou a dějovou část příběhu. Ale tak výstižně psané vyjádření vnitřních pocitů, myšlenek a jejich nenásilná stylizace je brilantní a myslím že podobné vnitřní pochody prožívá mnoho lidí/ Proto mě nejvíce vnitřně vtáhlo do příběhu, jak mistrně jsou tyto pocity vyjádřeny psanou formou ( což není vždy tak jednoduché) !!
Za mě - Vy,vynikající kniha !
Také se bohužel musím přidat ke čtenářům, co tuto knihu tolik nechválí . Přečetl jsem od tohoto autora minimálně šest knih , ale musím konstatovat že obsahuje více a více popisu brutality ,násilí a přesného návodu pro maniaky . Na druhou stranu postrádá logické jednání a profesionalitu , ktará by se od tak zkušeného hrdiny dala předpokládat ( škoda , místy působí spíše jako diletant - což by si neměl zasloužit / Bůh chraň švedsko , jestli že tam mají takové kriminalisty =D ) . Ale ssamozřejmě je třeba uvést že příběh je psaný velice poutavě a stylově , jako ostatní autorovy knihy . Proto odemne tolik hvězd opravdu neobdrží !
Poslouchal jsem předešlé díly jako audioknihu. Ještě první dva se daly považovat za skutečně napínavé a dějově stravitelné . Ale tento poslední se dá říci se úplně minul realitě . Tolik chyb, kopanců a neprofesionálního přístupu od tak zkušeného kriminalisty na úkor napínavého děje bylo velice přemrštěné ( chtěl bych vidět člověka po operaci jater, jak se jde podívat k oknu ?? ) ! Tento díl mne velice zklamal a vzhledem k otevřenému konci se jako předešlí pisatelé zřejmě také již nebudu věnovat dalšímu dílu ( již tento jsem dokončil jen s přestávkami a nechutí . Škoda , tak znehodnotit zajímavou postavu Martina a daného okolí !
Byl jsem zvědavý na dalšího severského autora,ale musím uvést , že mě kniha trochu zklamala. Poslouchal jsem jako audio knihu ( již jako druhou / po Oběti bez tváře ) . A mám pocit že děj se mi jeví jako značně neprofesionální a po zavraždění ředitele banky před zásahovou jednotkou a dalšími podobnými debakly jsem knihu uzavřel ! Jeví se mi jen jako napínavý řetěz hloupostí a popisu násilí/ bohužel! Postrádá trochu více kombinace a místo mnohých popisů vnitřních rozporů všech možných osob ( syna, manželky , Donji a ostatních ) , vést příběh z jiného pohledu !
Ale je to jen můj názor , příště zřejmě zvolím jiného autora.
Mám takový vnitřní pocit, jako by tuto knihu psali dva autoři ? Jsou v ní sekvence kdy děj je poutavý a rychle se odvíjí , zkrátka má říz . A na druhou stranu jsou úseky kdy se táhne aniž by cokoli vedl nebo představoval / Zkrátka upovídané ( A určité skoky v retrospektivě jsou na chvíli matoucí ? ) . Ale samotný příběh je zajímavý a téma jistě zaujme !
Opět zajímavý a poutavý Joona Linna . Ale některé okamžiky celého příběhu jsou dost přitažené za vlasy ( vševědoucnost Jureka Waltera / například vše o pohybu a soužití osob vně léčebny , kdo s kým žije atd.! ) . Celkem to příběh ruší ??? Jinak samozřejmě psáno velmi poutavě a děj napínavý !
Tato série knih se mi líbí a je jak příjemně tak i velmi napínavě psaná! Čtení jsem si užíval, je tak rozdílné od podoby amerických autorů v podobném detektivním žánru.
Doufám( po přečtení všech těchto titulů ) že příběhy budou nějak pokračovat ??!!!
