DarkFireflies komentáře u knih
Krátká, strhující kniha, která v sobě nese skryté poselství a po dočtení nechává člověka jako opařeného...
Čekat od téhle knihy něco, cokoliv, byla rozhodně chyba.
Styl psaní autorky byl nemastný, neslaný, ztrácela se v časech, jakékoli emoce jakoby pro ni ani neexistovali.
Příběh byl pěkně vymyšlený, vážně ano, ale... Nevím, jestli se stala chyba u mně a jsem prostě zvyklá na trochu jiný styl psaní a podávání příběhu, a nebo to prostě bylo vážně takové, jak mi to připadalo - psáno tak, jako by to autorka už chtěla mít za sebou. Ztrácela jsem se v tom.
Tu jednu hvězdičku si ode mě kniha vysloužila pouze za svůj nápad, protože to bylo asi to jediné, co se mi na této knize celkově líbilo.
Jo, na podobné "oblbovačky" už jsem už asi prostě příliš stará... Každopádně, jako oddechovka ideální. Autorka píše zajímavě. :)
Od té doby, co jsem přečetla předposlední díl této série už uplynule hodně vody, a já se konečně dokopala k tomu, abych si přečetla i díl poslední. Stejně jako předchozí knihy mě příjemně překvapil, není to klasická upířina, kterých je v dnešní době čím dál tím více a jenom velmi nepodstatná část z toho vážně stojí za přečtení. Tady je celý svět upírů brát spíše pouze jako rekvizita, je postavený na něčem úplně jiném - a já si myslím, že tím základem tu byl především zamotaný příběh Rose a Dimitrije... Ale samozřejmě nejenom ten jejich.
Velmi povedená série. Popravdě nevím, jestli se mám pouštět i do volného pokračování, Vámpýrská akademie na mě zapůsobila a nechci jí vidět jako zbytečně natahovanou a nekonečnou sérii příběhů bez konce. Uvidí se, co bude.
Každopádně, tohle velkolepé finále mě dohnalo k slzám a já nemůžu jinak, než tuto svojí srdcovku ohodnotit pěti hvězdičkami. :)
Vždy, když nevím, do jaké knihy se pustit, velmi ráda sáhnu po nějaké z knih této série. Je to opravdu hodně odlehčené čtení, ale i to je někdy nutné. :) Autorka píše s velkou dávkou svěžího humoru a ví, jak nás "náctileté" zaujmout.
Zajímavá kniha, ve které je perfektně popsán rozdíl mezi chápáním zdivočelých náctiletých a jejich, poněkud zkušenějších rodičů. Za to patří knize jedno velké plus.
Na druhou stranu si ale nejde nepovšimnout například toho, jak naivní a nezodpovědná téměř patnáctiletá Frankie je, její myšlenkové pochody jsou hodně "nevyvinuté" a chováním a reakcemi často připomíná spíše dívku desetiletou. A její matka? Pro ni by bylo slovo tolerantní ještě hodně slabé..
Každopádně, kniha celkem pěkná, oddychová a částečně i k zamyšlení. Co jsem od ní očekávala, to jsem taky dostala. :)
Musím říct, že mě kniha vážně příjemně překvapila - podle nápadu bych čekala, že se v ní člověk ničeho zajímavého či nového nedočká, no, zdání klame.
Ze začátku jsem přemýšlela, jestli je vůbec možné, aby byla hlavní "hrdinka" (a její kamarádky jakbysmet) vážně tak šíleně sebestředná a nesympatická, o to radši jsem ale sledovala její uvědomění a celkovou změnu pohledu na svět během jejích posledních sedmi dní.
Autorka píše vážně velmi čtivě, knihu jsem zvládla přelouskat během jednoho "chřipkového" odpoledne. Abych se přiznala, konec se mi líbil - asi tu budu trochu jako mimozemšťan, ale miluji Sad Endy. Tento mě vážně zaujal, málokdy autorka nechá zemřít někoho z hlavních postav.
Je pravda, že mě osobně místy přišlo, že jsou některé situace až příliš natahované, což mě trochu odrazovalo, ale i přesto se mi kniha vážně líbila, některé postavy jsem si stihla během těch pár stovek stran vážně zamilovat. :)
Knih, které sed zabývají poruchami příjmu potravy je nepřeberné množství a tahle podle mně bohužel patřila k těm horším. Nezaujala, ale ani neurazila. Prostě tuctovka.
Knihu jsem přečetla během jedné noci - nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Ze začátku jsem od příběhu moc nečekala, a možná proto mě tak překvapil.
