Dashow komentáře u knih
Surové, kruté, dechberoucí. Přečteno jedním dechem.. byla jsem smutná, chvílemi šokovaná. Cítila jsem společně s Ditou naději i bezmoc.. strach.
Četla jsem hodně knížek o osudech lidí během druhé sv.války.. ale tahle knížka mě opravdu dostala! Ta dětská naivita, upřímnost, naděje... neschopnost uvěřit, že by život mohl být opravdu až tak ... nemůžu najít to správné slovo... Během čtení jsem měla po celou dobu slzy v očích, a občas jsem nechala i nějakou utéct. Je to krásná, dojemná a zároveň krutá knížka... rozhodně DOPORUČUJI! Dala bych jí dnešním dětem jako povinnou četbu. Aby věděli, že radost může mít někdo i z toho že má pro sebe celou mrkev...
To byla síla.. Ze začátku jsem měla problém vyznat se ve všech těch postavách, ale to rychle přešlo a pak jsem knihu nedokázala odložit.
Přečetla jsem, téma velice zajímavé, ale musím se přiznat, že už jsem se musela ke konci do čtení nutit. Pořád jedno a to samé dokola.... šlapu, zamiluju se, nešlapu, rozejdu se, ... šlapu, zamiluju se, nešlapu, rozejdu se, ... šlapu, zamiluju se, nešlapu, rozejdu se, ... Pořád znovu a znovu. Myslím, že už jsem četla zajímavější knihy. Nenachne, ani neurazí.
První kniha, kterou jsem od autorky četla.. a zhltla téměř na jeden zátah :-) Krásná čeština, příběh Leopolda a jeho rodiny napříč desetiletími.. Chvílemi jsem měla dojem jako kdybych do jejich rodiny patřila a všechny důležité události z našich dějin jsem prožívala "s nimi". Mohu jen doporučit a těšit se na další titul od Paní Autorky :-)
Za dva dny bylo po všem...luxusní. I kdybych byla na světě tisíc let, nikdy nedokážu pochopit co všechno museli lidé za války přečkat. Stejně jako kniha "V šedých tónech" mě tahle uchvátila.. nicméně - zde dávám ještě o hvězdičku navíc, protože i konec byl krásně dotažený a já neusínala s hlavou plnou otázek :-) Vřele doporučuji.
Napínavé, promyšlené, strhující...nemohla jsem od knížky odejít, musela jsem číst pořád dál, tak moc jsem POTŘEBOVALA VĚDĚT :-) Těším se už teď na další knihu a tuhle rozhodně doporučuji.
První část knihy mne úplně nebavila a nedokázala jsem se stoprocentně začíst...ale pak příšla druhá a třetí část a já už knihu nedala z ruky! Napínavé, dokonale promyšlené, konec jsem těžce rozdýchvávala... Za mne opravdu boží knížka, vřele doporučuji.
Napínavé, promyšlené, strhující. Psáno z pohledu více osob - hodnotím kladně. Knížka se mi líbila a chystám se i na druhou knihu téhle autorky. Můžu jen doporučit.
Tak...po dlouhé době jsem odložila knížku - nedočtenou. Pro mne zklamání. Světlana mi byla od začátku hrozně nesympatická, nedokázala jsem se začíst. Možná se k ní ještě někdy později vrátím a dám tomu druhou šanci, ale prozatím (s lítostí) odkládám.
Příjemná oddechovka, která nenadchne, ani neurazí. Oceňuji, že i když byla převážně o sexu, měla i příběh. Čtivá, lehká knížka.
Poměrně dlouho mi trvalo než jsem se do knížky dokázala začíst. Někde za polovinou přišel zvrat a pak už jsem knihu dočetla na jeden zátah. Do poslední chvíle jsem se nemohla rozhodnout, komu vlastně věřím a konec byl velice překvapivý. Dávám 4* :-)
Velice čtivá a dechberoucí kniha, nicméně jsem velice zklamaná z jejího konce. Příběh je z ničeho nic utnut, aniž by byly zodpovězeny najpalčivější otázky o ostatních postavách knihy. Zůstal mi v hlavě zmatek a touha po odpovědích.
Přečteno během jedné noci... nemohla jsem knížku odložit, naprosto mě pohltila. Mohu jen doporučit :-)