Za mě - Výborné !! :D
Tyto knihy od autorky mám velice rád . Je tu vidět ,že autorka dokáže vést děj příběhů , ať je to jakákoli doba . I když tento konec byl trochu kostrbatý , je to stále vynikající čtení . Jsem zvědav , jestli nebude poslední / Byla by to škoda !!!
Tuto knihu jsem si skutečně užil. Je jak zajímavě tak i vypravěčsky vedená a je v ní nastíněn život obyvatel , pro nás kulturně odlišných . Kniha se mi zamlouvala !
Příjemně a vtipně vedená kniha se zajímavým pohledem na cestu a cíl! Je v ní nepřímo formulováno více nevyslovených myšlenek , než se zdá . Knihu jsem poslouchal ( Jako Audio ) a byl to pohodově strávený čas . Také přemýšlím o další z jeho titulů .
Jak uvádí více čtenářů , Zápletka slabší a vyšetřování chaotické . Ale autorku čtu rád a její příběhy jsou zajímavé. Navíc je to česká spisovatelka , tak že mě těší , že jsou její knihy tak příjemně a čtivě provedené .
Tato kniha byla zajímavá svým pojetím a mystikou přenosu v čase. Ale musím dát za pravdu mnoha předešlým příspěvkům, že popis děje ve své důležitosti a někdy i barvitosti byl obrácený- důležité jen několika větami a běžné věci umdlévající a k ničemu!?
Seriál jsem neviděl, tak nemám s čím srovnat, ale myšlenka a popis historie je zajímavý a poučný .
Zajímavě podaný příběh, poutavě stylizovaný a tajemný běh času prolínající mnoho osudových postav .
Někdy skoky retrospektivy trochu mátli, ale jinak velmi příjemná kniha , popisující život !
Tento autor patří k mým nejoblíbenějším. A tento příběh se také nechal číst i když byli situace k zamyšlení nad dějovou linkou?! Přečetl a přeposlouchal jsem doposud všechny autorovy knihy z této série a tato je tak ve střední linii a těším už se na další osudy hlavních postav/ jestli budou následovat?!
Velice napínavý a zajímavě kombinovaný příběh. Řekl bych , že možná lepší ne předešlá kniha-Theo byl již více profesionální a ne ( jak se říká-Že i slepé kuře na zrno narazí ) . Příběh měl děj a poutavě vedený . Rozhodně stojí za to , věnovat mu čas. Čekám, jak ( a jestli ) se bude odvíjet další kniha se slavným hrdinou ?
Další ze série , kterou jsem přečetl. Můj pohled je však rozporuplný. Více se mi líbí Walander doma, při řešení případů na vlastní půdě , kde je více pravděpodobnější sled událostí a není ( jak se říká ) , tak přitažen za vlasy . Toto se představilo více jako špionáž a popis pobaltských republik v éře rozpadu SSSR . Jinak mám tohoto autora rád a má všechny jeho knihy přečtené .
Musím se připojit k mnoha ostatním , kritikou této knihy. Kniha samotná, tématikou a příběhem je zajímavá a děj napínavý . Ale detaily týkající se násilných scén -Připadalo mi že se sám autor detailně kochá a vyžívá v těchto praktikách a že mu zřejmě dělají dobře ??
Dle mého to bylo zbytečné a laciný popis brutálnosti .
Před závěrem jsem knihu odložil a vracet se k ní již nehodlám!!
Škoda - přílišnou snahou ( nebo co to mělo představovat ??? ) , ztracený čas ??!!!!
Mám také rád poutavé příběhy, které se prolínají v čase . Tento mi přišel velice zajímavě stvořený a spoustu dějových věcí z historie dané doby čtenáře i poučí.
líbila s mi a u poutavého děje ( i když někdy zamotaného ) jsem si odpočinul.
nejsem si jist, zda jsem v minulosti již od této autorky něco četl, ale rozhodně se po něčem podívám!
Začátek knihy neměl až takový spád . Ale posléze se děj zajímavě rozběhne a konec je dost překvapující . Celkem titul a příběh i k vlasnímu zamyšlení a poučení .