Autor píše perfektně - v knize, která je celkem krátká, se mu povedlo vykreslit romantický i napínavý příběh, postavy, které se člověku vryjí do paměti a atmosféru, která je až bolestně skutečná.
Perfektní kniha, nemůžu hodnotit jinak než 5-ti hvězdičkami. :)
Další skvělý díl, ale je pravda, že mě zaujal možná z celé série nejméně. Již téměř od začátku čtenář tušil, kam kniha směřuje.
Konec mě hodně překvapil a navnadil na čtení posledního dílu. :) Jsem zvědavá, čeho se v něm ještě dočkám...
Kupodivu, první kniha, po které jsem od "Mistra hororu" sáhla. Hledala jsem něco oddechovějšího na dovolenou a horory mi nepřišli zrovna ideální, tak snad proto jsem si nakonec vypůjčila právě tuto sbírku.
Ke knize můžu říct pouze to, že mě nadchla a překonala veškerá má očekávání. :)
Tak tuhle sérii knih jsem četla před nějakými čtyřmi lety, když mi bylo takových deset let. Sama jsem jezdila na koni a v té době jsem milovala snad všechny knihy, které se koní týkaly. Tohle byla moje vůbec nejoblíbenější série, ale nakonec jsem se čtením skončila někde u 22. knihy série, jednak proto, že jsme z těchle příběhů odrostla, pak také proto, že mě to začínala víc a víc nudit. Těch knih už je přece jenom moc.
Ale když jsem byla menší, líbilo se mi to, přiznávám. :)
Kniha jsem, jako mnoho dalších, četla proto, že jsem ji měla na seznamu knih z povinné četby. Každopádně, i přesto mě velmi zaujala a já se do knihy téměř okamžitě začetla. Skvělý příběh! :)
První třetinu knihy jsem přečetla jedním dechem, poté jsem se ale popravdě začínala trochu nudit. Příběh mi přišel trochu roztahaný a místy zmatený, jinak se mi ale kniha opravdu líbila. Byla psána s humorem a měla i parádní závěr. :)
Tahle knižní série mě bere stále víc a víc. V tomhle dílu autorka ukázala, že dokáže s grácií napsat jakoukoliv scénu - romantickou i napínavou, klidnou i děsivou.
Tenhle díl se sice hodně lišil od dílů předchozích, nejen že to byl první z dílů, který se neodehrával na Akademii, ale poprvé jsme také měli možnost setkat se s Dimitrijem jakožto Strigojem. je zvláštní, když ho člověk nevidí jako toho vždy okouzlujícího a elegantního gentlemana, přitom ale stále vidí, že v něm něco z jeho osobnosti zbylo.
Překrásný díl! :)
Pokračování neztratilo nic z toho, co měl první díl. Autorčin humor je nesmrtelný.
Příjemné letní čtení a to bezpochyby! :)
Problémy patnáctileté dívky, popsané s grácií a řádnou dávkou humoru. Trochu ulítlá kniha, člověk ji musí brát s nadhledem, ale jako zábavné oddechové čtení po všech stranách ideální! :)
Nostalgie! Tohle byla vůbec první knížka, kterou jsem četla a i když si z ní teď, po téměř deseti letech, už tolik nepamatuji, je pro mě stále nepřekonatelná. Když mi bylo šest, přečetla jsem jí celkem třikrát a zdevastovala ji tak, že by se mi dnes polovinu stránek ani nepodařilo najít.
Prostě... Nudlepidlo a chroupák vedou! :)
Absolutně průměrná kniha, na které mě vlastně nezaujalo vůbec nic.
Styl, jakým byla napsaná, mi přišel... nezajímavý. Představovala bych si, že takhle stroze a nezaujatě by mohl být napsat stručný popis knihy, ale kniha celá nikoliv. Možná je v tomto ohledu chyba ve mně, ale autorčin styl psaní mi opravdu nesedl.
Ani se mi nezdálo, že by kniha nějakým způsobem oplývala originalitou. Ano, nápad by vlastně nemusel být tak úplně špatný, autorka se ale pokusila vsadit postavy, které by podle mě měly zůstat pouze v pohádkách, do knížky pro dorost. Ale proti gustu... Celou knihu jsem ale čekala na chvíli, kdy si vlastně uvědomím, proč jsem s tou knihou ztrácela čas. Bohužel, ta chvíle nepřišla.
A postavy... Všechny charaktery byly vyumělkované, chování postav nepřirozené. Alespoň tak jsem to viděla já.
Jako oddechovka pro mládež dobré, ale této knize chybí kouzlo. ;):)